Jenkkiyliopiston rappusiin asennettiin tekstauskaista

Utah Valleyn yliopiston rappusissa on nyt omat kaistat kävelylle, juoksulle ja tekstailulle.

Kuva: Amazing Papers / Youtube

On todella ärsyttävää yrittää juosta kiireessä rappusia ylös tai alas, kun niissä matelee ihmisiä, jotka ovat keskittyneempiä tekstaamiseen kuin liikkumiseen. Utah Valleyn yliopistossa Yhdysvalloissa ongelmaan keksittiin ratkaisu: omat kaistat. 

Yliopiston rappusiin maalattiin omat kaistat kävelijöille (walk), juoksijoille (run) ja tekstaiijoille (text). Tekstailijat saavat luonnollisesti luumustaa portaissa seinää vasten, kävelijät voivat nojata kaiteeseen ja juoksijat pyyhältävät keskeltä. Kaistat maalattiin aluksi vain hauskana designideana, mutta opiskelijat ovat ottaneet sen (ainakin osittain) tosissaan: tekstailijat huomaavat kaistat ja siirtyvät nuohoamaan seinää pitkin. Törmäysvaara on silloin vältetty.

Tekstailukaista on hauska ajatus, mutta kertoo suruviestiä nykyajasta ja siitä, miten paljon aikaa vietämme puhelimemme kanssa. Yhdysvalloissa raportoitiin yli 11 000 kävelyvammaa eli loukkaantumista kävellessä - suurin osa niistä johtuu todennäköisesti puhelimesta ja siitä, ettemme katso enää, minne kuljemme. Ehkä tekstauskaista rakennetaan kohta autoteillekin. 

Lähde: USA Today

1 kommentti

shiwan8

29.6.2015 19:00

Ei ole ihan yksi tai kaksi vuotta sitten kun tuli ensimmäisen kerran mieleen, että liikuntakyvyttömille/-haluttomille pitäisi olla oma kaista. Olishan se kiva saada mennä töihinkin omaan tahtiin sen sijaan, että 10 metrin välein odottaa saumaa ohittaa joku vaappuva etana. Ei se omakaan vauhti mitään juoksua ole, joten ei pitäisi olla kohtuutonta olettaa, että saa liikkua sitä vauhtia.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi