Klassikot palasivat Fransmanniin
Fransmanni keräsi suosituimmat annoksensa 24 vuoden ajalta ja koosti niistä klassikkolistan normaalin menun oheen. Erikoislistan nimi on ’Muistojen suloinen Provence’. ”Muistelemme menneitä. Nämä ovat ruokia, joita meiltä on tultu kyselemään, vaikka ne ovat jo poistuneet peruslistalta”, kertoo neljä vuotta ravintolassa työskennellyt palvelupäällikkö Oksana Sidko.
Klassikoiksi pääsivät esimerkiksi katkarapucocktail ja karitsanpotka. Eniten helmikuussa lanseeratulta listalta on myyty rukiisia ahvenfileitä. Kaikki annokset noudattavat Fransmannin maalaisranskalaista tyyliä. Maustamiseen käytetään paljon yrttejä, ja ruoka on helposti lähestyttävää. ”Yleensä listamme ovat voimassa noin vuoden kerrallaan. Klassikkoviikot tuovat piristystä asiakkaille ja meillekin.”
Klassikkoviikot Fransmannissa 17.4. asti
Bella Roma siirtyi kotimaiseen
Italialaisravintola Bella Roma uusi ruokalistansa ja toimintatapansa. Ravintola tilaa lihansa ja kanansa jatkossa kotimaisilta toimittajilta ja lisää omaa ruuanvalmistusta. Ruokalistan uutuuksia ovat esimerkiksi talon pizzaleivät.
Bella Roma, Itäinenkatu 5–7
Amarillo hakeutuu juurilleen
Amarillo pyhittää uuden 22.3. voimaan tulevan listansa aidolle texmex-ruualle. Perinteiset maut ja runsaat annokset kuuluvat listan linjoihin. Ravintolasta saa uusia annoksia isoon nälkään tai kahdelle jaettavaksi, ja fajitas-annosten tortillaletutkin ovat suurempia kuin ennen.
Amarillo, Hatanpään valtatie 1
Luksuslihaa Esplanadissa
Esplanadi-ravintola viettää Limousin-lihalle pyhitettyjä viikkoja 27.3. asti. Tämä erikoisliha tulee lähitilojen Limousin-rotuisista häristä. Liha on vähärasvaista, mureaa ja omega-3-pitoista. Sitä saa esimerkiksi lihapullien, sisäfilepihvin ja maksapihvien muodossa.
Esplanadi, Hämeenpuisto 27