Amerikkalaisella Jordan Reevesillä on ollut syntymästään asti muita lyhyempi käsivarsi. Hänen vasen kätensä loppuu kyynerpäähän, mutta se ei suinkaan haittaa menoa.
Viime vuonna, kun Jordan oli 10-vuotias, hän suunnitteli itselleen käsiproteesin, jolla voi ampua glittersuihkun. Proteesi syntyi ylävartalon proteeseja lapsille kehittelevässä Superhero Cyborgs -ohjelmassa. Siinä lapset saavat suunnitella itselleen mielikuvitukselliset proteesit, jotka tekevät heistä oman elämänsä supersankareita. Ohjelman järjestävät San Franciscossa lastenjärjestö KIDmob ja 3D-ohjelmistoyritys Autodesk. Jordan suunnitteli glitterkanuunan, jonka käteen voi kiinnittää.
Jordan sai ihastuttavalla keksinnöllään maailmanlaajuista huomiota, ja nyt hän suunnittelee lisää välineitä ohjelman innoittamana, yhetistyössä ammattilaisten kanssa. Ammattilaiset kehittelevät glitterproteesista vielä toimivampaa versiota, jotta kimalle lentäisi siitä paremmin. Jordanilla on nyt käytössä proteesi, johon voi kiinnittää erilaisia 3D-printattuja käsiosia: käsi, koukku tai mitä ikinä hän keksii printata. Hän haluaa proteesin, jolla voi pidellä puhelinta ja raskaita tavaroita. Yksi hänen suunnitelmistaan on kannettava väline, jonka avulla yksikätisen on helpompi ottaa vessapaperia julkisissa käymälöissä.
Mutta mikä parasta, Jordanista ja hänen glitterproteesistaan on tullut esimerkki ja esikuva kaikille muillekin lapsille, olivat he sitten proteesin tarpeessa tai eivät. Lisäksi Jordan toimii kasvona luovalle 3D-printtaamiselle ja asiantuntijana proteeseja valmistaville yrityksille.
Ja kaikki sai alkunsa mielikuvituksellisesta tytöstä ja kasasta glitteriä.
Katso videolta, miten glitterproteesi (nimeltään Project Unicorn, Yksisarvisprojekti) toimii: