Suomi-hehkutusta osa 1: G.W. Sundmans
Englannissa ei ole nähty Suomen perinteisiä raaka-aineita ja ruuanvalmistusta, Restaurant Magazine kuuluttaa. Jokainen kaupunki tarvitsee Sundmansin kaltaisen ravintolan. Koko ravintola-ala hehkuu kaupungissa, lehti jatkaa. Toimittaja on myös ihastunut suomalaisiin marjaviineihin. Karjalanpiirakat ja ruisleivät maistuivat nekin.
G.W. Sundmans Eteläranta 16
Suomi-hehkutusta osa 2: Savoy
Brittiläinen talouslehti Monocle listasi maailman top 50 -paikat. Ravintola Savoy oli listalla peräti kahdeksas. Savoyta pidettiin maailman parhaana bisneslounasravintolana. Parhaan lentokentän tittelin vei Tokion Haneda.
Ravintola Savoy, Eteläesplanadi 14
Suomi-hehkutusta osa 3: Kämp
Yli 28 000 Condé Nast Traveler -lehden lukijaa rankkasivat maailman parhaat hotellit järjestykseen. Helsinkiläinen Hotel Kämp ylsi sijalle 66. Euroopan hotelleista Kämp oli 17:s. Institutional Investor -julkaisun listalla rahamailman vaikuttajat listasivat Kämpin sijalle 24.
Hotel Kämp, Pohjoisesplanadi 29
Tuopin hinta nousee rajusti
Kotimaisen oluttuopin hintaan voi tulla vuodenvaihteessa jopa euron korotus. Hinnankorotus johtuu kolmesta syystä: alkoholiveron korotus, mallasohran ja humalan maailmanmarkkinahinnan nousu sekä työvoima- ja energiakustannukset. Myös oluen vähittäismyyntihinnan ennustetaan nousevan.
Uusi Budweiser ravintoloihin
Koff tuo markkinoille uuden, 5 %:n vahvuisen Budweiserin. Tuote on myynnissä vuodenvaihteen jälkeen HOK-Elannon olutpubeissa kuten Pickwickeissä. S-etukortilla oluen hinta tulee olemaan 3,90 euroa pullo.
Mr Pickwick, Kaivokatu 12. Sports Academy, Iso Omena
Grill It!:ssä kobe-herkkujja
Grill It! -ravintolan listalla on tarjolla joulukuun 21. päivään saakka harvinaista kobe-menetelmällä kasvatettua härkää. Kasvatusmetodeihin kuuluu mm. hierontaa, musiikkia ja olutta. Kobe Premium Menun seuraksi on valittu juomia sekä uudesta maailmasta että Euroopasta.
Grill It!, Runeberginkatu 2
Sara panee suun makeaksi
Bailey’s on suklaisen makea energialikööri. Sara La Fountain loihtii siitä drinksuja Strindbergin takataskussa 29.11. klo 16–20. Jälkiruokaspesialisti tarjoilee Bailey’sia jäisenä, sekoitettuna sekä jäiden kera. Jälkiruokaklassikko jätski Bailey’sin kera on myös nautiskeltavana. Makean ystäville löytyy lisäksi Bailey’sia minttusuklaan kanssa.
Strindberg, Pohjoisesplanadi 33
Kolmas Colorado Kaisaniemeen
Forumin ja Simonkadun Colorado saivat kolmannen veljen, kun uusi Colorado avattiin Kaisaniemenkadulle. Tiloissa on toiminut aiemmin Restelin Kaisaniemen Kameli. Coloradoa isännöi Markus Selinin ja Sedu Koskisen yhtiö.
Colorado, Kaisaniemenkatu 4
Bar Loop Fredalle
Fredrikinkatu 42:een on avattu dj-vetoinen, olohuonemainen pieni baari. Bar Loopista saa syötäväkseen tapaksia. Loopin ravintoloitsija Mikko Antti-Poika hallinnoi myös Suomenlinnan vierasvenesataman ravintolaa.
Bar Loop, Fredrikinkatu 42
Poirotin joulukalenteri
Oluenystävän joulukalenteri avautuu Poiroteissa. Tarjolla on 24 erilaista jouluolutta belgialaisella painotuksella. Korkkaa joulukalenteri vaikkapa 70-asteiseksi lämmitettävällä Liefmans Glühkriekillä. Juhlasesonki tarjoaa myös runsaasti maukkaita ja ravitsevia belgialaisia ale-oluita.
Oluthuone Poirotti, Toinen linja 15 ja Tehtaankatu 38
Garam vie Suomi-ruokaa Unkariin
Keittiömestari Sami Garam vierailee jo kolmatta kertaa hotelli Le Meridienissa Budapestissa. Mukaansa Garam ottaa 150 kiloa suomalaisia elintarvikkeita: poroa, hirveä, juustoja, marjoja ja mätiä. Le Meridien on viiden tähden hotelli ja sen ravintola on saanut lukuisia palkintoja.
Le Meridien, Budapest, Unkari
Provencen joulu pikkukodissa
Eiran piskuinen La Petite Maison viettää joulua helsinkiläisen harmauden sijasta eteläranskalaisen provencelaisittain. Noël en Provence koostuu viiden ruokalajin illallisesta (69 e). Yhteinen hetki korkataan paistetulla ankanmaksalla tai mustekalasalaatilla. Sorbetin jälkeen on vuorossa silokampelaa tai häränrintaa. Provencen juustojen jälkeen kokonaisuus viimeistellään créme bruléellä tai suklaafondantilla.
La Petite Maison Huvilakatu 28
Joulukukkoa Lyonissa
Joulukukko on saapunut Lyoniin. Linnuilla on Label Rouge -merkintä. Se tarkoittaa, että niiden elinoloja valvotaan tarkasti. Linnut kasvavat vapaina, ja ne ruokitaan viljalla sekä maissilla. Kukot painavat kolmesta neljään kiloon. Satojen kukkojen lähetys saapui Bressestä, Etelä-Ranskan Lyonin lähistöltä.
Lyon, Mannerheimintie 56
Savoy remonttiin
Kipin kapin. Näin jos haluaa nauttia suomalaista gastronomiaa herkullisimmillaan. Kai Kallion keittiö vetää Savoyssa ovet kiinni 21.12. Anteeksi: ei sydänkohtauksen vaan keittiöremontin paikka. Sitä tehdään tammikuussa, ja Savoyn väki vetää henkeä. Kevätauringon koittaessa Helsingin kauneimpaan ravintolaan pääsee taas.
Savoy, Eteläesplanadi 14
Michelin was here
Michelinin punakantisen opaskirjan naispuolinen tarkastaja kävi marraskuussa syömässä Helsingin. Tai jos ilkeän tarkkoja ollaan: lukemassa ruokalistat. Päitä tuskin putoaa, vaan Chez Dominiquelle voi veikata edelleen ensi keväälle kahta kallisarvoista Michelin-tähteä.
Chez Dominique, Rikhardinkatu 4
Paradise Preparty sittenkin
Stockholm Discotekistä Rose Gardeniin siirretty Paradise Preparty tarjoaa ennakkolipun ostajalle pääsyn kaverin kanssa jonon ohi ja molemmille vielä janoa sammuttamaan ilmaisen juoman. Sitä onkin mukava siemailla nauttiessa israelilaisen Shlomi Aberin setistä. Dj-boxissa myös käväisee illan aikana mm. Orkidea & Ness ja Milla Lehto. Ja aamujatkoilla soittaa viidestä eteenpäin mm. Mr A & co. Nukkuminen kun on aivan yliarvostettua.
Paradise Preparty Rose Garenissa 1.12., klo 22–04. 10/7 e. Jatkobileet samassa paikassa 2.12., klo 05 alkaen.
Prometheus Live Goalla
Prometheus Live (UK), Sienis Live (Belgia), Squaremeat Live ja monta dj:tä tanssittavat kansaa kahdella lavalla Espoossa. Mukana myös VJ:t ja tietenkin kunnon valosysteemit. Osta lippusi ajoissa, koska bilettäjiä tulee Tukholmasta, Tallinnasta ja Moskovasta asti.
Goa and Entropy presents: Aura Of Goa with Prometheus Live 8.12., klo 20–04, Otakaari 22, Espoo. 22/18 e.
1 kommentti
Mane Schimanski
2.12.2007 22:10
Oluen ravintolahinnan nousun ainoa alennustie löytyykin jo nyt havaittavissa olevasta seikasta eli S-korttitarjouksista. Näillä ohjaataan häpeämättömästi paitsi tiettyihin tuotteisiin, myös osuuskaupan ylivallan alle ajautumiseen. Asiakas toki päättää itse ostoksensa mutta sisäänheitto- /etukorttijuoma on epäilyttävä tapa kanta-asiakkaaksi houkuttamiseen. Itse en vielä mainittua korttia omista ja tuskin juomatarjousten perässä hankinkaan.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin