Tamperradassa juhlitaan kokkeja ja hyvää ruokaa

Tampereella järjestetään 15. elokuuta baskijuhlasta inspiraationsa saanut ruokafiesta.

Kuva: Mara Zemgaliete / Fotolia

Tamperrada on tamperelainen versio Espanjan San Sebastianissa järjestettävästä La Tamborrada -fiestasta, jota juhlitaan vuosittain tammikuussa. Tänä vuonna San Sebastianin baskit juhlivat Tamborradaa jo 202. kerran, ja Tampereella herkutellaan Tamperradassa kolmatta vuotta. Tapahtuman tavoite on nostaa pirkanmaalaisen ruoan ja paikallisten kokkien arvostusta sekä tunnettuutta.

Tamperrada-tapahtumassa, Kauppahallin mukavassa tunnelmassa nautitaan Pirkanmaan parhaiden kokkien valmistamia herkkuja. Tarjolla on 16 erilaista, toinen toistaan herkullisempaa ruoka-annosta. Lippuja myydään kaikille yli 18-vuotiaille Tampereen Kauppahallin Lippula.fi-myymälässä ja verkkokaupassa hintaan 90 EUR + 3,50 EUR palvelumaksu. Lipulla saa illalliskortin, johon kuuluu maistuva menu ja viinipaketti. Tilaisuuteen voi halutessaan pukeutua kokkitakkiin.

Lisäksi 20 tamperelaista ravintolaa kilpailee valmistalla oman Tamperrada-pintxon. Pintxo on Baskimaan versio espanjalaisesta tapaksesta. Vuoden 2015 kilpailijat ovat: 4 Vuodenaikaa, Armas Kuppila, Bistro Julienne, Bistro Le Pot, Gastropub Kaleva, Henriks, Huber, Inez, Izakaya Nomu, Kattila, Kievari Kahdet Kasvot, Maruseki, Masuuni, Piemonte, Salud, Santé, Stefan´s Steakhouse, Tiiliholvi, Trattoria Tammerinpuisto, Tuulensuu. Pintxot ovat myynnissä (2 euroa kpl) kussakin ravintolassa maanantaista perjantaihin 17.–21. elokuuta kello 16–21, paitsi Kauppahallin 4 Vuodenaikaa -ravintolassa klo 11–16. Parhaan pintxon äänestys avautuu Tamperradan sivuilla 17.8. klo 17.00.

Tamperrada 15. elokuuta kello 20 Tampereen Kauppahallissa. Tapahtuman järjestävät Tampereen Paistinkääntäjät, Pirkanmaan Keittiömestarit ja Food Is Art Tampere.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi