Klassikkoravintoloiden perinteet elävät Helsingissä: "Emme hae pikavoittoja"

Casa Ravintolat Oy on vaalinut klassikkoravintoloiden ainutlaatuista henkeä jo yli 30 vuoden ajan.

Tiesitkö, että Helsingistä löytyy ravintoloita, jotka ovat palvelleet asiakkaitaan samalla paikalla ja nimellä jo vuosikymmeniä? Kotimainen perheyritys Casa Ravintolat Oy on vaalinut juuri näitä kotimaisen ravintolakulttuurin helmiä jo yli 30 vuoden ajan.

Toimitusjohtaja Akseli Ahosen mukaan yrityksen ydintehtävä on säilyttää historiaa ja huolehtia ravintoloista, jotka kertovat omaleimaisia tarinoita menneisyydestä.

"Meille on tärkeää olla mukana säilyttämässä kotimaista ravintolakulttuuria. Emme hae pikavoittoja tai ratsasta trendien aallonharjoilla, vaan haluamme tarjota perinteisiä makuja ja perushyvää ruokaa," Ahonen tiivistää.

Värikäs historia siivittää monen ravintolan tarinaa

Casa Ravintoloiden juuret ulottuvat tamperelaisklassikko Pispalan Putleriin, mutta tällä hetkellä yritys toimii ainoastaan Helsingissä. Yrityksen lippulaiva on vuonna 1939 perustettu Kannas, jonka identiteetti on säilynyt vahvana vuosikymmenestä toiseen.

2010-luvulla takaisin tuotu ruokatarjonta on tuonut mukanaan paljon uusia kanta-asiakkaita.

Maksa on yksi Kannaksen klassikoannoksista.
Maksa on yksi Kannaksen klassikoannoksista.

"Kannas on yksi Helsingin vanhimmista samalla nimellä ja paikalla toimivista ravintoloista”, Ahonen kertoo.

Casa Ravintoloiden helmien joukossa loistaa myös vuonna 1970 perustettu Rodolfo, joka saa kunnian kantaa Helsingin vanhimman italialaisen ravintolan titteliä. Tämä ikoninen paikka on tunnettu etenkin itsetehdyistä pastoistaan, risotoistaan ja pizzoistaan.

"Rodolfo on Kruunuhaan helmi, jossa on aito välimerellinen fiilis. Tämä paikka kannattaa ehdottomasti kokea itse."

Rodolfossa paikan päällä tehdyt pastat vievät makumatkalle Välimerelle.
Rodolfossa paikan päällä tehdyt pastat vievät makumatkalle Välimerelle.

Yrityksen klassikoiden joukkoon lukeutuu myös vuonna 1952 Meilahteen perustettu White Lady, joka tunnetaan paitsi rehdistä ruoastaan, myös mielenkiintoisesta historiastaan.

"White Lady oli ensimmäinen ravintola, johon naiset saivat tulla ilman miesseuraa. Tarjoamme täällä puhtaita kotimaisia makuja ja reilua ruokaa.”

Vaasankadulla vuodesta 1962 toimineella Kustaa Vaasalla on takanaan monipuolinen ja värikäs historia, mutta tänä päivänä ravintola tunnetaan etenkin koko kansan ruokapaikkana. Vuoden 2024 keväällä tehdyn remontin myötä ruokatarjontaa nostettiin entistä enemmän näkyville.

Bistroksi ja baariksi itsensä luokittelevan Kustaa Vaasan kruununjalokiveksi toimitusjohtaja nostaa leike-annokset, jotka muokataan aina asiakkaan makuun sopiviksi.

Kustaa Vaasan leikkeillä nälkä lähtee taatusti.
Kustaa Vaasan leikkeillä nälkä lähtee taatusti.

"Kustaa Vaasa on Kallion vanhimpia, samalla nimellä samassa paikassa toimineita ravintoloita”, Ahonen kertoo.

Vaikka yritys keskittyy perinteikkäisiin, jo vuosikymmenten ajan toimineisiin klassikoihin, aina mukaan myös poikkeuksia.

Casa Ravintoloiden uusimmat tulokkaat ovat Teurastamolla vuodesta 2013 toimineen The Helsinki Distilling Companyn ravintola, baari, viskikellari sekä tislaamokierrokset. Kyseessä on astetta modernimpi konsepti, joka yhdistää cocktailit, tisleet ja ruokakokemukset ainutlaatuiseksi elämykseksi.

Tislaamon kierrokset ja viskikellari ovat jokaisen viskifanin toteen käynyt unelma.
Tislaamon kierrokset ja viskikellari ovat jokaisen viskifanin toteen käynyt unelma.

“Tislaamossa voi myös nauttia maistelukierroksista sekä vuokrata viskikellarin yksityiskäyttöön”, Ahonen muistuttaa.

Tutustu Casa Ravintoloihin ja varaa pöytä täältä.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi