Maailman korkein vuori Mount Everest sijaitsee Nepalin ja Kiinan rajalla. Se on osa Himalajan vuoristoa ja kohoaa korkeimmillaan 8 848 metriin. Joka vuonna kiipeilykauden aikaan yli 700 kiipeilijää lähtee kohti huippua, ja suosio on saanut Nepalin huolestumaan ihmisten jälkeensä jättämistä jätöksistä.
Guardian kertoi, että uloste ei pelkästään saastuta, vaan myös levittää tauteja vuorella ja sen ympäristössä. Nepalin kansallinen vuorikiipeily-yhdistys aikoo ryhtyä toimiin, jotta ihmiset hävittäisivät ulosteensa muuten kuin kaivamalla kuopan lumeen ja jättämällä ne sinne.
Mount Everestin kiipeilykausi on taas alkamassa ja kiipeilijöille on alettu asettaa rajoitteita jätöksien suhteen. Jokaisen vuorelle kiivenneen täytyy tuoda mukanaan kahdeksan kiloa jätettä, sillä sen on laskettu olevan määrä, jonka yksi ihminen keskimäärin jättää jälkeensä kiipeämisen aikana. Kiipeilykausi kestää toukokuuhun asti.
Kiipeäminen kahdeksan kilometrin korkeuteen vie yleensä noin kaksi viikkoa, ja useimmiten ihmiset leiriytyvät viiden kilometrin korkeudessa olevassa perusleirissä. Kiipeilykauden aikana vuorella on enemmän henkilökuntaa ja tällöin leirissä on myös käymäläksi tarkoitettuja kontteja joista uloste voidaan viedä pois ja kierrättää.
Vuorelle on ajansaatossa kiivennyt noin 4000 innokasta huipunvalloittajaa, joista ensimmäinen oli Sir Edmund Hillary vuonna 1953. Nykyään Mount Everest tunnetaan jo lähinnä massaturistikohteena.