Merilevä on monipuolinen, mutta usein vähälle käytölle jätetty raaka-aine. Tavallisimmin tätä superfoodia nähdään vain sushirullien ympärillä, mutta useammin syötynä siitä saa irti paljon terveyshyötyjä. Merilevän on todettu hidastavan ruoansulatusta ja pitävän ihmisen kylläisenä pidempään. Se on myös täynnä ravintokuituja, jotka vahvistavat suolistoa. Jos olet aikeissa pudottaa painoa, kannattaa tämä vinkki laittaa korvan taakse: merilevän sisältämä jodi on tärkeä hivenaine kilpirauhaselle. Kilpirauhanen säätelee muun muassa mielialaan, painoon ja aineenvaihduntaan vaikuttavia hormoneja, joten merilevästä saattaa olla apua myös laihduttamisessa.
Auttaisiko se myös krapulaan? Kyllä.
Pitkään on yritetty keksiä keinoja nujertaa aamun kankkunen tai saada siihen edes hieman helpotusta. Kostean illan jälkeen elimistösi kaipaa kivennäisaineita. Kelp, spirulina ja wakame ovat täynnä magnesiumia, joka auttavat kehoasi palautumaan nopeammin edellisen illan riennoista. Esimerkiksi merileväsalaatti on oiva valinta, jos päätä jomottaa ja olo on muutenkin ryytynyt.
Lähde: Popsugar
2 kommenttia
Oopsista
23.3.2015 19:00
"Spirulinan myrkyn vihreys" eli myrkky on vihreää?
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
M.H.
25.3.2015 23:04
Spirulinahan on syanobakteeri eli kansanomaisemmin sinilevä, aika erilainen organismi siis kuin wakame tai kelp.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin