Tiesitkö, että Helsingistä löytyy ravintoloita, jotka ovat palvelleet asiakkaitaan samalla paikalla ja nimellä jo vuosikymmeniä? Kotimainen perheyritys Casa Ravintolat Oy on vaalinut juuri näitä kotimaisen ravintolakulttuurin helmiä jo yli 30 vuoden ajan.
Toimitusjohtaja Akseli Ahosen mukaan yrityksen ydintehtävä on säilyttää historiaa ja huolehtia ravintoloista, jotka kertovat omaleimaisia tarinoita menneisyydestä.
"Meille on tärkeää olla mukana säilyttämässä kotimaista ravintolakulttuuria. Emme hae pikavoittoja tai ratsasta trendien aallonharjoilla, vaan haluamme tarjota perinteisiä makuja ja perushyvää ruokaa," Ahonen tiivistää.
Värikäs historia siivittää monen ravintolan tarinaa
Casa Ravintoloiden juuret ulottuvat tamperelaisklassikko Pispalan Pulteriin, mutta tällä hetkellä yritys toimii ainoastaan Helsingissä. Yrityksen lippulaiva on vuonna 1939 perustettu Kannas, jonka identiteetti on säilynyt vahvana vuosikymmenestä toiseen.
2010-luvulla takaisin tuotu ruokatarjonta on tuonut mukanaan paljon uusia kanta-asiakkaita.
"Kannas on yksi Helsingin vanhimmista samalla nimellä ja paikalla toimivista ravintoloista”, Ahonen kertoo.
Casa Ravintoloiden helmien joukossa loistaa myös vuonna 1970 perustettu Rodolfo, joka saa kunnian kantaa Helsingin vanhimman italialaisen ravintolan titteliä. Tämä ikoninen paikka on tunnettu etenkin itsetehdyistä pastoistaan, risotoistaan ja pizzoistaan.
"Rodolfo on Kruunuhaan helmi, jossa on aito välimerellinen fiilis. Tämä paikka kannattaa ehdottomasti kokea itse."
Yrityksen klassikoiden joukkoon lukeutuu myös vuonna 1952 Meilahteen perustettu White Lady, joka tunnetaan paitsi rehdistä ruoastaan, myös mielenkiintoisesta historiastaan.
"White Lady oli ensimmäinen ravintola, johon naiset saivat tulla ilman miesseuraa. Tarjoamme täällä puhtaita kotimaisia makuja ja reilua ruokaa.”
Vaasankadulla vuodesta 1962 toimineella Kustaa Vaasalla on takanaan monipuolinen ja värikäs historia, mutta tänä päivänä ravintola tunnetaan etenkin koko kansan ruokapaikkana. Vuoden 2024 keväällä tehdyn remontin myötä ruokatarjontaa nostettiin entistä enemmän näkyville.
Bistroksi ja baariksi itsensä luokittelevan Kustaa Vaasan kruununjalokiveksi toimitusjohtaja nostaa leike-annokset, jotka muokataan aina asiakkaan makuun sopiviksi.
"Kustaa Vaasa on Kallion vanhimpia, samalla nimellä samassa paikassa toimineita ravintoloita”, Ahonen kertoo.
Vaikka yritys keskittyy perinteikkäisiin, jo vuosikymmenten ajan toimineisiin klassikoihin, aina mukaan myös poikkeuksia.
Casa Ravintoloiden uusimmat tulokkaat ovat Teurastamolla vuodesta 2013 toimineen The Helsinki Distilling Companyn ravintola, baari, viskikellari sekä tislaamokierrokset. Kyseessä on astetta modernimpi konsepti, joka yhdistää cocktailit, tisleet ja ruokakokemukset ainutlaatuiseksi elämykseksi.
“Tislaamossa voi myös nauttia maistelukierroksista sekä vuokrata viskikellarin yksityiskäyttöön”, Ahonen muistuttaa.
1 kommentti
mathplayground
2.12.2024 14:20
The tradition of classic restaurants in Helsinki reminds me of how timeless values create lasting impressions. Just like math playground where foundational skills are nurtured for long-term growth, these restaurants prioritize quality over quick wins.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin