Suomalaisten vedonlyöntisivustojen määrä nykyisin

  • Poliittinen

Olen viime aikoina huomannut, että suomenkielisiä vedonlyöntisivustoja on ilmestynyt nettiin kuin sieniä sateella. Uteliaisuuteni heräsi, joten päätin tehdä vähän tutkimusta siitä, miten nämä sivustot oikeastaan toimivat ja mitä niiden takana piilee. Tässä siis havaintoja siitä, mitä löysin.

Miten suomalaiset vedonlyöntisivustot pyörittävät bisnestä ulkomailta?

Ensimmäinen asia, joka minulle selvisi, on se, että suurin osa suomalaisista vedonlyöntisivustoista toimii itse asiassa ulkomailta käsin. Moni niistä operoi esimerkiksi Maltan (MGA) tai Curacaon eGaming-lisenssillä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että vaikka sivusto vaikuttaa suomalaiselta, sen päämaja voi sijaita jossain Välimeren saarella. Näiden lisenssien ansiosta sivustot voivat silti tarjota palvelujaan suomalaisille täysin laillisesti, ja mikä parasta, suomalaiset pelaajat saavat usein verovapaat voitot!

Mistä tunnistaa suomalaisen vedonlyöntisivuston?

Kun surffailin näillä sivustoilla, huomasin muutamia tunnusmerkkejä, jotka tekevät suomalaisista vedonlyöntisivuista helppoja tunnistaa. Ensinnäkin, jos sivusto toimii ETA-alueen lisenssillä, kuten Maltan, voitot ovat verovapaita – ja tämä on tietysti yksi tärkeimmistä jutuista monille pelaajille. Toinen hyvä merkki on suomenkielinen käyttöliittymä ja asiakaspalvelu. On todella mukavaa, kun ongelmatilanteissa voi jutella suomeksi eikä tarvitse vääntää englantia.

Lisäksi huomasin, että suomalaisille suunnatuilla sivustoilla on usein lajeja, jotka kiinnostavat meitä suomalaisia eniten – jääkiekko, jalkapallo ja pesäpallo löytyvät lähes aina vedonlyöntikohteista. Jos nämä lajit ovat vahvasti esillä, niin todennäköisesti olet suomalaiselle pelaajalle suunnatulla sivustolla.

Ovatko vedonlyöntivoitot oikeasti verovapaita?

Tämä on yksi tärkeimmistä kysymyksistä, jota pohdin. Suomalaisille pelaajille suunnattujen sivustojen voitot voivat tosiaan olla verovapaita, mutta tässä on pieni mutta: sivuston täytyy toimia ETA-alueen lisenssillä. Jos esimerkiksi pelisivusto pyörii Maltan MGA-lisenssillä, kaikki voitot ovat verovapaita. Curacaon lisenssillä homma ei ole yhtä simppeli, ja silloin voitot eivät välttämättä ole verottomia. Kannattaa siis tarkistaa sivuston lisenssitiedot ennen kuin laitat rahaa likoon.

Suomen rahapelilisenssi muuttaa pelin

Yksi mielenkiintoinen löytö, jonka tein, on se, että Suomeen ollaan suunnittelemassa omaa rahapelilisenssiä, jonka pitäisi tulla voimaan vuosina 2026 tai 2027. Tämä tulee mullistamaan suomalaiset vedonlyöntimarkkinat melkoisesti. Kun lisenssi astuu voimaan, yhä useammat vedonlyöntisivustot voivat saada suomalaisen lisenssin ja toimia virallisesti Suomessa. Tämä tarkoittaa enemmän vaihtoehtoja pelaajille, mutta myös enemmän turvallisuutta, kun pelataan virallisesti lisensoiduilla sivustoilla.

Vedonlyontiyhtiot.com – oma luottotietolähteeni vedonlyöntisivustoista

Tutkimusmatkani aikana löysin yhden erityisen hyödyllisen sivuston: Vedonlyontiyhtiot.com. Täällä tiimi testaa vuosittain kymmeniä suomalaisia vedonlyöntisivustoja ja listaa niistä vain ne luotettavimmat. Testeissä kiinnitetään huomiota esimerkiksi siihen, että sivustot tarjoavat suomenkielistä asiakaspalvelua, verovapaat voitot ja laajan valikoiman suomalaisia kiinnostavia vedonlyöntikohteita.

Tämä blogikirjoitus ei ole kommentoitavissa.