Toisten makupaletti ei juuri mustapippuria kestä; toiset lisäävät tulta supisuomalaiseen karjalanpaistiin. Jälkimmäisille lienee kierros Huy Fong Foodsin tehtaalla unelma. Yritys on vastuussa lukuisten chilikastikkeiden valmistuksesta. Kuinka kuuluisa Sriracha-tulisoosi oikein valmistuukaan?
Travel Insiderin videolla nähdään, kuinka tuhannet ja taas tuhannet jalapenot vipeltävät kohti tuhoaan liukuhihnalla. Tehdas käy läpi 40 000 tonnia jalapenoja joka vuosi. Kun jalapenot on lajiteltu suppiloihin, pestään ne seuraavaksi ja murskataan. Suola, etikka ja kaksi eri säilöntäainetta viimeistelevät pohjan kastikkeelle. Lopullisessa vaiheessa lisätään sokeri ja valkosipuli, jonka jälkeen tulinen valmiste pullotetaan.
Kierroksen jälkeen voi maistella erilaisia Sriracha-välipaloja ja jopa Sriracha-jäätelöä! Hae tehtaan ja Srirachan valmistuksen tunnelmaa alta.
1 kommentti
Tulipa käytyä
17.4.2018 23:33
Paitsi että välissä kastike varastoidaan tynnyreihin ennen pullottamista. Eikä firmalla ole kuin kolme eri tuotetta, joista kaksi muuta ovat johdannaisia pääkastikkeesta.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin