Lasse Haapaniemi

Kokki Lasse Haapaniemi, mitä löytyy jääkaapistasi?

Kaikkea sitä raaka-aineiden eteen tehdään. Haapaniemi myöntää käyneensä viimeksi kaksi vuotta sitten omenavarkaissa, ja tunnustaneensa asian heti äidilleen.
Kaikkea sitä raaka-aineiden eteen tehdään. Haapaniemi myöntää käyneensä viimeksi kaksi vuotta sitten omenavarkaissa, ja tunnustaneensa asian heti äidilleen.

Tämän vuoden Chaîne des Rôtisseursin Tampereen voutikunnan Vuoden Nuori Kokki -kilpailun voitti ravintola Näsinneulaa edustanut Lasse Haapaniemi. Yllätysvoitto loi pieniä paineita ja pari viikkoa kului asiaa jälkikäteen stressatessa. Nyt Haapaniemi lähtee kuitenkin kahdeksi kuukaudeksi Indonesiaan lepäämään ja keräämään uusia ideoita resepteihinsä. Niitä hän tarvitsee keväällä Rovaniemellä järjestettävään Nuorten Kokkien SM-kisaan.

Kuinka usein poltat näppisi kokatessa?

"Nykyään yllättävän harvoin. Joskus haavereita tuli lähes päivittäin. Nyt on yksi pieni palovamma sormessa. Ehkä kerran viikossa tai kahdessa sattuu jotain pientä. Haavoja tulee yhtä usein kuin palovammoja. On sitä pieniä paloja on sormistakin lähtenyt. Sitä sattuu ja tapahtuu kun puukon kanssa kokoajan toimii."

Mikä on salainen aseesi keittiössä?

"Ehdottomasti puukko on tärkein väline ja se kädessä viihdyn eniten. Minulla on töissä käytössä neljä erimerkkistä veistä. En ole paremmuuksia ajatellut, mutta pääasiassa yhtä veistä tulee enemmän käytettyä kuin muita. Se on MAC:n veitsi."

Mitä jääkaapistasi löytyy aina?

"Siellä on hyvin harvoin mitään ihmeellistä, mutta voita, juustoa ja soijaa löytyy aina. En tee kovinkaan usein ruokaa kotona. Se ei kiinnosta. Joutuisin hankkimaan paljon kaikkia raaka-aineita, joten se tulee melkein halvemmaksi käydä ulkona syömässä."

Olet työskennellyt puoli vuotta ravintola Näsinneulassa. Voiko siitä päästä enää korkeammalle?

"Aina voi päästä korkeammalle. Ulkomaille tekisi mieli lähteä töihin, esimerkiksi Norjaan tai Sveitsiin. Molemmissa on lomakeskuksia ja muita hyvätasoisia paikkoja. Siellä myös tienaisi ihan mukavasti."

Miksi mieskokkeja tuntuu olevan alalla enemmän, tai ainakin julkisuudessa?

"Ehkä miehillä on enemmän kunnianhimoa lähteä pidemmälle ja panostaa työhönsä. Vaikea sanoa miksi miehiä tuntuu olevan alalla enemmän. Meilläkin oli luokalla neljä poikaa ja kymmenen tyttöä. Osa saattaa vaihtaa alaa. Valmistuneille työpaikkojakin on monia, lounasravintoloita ja muita."

Oletko enemmän Gordon Ramsay vai Jamie Oliver?

"Olisin enemmin Marco Pierre White. Pidän hänen persoonallisesta tyylistään ja omistautumisestaan asialleen. Jos täytyy valita, niin olen enemmän Gordon Ramsay. Ikävä myöntää, mutta keittiössä tulee kiroiltua. Minulla ei ole suurta kutsumusta päästä julkisuuteen ja tv-kokiksi. On toki hienoa, että alaa ja ammattia tuodaan tv:n kautta julki."

http://www.sarkanniemi.fi/www/ravintola

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi