Italialainen kaksikko on luonut musiikkialan tunnetuimmista ikoneista muotokuvia, jotka on rakennettu artistien alkuperäisistä CD-levyistä. 29-vuotias Mirco Pagano ja 25-vuotias Moreno De Turco ovat käyttäneet Piracy-nimiseen projektiinsa yhteensä 6 500 CD-levyä ja yli 200 työtuntia.
Piratismin vastaiseen projektiin on ikuistettu niin Bob Marley, Jim Morrison, James Brown, Elvis Presley, Jimi Hendrix, Freddie Mercury kuin Michael Jacksonkin. Heistä on tehty upeita CD-levymuotokuvia, jotka on koottu kunkin artistin omista albumeista. Tämän lisäksi pop-ikoni Jacksonista on tehty stop-motion-video, jossa artistin kimppuun hyökkää piratismia kuvaava virus.
"Piratismi tuhoaa viruksen lailla musiikin ja estää artisteja menestymästä ja tulemasta idoleiksi niin kuin ennen", kertoo Pagano projektin kantavasta ideasta.
"Vain alkuperäiset CD:t auttavat meitä ymmärtämään, millaisia artistit ovat ja mikä tekee heistä maailmanlaajuisesti tunnettuja ikoneita. Piraattilevyistä tehty muotokuva muodostaisi epäartistin", hän jatkaa.
Piracy-näyttely on nähtävissä TBWA/Italia-mainostoimiston tapahtumatiloissa Milanossa. Pagano ja De Turco työskentelevät TBWA:ssa. Piracy-projekti valittiin mainonta- ja markkinointialan Cannes Lions -festivaaleilla kahdesti shortlistille eli loppukilpailuun vuonna 2011.
Piratismiprojektin sponsori on italialainen piratismin vastainen organisaatio FPM, Federation against Musical Piracy.
PIRACY from FIRST FLOOR UNDER on Vimeo.
3 kommenttia
Janne
3.9.2012 02:06
Nättejä teoksia mutta huhheijaa miten piratismin vastainen propagandatorvi paistaa taas läpi.
'"Piratismi tuhoaa viruksen lailla musiikin ja estää artisteja menestymästä ja tulemasta idoleiksi niin kuin ennen", kertoo Pagano projektin kantavasta ideasta.'
Huh sentään miten 80-lukulainen ja vanhentunut ajatus. Piratismi tuhoaa tasan tarkkaan levy-yhtiöhirviöt ja niiden mukana syntyvät burgeripoppiartistit. Ja ne joiden mielestä tämä on huono asia, ovat kyseisten levy-yhtiöiden palkkalistoilla istuvia tai NRJ:tä kuuntelevia puurokorvia.
http://www.techdirt.com/blog/casestudies/ tästä esim. linkkiä jos haluaa kuulla tarinan kääntöpuolta.
Kas siinä päivän politikointi ja avautuminen, lupaan etten suututa enempää ihmisiä. =P
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
3.9.2012 15:09
Totta. Siinä missä minä edelleen tykkään omistaa sen CD fyysisesti (en vain tiedostoja koneella) olen silti nettilevityksen kannalla. Monet pienen budjetin artistit ovat hyötyneet internetistä ja tulleet kuuluisiksi, saaneet musiikkiaan levitettyä ympäri maailmaa. Hyvä artisti ei enää tarvitse levy-yhtiöitä ainakaan alkuun. Levy-yhtiöt keskittyvät "purkkapopin" tuottamiseen isolla rahalla.
Vastaa kommenttiinMichael Jacksonkin puhui enemmän levy-yhtiötä vastaan kuin musiikki piratismia vastaan.
Vastaa kommenttiin
Janne
4.9.2012 06:25
Joo ja siis jottei nyt ihan väärää käsitystä jää, voisin vielä tuohon omaan kommenttiin lisätä että oma levyhylly on varsin kattava, ja tykkään omistaa hyvien bändien CD:itä.
Mutta nykypäivänä ei kehtaa CD-levyjä edes ostaa, kun tietää että leijonanosa rahoista menee vanhentuneen median ja jakelukanavan tukemiseen. Keikoilta ja bändien omilta sivuilta sen sijaan tulee levyjä ostettua. Mielelläänkin.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin