Uusi Casino avasi
Grand Casino Helsinki avasi Mikonkadulla tiloissa joissa toimi aiemmin ravintola Fennia. 20 miljoonan euron remontin myötä tila on nyt kaksikerroksinen ja sinne on käynti myös metrotunnelista. 300 peliautomaatin ja pelipöytien lisäksi Casino panostaa ohjelmatarjontaan. Ravintolayksiköitä Casinolla on terassi mukaanlukien 6.
Baari Korjaamoon
Kim “Mother, Soup" Heiniö avaa liikekumppaninsa Tanja Löppösen kanssa Raoul Grünsteinin kulttuuritehdas Korjaamoon, eli vanhoihin ratikkahalleihin, toukokuussa baarin. Suunnitteilla on Töölön Helmi. Heiniö vaikenee toistaiseksi tarkemmista suunnitelmista. Tarjolla on ainakin ruokaa.
Kyytiä viinille WTC:ssä
Viinitarvikeliike Viini & Lasi on avattu World Trade Centerin kauppakujalla Keskuskadulla. Valikoimaan kuuluu karahvien, kirjojen ja lehtien lisäksi oman maahantuonnin viinilaseja. Todellinen erikoisuus on kotimaisen suunnittelijan loihtima teline laatikkoviineille eli kesäisin lyömättömän suosituille parin litran bag-in-boxeille.
Nuoret kokit Savoyssa
Maa, vesi ja ilma hallitsevat Savoyn kevään viiden ja kuuden ruokalajin illallisia (82 e, suositusviinien kera 132 e). Liikkeelle lähdetään maamenulla 19.4. Se sisältää mm. paistettua maitovasikan fileetä ja kateenkorvaa. Ateriakokonaisuudet ovat suunnitelleet Savoyn keittiön nousevat tähdet Henri Alén, Timo Linnamäki sekä Henrik Kovanen.
Parsaa ja narsisseja
Kevään narsissit, krookukset ja tulppaanit kukkivat Mick Jaggerin suosikkiravintolan La Petite Maisonin terassilla Huvilakadulla. Keväisellä ruokalistalla houkuttelevat esimerkiksi tuore parsa, uudet perunat ja varhaisvihannekset. Kuuden ruokalajin herkuttelumenu kustantaa 60 e, kolmen ruokalajin illallinen 42 e.
Vuoden Olut Belgiasta
Helsinki Beer Festivalin Vuoden Olut, vahva belgialainen Gouden Carolus Classic löytyy ravintoloista. Vuoden paras siideri, suodattamaton brittiläinen Old Rosie Scrumpy (2,69 e) löytyy Alkossa, kuten myös vuoden viskien kultamitalisti Talisker 10 Year Old (35,30 e). Kotimaisten pienpanimo-oluiden ykkönen, kymmenprosenttinen Finlandia Sahti Strong (6,36 e, iso pullo) komeilee esimerkiksi Salomonkadun Alkon tilausvalikoiman hyllyssä.
Kevätolut Perhossa
Ravintolakoulu Perhossa on pantu kuusiprosenttinen Kevätolut. Kekseliään ravintolapanimon uutuus on maustettu hunajalla ja korianterilla. Oluen monimuotoisessa maussa aistii suklaata, kahvia ja paahdettua mallasta. Mausteistaan huolimatta Perhon Kevätolut jättää miellyttävän kuivan jälkimaun.
Vege Uudenmaankadulle
Uudenmaankadulle, Ysibaarin viereen, avataan lähiaikoina kasvisravintola Vege. Paikka toimii aluksi lounasravintolana maanantaista lauantaihin. Tiloissa toimii myös noutopiste Vege Deli, josta saa pientä syötävää. Myöhemmin Vegessä panostetaan myös iltatoimintaan.
Teatteri saa haastajan
Sirkkeli soi Ilta-Sanomien entisessä toimituksessa Korkeavuorenkadulla. Kesäkuussa siellä avataan tähtikokki Hans Välimäen konsultoima neljän erilaisen ravintolan ja 400 asiakaspaikan Mecca. Luvassa baari, G. W. Sundmansista siirtyvän Marko Palovaaran vetämä ruokaravintola, pihaterassi sekä pikkutunneille sykkivä lounge. Teatteri saa haastajan.
Spaghetteriassa uusi lista
Papa Giovannin alakerran spaghetterian lista on uusittu. 24 annosta sisältävän listan jännin uutuus on Pasta con provolone e verdure, joka sisältää klassista italialaista provolone-savujuustoa. Annokset on hinnoiteltu 5,50 ja 11 euron välille.
Nuevossa Aasia-viikot
Espanjalaishenkisessä Nuevossa on huhtikuun ajan teemana Aasia. Keittiömestari Markku Hannula on yhdistellyt modernia latinokeittiötä ja aasialaisia makuja. Annokset on hinnoiteltu maltillisesti.
2 kommenttia
fyth
15.4.2004 15:43
Kerrankin sitä on ensimmäinen
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Pantteri2
15.4.2004 17:55
Cafe Esplanad avautuu 19.4
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin