Mitä? aasialaista laatua
Missä? Arkadiankadulla uusissa upeissa tiloissa
Kenelle? Huolellisesti valmistetun aasialaisen ruoan ystäville
Farang on yksi Suomen ravintolakentän tunnetuimmista ravintoloista. Matti Wikbergin ja Tomi Björckin luotsaama aasialaiseen ruokaan keskittynyt ravintola sulki ovensa elokuussa, kun vuokrasopimus Taidehallin vieressä tuli päätökseen ja tiedossa oli uusi isompi tila Arkadiankadulta Kampista.
Uusi Farang jatkaa samalla linjalla ruoan suhteen, mutta isommissa, kaksikerroksisissa puitteissa. Asiakaspaikkoja on tuplat edelliseen verrattuna.
"Toivomme, että uusi Farang herättää asiakkaissamme samanlaisen wow-fiiliksen, kuin tila on jo herättänyt meissä. Uusissa tiloissa ei ole aiemmin toiminut ravintolaa, eli pystymme rakentamaan alusta asti juuri visiomme mukaisen kokonaisuude", Matti Wikberg sanoi Citylle ennen ravintolan sulkemista viime vuonna.
"Tarkoitus olisi toteuttaa myös joitain niistä ideoista, joita meillä oli jo 10 vuotta sitten perustaessamme Farangia, mutta joita emme aiempien tilojen suojellun luonteen vuoksi pystyneet silloin toteuttamaan."
Menu pitää sisällään ravintolan vanhoja suosikkeja, kuten karamellipossua, mutta myös uusia tuttavuuksia. Edelleen keskiössä on sosiaalinen syöminen jaettavine annoksineen.
Uusien tilojen sisustuksesta vastaa Futudesign. Sisustusta leimaavat suuret lasipinnat, jotka tuovat kaupungin sykkeen ravintolan sisään. Yläkerrassa keskitytään á la carte -ruokailuun ja alakerrassa on rennompi baarimeininki.
Baarista löytyy vaikuttava 12-metrinen baari- ja lounge-alue Beach Bar -tunnelmalla. Baarissa on tarjolla pikkupurtavaa yömyöhään ja DJ viihdyttää viikonloppuisin aina yökahteen asti.
Kesäksi saadaan lisää uutuudenviehätystä, kun Farang avaa Olavinkadulle 50-paikkaisen terassin.