Vantaalla on tartuttu ruokahävikkiongelmaan isolla kädellä. Koivukylään noussut ruokahävikkivarasto helpottaa ruoanjakelua toimimalla välikätenä ruokaa lahjoittavien kauppojen ja ruokaa jakavien järjestöjen välillä. Yle kuvailee 350 neliön paikkaa hävikkiruoan logistiikkakeskukseksi.
Hävikkikeskuksen tarkoitus ei ole syrjäyttää olemassaolevia auttajia, jotka usein hakevat hävikkinsä yksittäisistä kaupoista, vaan tarjota kaupoille selkeä yksittäinen kohde, johon hävikkiruoan voi toimittaa, jotta vantaalaiset ruoka-avun tarvitsijat saisivat mahdollisimman paljon apua ja avunantajat voisivat toimia tehokkaammin. Ruokahävikkivarasto tarjoaa kylmätilan, varastotilaa ja kuljetusta ruoka-aputoimijoille.
Vantaan kaupungin ja seurakuntien organisoiman ruokahävikkivaraston läpi kulkee 7000 kiloa ruokaa kuukaudessa. Yksittäisille ihmisille varastosta ei jaeta ruokaa.
Jos idea toimii Vantaalla, sitä kannattaisi monistaa muuallekin, sillä ruokahävikki on tuntuva ongelma. Suomessa lentää syömäkelpoista ruokaa roskiin vuodessa 120-160 miljoonaa kiloa eli 20-30 kiloa henkeä kohden. Ruokahävikin määrä vaihtelee huomattavasti eri kotitalouksien välillä ja kodeista heitetään ruokaa hukkaan puolet enemmän kuin kaupoista. Kaupan myymättä jääneitä tuotteita on mahdollista kanavoida niihin talouksiin, joissa ruoasta on pulaa.