Keittiömestari Matti Jämsén oli intohimoinen kilpailija, ja hän voitti urallaan muun muassa Vuoden Kokki -kilpailun vuonna 2005. Arvostetussa kansainvälisessä Bocuse d’Or -kilpailussa Jämsén edusti Suomea kahdesti; vuonna 2015 Jämsén sijoittui vaativassa kilpailussa neljänneksi, mikä tekee hänestä Suomen parhaiten menestyneen Bocuse d’Or -kilpailijan yhdessä vuonna 2019 kilpailleen Ismo Sipeläisen kanssa.
Viime vuosina Jämsén tuli tunnetuksi monista ravintolaprojekteistaan, kuten Järvenpään Citymarketin Sesonki-ravintolasta. Suomen ensimmäisessä grogerant-konseptissa, ruokakaupan ja ravintolan symbioosissa, huippukokki työskenteli vuosina 2018-2020.
LUE LISÄÄ AIHEESTA: Matti Jämsénin Sesonki on Suomen ensimmäinen grocerant – ruokakaupan ja ravintolan saumaton symbioosi
Vuoden alusta Jämsén perusti pääkaupunkiseudulle uuden Bad-lounasravintolaketjun, jonka avulla hän halusi sekä panostaa lounasravintoloiden tasoon että vaikuttaa ravintola-alan iltapainotteiseen työrytmiin. Kesällä monessa mukana oleva mies johti Raumalla kuunari Kathrinan keittiötä.
LUE LISÄÄ AIHEESTA: Matti Jämsenin seuraava haaste: nostaa lounasravintoloiden tasoa uuden ketjun kautta.
Jämsén on tunnettu myös suorapuheisuudestaan muun muassa erikoisruokavalioita kohtaan. Vuonna 2019 mies perusti kohutun pop up -ravintolan, jossa erikoisruokavalioita tai asiakkaiden erikoistoiveita ei tunnettu.
LUE LISÄÄ AIHEESTA: Huippukokki sanoi ei ruokarajoitteille – Kattaukset loppuunmyytiin parissa päivässä
Suomen Bocuse d’Or -joukkue otti suruviestin vastaan kesken Tallinnassa pidettävien Euroopan osakilpailujen, ja omistaa perjantain 16.10. kilpailusuorituksen Matti Jämsénin muistolle ja Jämsénin perheelle. Kilpailuissa järjestetään hänen kunniakseen hiljainen hetki.