Luonto on ihmeellinen ja toimii tavoilla, joita voi olla vaikea ennakoida. Yellowstonen kansallispuistossa Yhdysvalloissa on koettu viimeisten parinkymmenen vuoden aikana todellinen luonnon ihme.
1995 Yellowstoneen tuotiin takaisin pieni määrä susia. Laji oli kadonnut kansallispuiston valtavalta alueelta 1900-luvun alussa alkaneen petoeläinten hävittämisen myötä jo vuosikymmeniä sitten. Susien vaikutus ympäristöön oli mittava.
Susien tärkein saalis ja alueen yleisin sorkkaeläin wapitihirvi joutui muuttamaan elintapojaan susien paluun myötä. He siirtyivät aukeille alueille, missä pystyvät huomaamaan susien uhkan. Hirvien siirtyminen aiheutti sen, että monet hirvien pitkään turmelemat kasvit ovat lähteneet uudelleen kasvuun. Puiden ja pensaiden vahvistuminen toi majaville enemmän ravintoa. Enemmän kasveja tarkoitti tietysti myös enemmän marjoja ja enemmän ötököitä.
Susien määrä on kasvanut satoihin, hirvien 35 000 pään määrä ei ole laskenut juurikaan ja majavapopulaatio on kymmenkertaistunut. Kun elinympäristö on palannut ennalleen, myös laululinnut ovat palanneet luonnonpuistoon.