Close Encounters on nuorten muusikoiden näytön paikka

Opiskelijafestivaalin lavalle nousevat läpimurtoa odottavat esiintyjät.

"Muusikon on tärkeää saada esiintymiskokemusta erilaisista ympäristöistä. Nuori näkee samalla, missä mennään ja mihin taidot riittävät", kiteyttää Márta Schmidt, Close Encounters -opiskelijafestivaalin vastaava tuottaja. Festari keskittyy olennaiseen, eli opiskelijoiden omaan musiikkiin.

Pop & Jazz Konservatorion luotsaama konserttisarja tuo yhteen nuoret muusikkolupaukset 10.-14. helmikuuta Helsingissä ja Pietarissa. Tänä vuonna vieraita saapuu Suomen lisäksi oppilaitoksista Malesiasta, Koreasta, USA:sta, Ranskasta, Venäjältä, Latviasta ja Virosta. Kielimuuri pakottaa esiintyjät pois omalta mukavuusalueeltaan.

"Kun tehdään omaa musiikkia ollaan myös motivoituneita tuomaan sitä esiin. Ennakkoluulot karisevat kun nuoret huomaavat, että rajan toiselta puolelta löytyy samanhenkistä porukkaa."

Close Encounters tuo lavalle lähes 30 artistia ja kokoonpanoa. Festivaalin musiikillinen ilme heijastaa esiintymisen ja itseilmaisun universaalia luonnetta. Nimikkoartisteja ovat muun muassa jazzahtavaa dream poppia soittava Slow BLVD, malesialainen laulaja-lauluntekijä ja sovittaja Irma Seleman, katusoittajina aloittanut duo Drum'nSax, ranskalais-saksalainen laulaja-kitaristi Caroline Rose, improelektrobändi eRose, ja latvialainen fuusiojazzkvartetti On Que.

"Esiintyjille annetaan vapaat kädet ilmaista omia mielipiteitään musiikkinsa kautta. Jokainen seisoo loppujen lopuksi itse omien sanojensa takana."

Musiikillisten ja kulttuuristen taustojen kohtaamisia on luvassa klubeilla ja konserttitaloilla eri puolilla keskustaa, ja keikat ovat lähes poikkeuksetta ilmaisia. Vaikka toiminta keskittyy Helsinkiin, ulottuu festivaalihulina naapurimaahan asti.

"Helsinki ei välttämättä yksin riitä kiinnostamaan kaikkia ulkomaalaisia vieraita, mutta tuomalla venäläiset musiikkipiirit mukaan kuvioihin, annetaan myös omille opiskelijoille mahdollisuus tutustua täysin erilaiseen musiikki- ja klubikulttuuriin", Schmidt sanoo.

Vaikka festivaalin tarkoituksena on toimia ponnahduslautana julkisuuden kynnyksellä oleville nuorille muusikoille, eivät järjestäjät aio tulevaisuudessa sulkea pois innokkaita harrastajia tai lahjakkaita kellaribändejä. Rima on kaikille sama.

"Vähintään laadukasta kissantappomusiikkia", vastaava tuottaja linjaa.

Close Encounters -opiskelijafestivaali 10.-14.2. Lisää tietoa tapahtuman nettisivuilta.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi