Ostereita ja samppanjaa
Jumalaisia herkkuja nautitaan G.W. Sundmansin osteri- ja samppanjaviikolla alkaen 3.3. Tähtikokki Jarmo Vähä-Savo on suunnitellut seitsemän ruokalajin menun, jolle sommelier Jussi Ansaharju on valinnut viinit. Alkuun lähdetään kolmella erilaisella osterilla, välillä nautitaan mm. merianturaa ja paistettuja osterivinokkaita ja lopuksi Grand Marnier -kohokasta ja -jäätelöä. Kuninkaallinen ilta kustantaa 86 ¨, viineineen 180 ¨.
Demossa nautiskellaan
Uudenmaankadun Demo on kaupungin puhutuin uusi ruokaravintola. Nuorten taiturien välitön paikka sijaitsee edesmenneen Liekin ja sitä edeltäneen Bahian paikalla. Keittiö tarjoaa laadukasta modernia suomalaista ruokaa klassiselta ranskalaiselta perustalta. Viinilistalta suorittaa mielenkiintoisia löytöjä. Demo on avoinna iltaisin tiistaista lauantaihin.
Elanto osti Kaislan
Elannon Ravintolat on ostanut Kaisaniemen olutravintola Kaislan. Kaisla on bongarien lisäksi opiskelijoiden suosiossa. Tähän asti ravintola on kunnostautunut aikaisemman omistajan Kai Tukiaisen oman maahantuonnin erikoisoluilla. Elannossa luvataan linjan jatkuvan.
Värikäs Savoy
Savoy jatkaa helmikuun olutmenun jälkeen viinitrilogialla. Alsacen ykköstuottajan Zind-Humbrechtin viineille suunniteltua viiden ruokalajin menua tarjoillaan kahden viikon ajan alkaen 3.3. Myöhemmin keväällä omat kahden viikon menunsa saavat katalonialainen Parés Baltà sekä piemontelainen Braida.
Nuevo matkaa Argentiinaan
Nuevossa syödään maaliskuun ajan Argentiinaa. Latinalaisen Amerikan toiseksi suurimman valtion maailmankuulujen pihvien lisäksi tarjotaan mm. mahi-mahia sekä empanada-lihapiiraita.
Parsakausi alkoi
Huvilakadun La Petite Maison ottaa varaslähdön parsakauteen. Kevätauringon innoittamana listalla löytyy päivittäin tuoretta parsaa (10-12 e). Parsaa tarjotaan esimerkiksi hollandaisekastikkeen, voissa haudutetun pinaatin ja ilmakuivatun kinkun kera.
Hesarin remontti käynnissä
Helsinki Clubin remontti on päässyt vauhtiin. Paikka avataan uusittuna 14.3. Pinnat laitetaan uusiksi ja baarit vaihtavat paikkoja mutta musiikkilinjaan ei kosketa. Yläkerran klubitilan rempan tekee henkilökunta itse. Maailman parhaaksi dj:ksi valittu Tiesto heittää uusitulla Hesarilla 30.3. jo lähes loppuunmyydyn keikan.
Poppiksesta irkkuravintola
City-käytävän Poppis remontoidaan kevään korvilla irlantilaiseksi pubiksi. Kaisaniemenkadun Molly Malone’s Irish Bar ja Yrjönkadun O´Malleys saavat huhujen mukaan kaupunkiin toisenkin kilpailijan ennen kesää.
William K avasi Sellossa
Elannon Ravintolat on voittanut tarjouskilpailun Leppävaaran kauppakeskus Sellon ravintolatoiminnoista. William K ja Cafe Primo avasivat jo kauppakeskuksen ensimmäisessä vaiheessa ja laajennuksen yhteydessä, vuonna 2005 yhtiö saa 900 neliötä ravintolatilaa lisää.
Beer Festival maaliskuun lopulla
Jo perinteeksi muodostunut Suomen suurin oluttapahtuma Helsinki Beer Festival järjestetään Kaapelitehtaalla 28.-29. maaliskuuta. Kuudensien festivaalien erikoisteemana ovat tällä kertaa tshekkioluet. Oluiden, siiderien ja viskien maistelun ohella festivaaleilla voi kuulla Bruce Springsteenin tuotantoa mm. Anssi Kelan ja Ile Kallion tulkitsemana.
Pullmanin olutviikoille
Pullmanin Real Ale -viikot jatkuvat 1.3. saakka. Ravintolassa maistellaan talon omassa kellarissa kypsytettyjä pintahiivaoluita. Suurin osa tarjolla olevista Aleista on voittanut Britanniassa useita palkintoja. Pullman löytyy rautatieaseman toisesta kerroksesta.
Makumatkalle lähtee...
Onnetar suosi Cityn Paras Ravintola -äänestyksessä Sari Multalaa. Voittaja lähtee makumatkalle seuralaisensa kanssa kaupungin Parhaaseen Ruokaravintolaan, Papà Giovanniin.