Tässä on ehkä maailman ensimmäinen omalla biokaasulla tuotettu olut

Panimoravintola Bryggeri laski keskiviikkona myyntiin ensimmäisen biokaasu-IPAn.

Panimoravintola Bryggeri on aloittanut yhteistyön kaasunmyyntiyhtiö Gasumin kanssa. Yhteistyön seurauksena keskiviikkona pantiin myyntiin Suomen (ja tiettävästi koko maailman) ensimmäinen biokaasulla valmistettu Bryggeri IPA -olut. 

Bryggeri pyrkii toiminnallaan ympäristöystävällisyyteen. Panimotoiminnan sivuvirtana syntyy vuosittain 50 tonnia mäskiä, jota on aiemmin kuljetettu pääasiassa eläinten rehuksi. Nyt se lähetetään Labion biokaasulaitokselle Lahteen, jossa siitä tuotetaan biokaasua. Jatkossa kaikki Bryggerin tuotteet valmistetaan biokaasun avulla. 

"Parasta koko hommassa on se, että kulutamme suurinpiirtein saman verran biokaasua kuin tuottamastamme mäskistä saadaan", Bryggerin toimitusjohtaja Pekka Kääriäinen kertoo. 

"Terassimme lämpiää sekin kaasulla. Tämä on hienoa kiertotaloutta, josta olemme ylpeitä."

Bryggeri pienentää omaa jalanjälkeään jo pelkästään sillä, ettei mäskiä tarvitse enää kuljettaa pitkälle. Ympäristöteko on panimolle tärkeä, ja merkki siitä löytyy uuden olutpullon kyljestä.

Merkki on kaasunmyyntiyhtiö Gasumin oma trademarkattu biokaasumerkki. Se takaa, että tuote on valmistettu kotimaisella biokaasulla. Tulevaisuudessa se löytyy kaikista Bryggerin oluista.  

"On tietenkin mahdotonta sanoa, saako Bryggeri käyttöönsä juuri mäskistä tuotetun biokaasun. Tärkeintä on se, että määrä vastaa omasta jätteestä saatua määrää. Tämä on hyvä kestävän kehityksen ratkaisu", kertoo Timo Jokila Gasumilta.

"Meillä ei ole tietoa, että vastaavaa tehtäisiin muulla Suomessa tai edes maailmalla", Jokila jatkaa.

Vuoden olutravintolaksikin valittu Bryggeri Helsinki tuottaa vuosittain noin 100 000 litraa olutta. Niitä ja uutta biokaasu-IPAa voi ostaa Bryggerin omasta panimoravintolasta Helsingin keskustasta ja hyvin varustelluista ruokakaupoista.

7 kommenttia

TikkaKlubi

30.3.2016 20:45

Minkä tehoisia (kW) terassilämmittimiä ja monta kpl? Päälläoloaika vuodessa?
Paljonko energiaa 50tn mäskistä saadaan (kWh)?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

1.4.2016 10:30

Panimo tarvitsee 130MWh vuodessa, joten mäskimäärästä saanee suurin piirtein saman verran kaasua. Terassilämmittimistä emme toimituksessa tiedä - sitä voi kysyä suoraan ravintolasta, linkki löytyy jutusta.

Tikkaklubi

6.4.2016 20:26

Arvoisa Tiia. Taitaakin olla melkoinen uutisankka koska todellisuudessa 50tn mäskiä tuottaa TODELLISUUDESSA n. 29MWh energiaa. Tarkoittaa jatkuvana kaasutehona n.3kW!! SIIS MITEN SAATTE SIITÄ 130MWh?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

social media expert

8.4.2016 17:31

Miten 50tn mäskiä tuottaa 130MWh energiaa?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tikkaklubi

11.4.2016 22:07

Ei mitenkään kts yllä.

Polark

13.4.2016 12:16

Saa nähdä mitä seuraavaksi. Oluen tekeminen on kyllä mennyt sellaiseksi erikoisuuden tavoitteluksi, ettei enää mitään rajaa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi