Royal Rest -ravintolaketjun (mm. Savoy, Teatteri, G.W. Sundmans) toimitusjohtaja Kasperi Saari täytti huhtikuun alussa kunniakkaan tasaluvun. Saaren juhlia vietettiin Royal Restin kolmisen viikkoa auki olleessa Nokka-ravintolassa. City onnittelee kokenutta.
Italiaa Tehtaankadulla
Lontoosta Helsinkiin palanneen italialaisen keittiömaestron Flavio Giacoletton herkut avaavat Tehtaankadun gastropubin RWCS:n kevään. Flavion listalla tarjotaan kaksi alkuruokaa, kaksi pastaa sekä yksi kala- ja kaksi liharuokaa. Viime mainituissa löytyy mm. saltimboccaa roomalaisittain. RWCS:n italialainen kevät jatkuu 20.4. asti.
Olut kuohuu Kaapelilla
Luomuoluet ovat tämänvuotisen Helsinki Beer Festivalin erikoisteema. Kunniavieraaksi vuoden parasta olutta valitsemaan saapuu englantilainen olut- ja viskikirjailija Michael Jackson. Satojen eri oluiden ja siiderien nautiskelua ryydittävät lavalla Jonna Tervomaa, Scandinavian Music Group, Eternal Erection ja Hunajamelonit. Olut kuohuu Kaapelitehtaalla 26.-27.4.
Meren herkkuja
Ruotsin länsirannikon tuoreet merenelävät ovat pääosassa Mikael Björklundin nimikkoviikoilla Kulosaaren Casinolla. Ahvenanmaalainen, viimeksi Viking Linella vieraillut Björklund kuuluu Ruotsin kokkimaajoukkueeseen. Kasinon Tony Hienonen kävi alkuvuodesta opissa Göteborgissa. Herkuissa löytyy mm. taskurapua, kallio-anturaa ja turskaa 19.4. asti.
Reseptikone tuli
Maximarketeissa ja Euromarketeissa on otettu käyttöön ensimmäisenä Euroopassa sähköinen reseptikone. Laitteeseen on syötetty yli 800 reseptiä ja se elää päivän tarjousten mukana. Kone tulostaa tarvittaessa myös ostoslistan. Samaiset ruokaohjeet löytyvät myös netistä osoitteesta www.evestep.fi.
Public Corner Kluuvissa
SOK on avannut Kluuvin kauppakeskukseen Public Cornerin. Paikka on olutvetoinen, mutta tarjolla on myös erikoiskahveja. Lehtitarjonta on laaja ja erityispaino on asetettu matkaoppaisiin.
Krunikkaan olutravintola
Snellmaninkatu 17:ään on avattu erikoisoluihin keskittyvä ravintola. Marian Helmi -nimellä jatkavan ravintolan valikoimissa on peräti 66 olutmerkkiä sekä 20 siideriä, pääosin tuontitavarana. Asiakaspaikkoja Tuija Jokisen johtamassa olutravintolassa on reilut 100.
Elite 70 vuotta
Yksi kaupungin legendaarisimmista ravintoloista, Elite saavuttaa huhtikuun lopulla kunnioitettavan 70 vuoden rajapyykin. Mm. Tauno Palon ja Matti Pellonpään kantapaikkana tunnetuksi tullut instituutio juhlii 24.4. avoimin ovin. Juhlaviikon aikana paikassa tullaan kuulemaan mm. Vesa-Matti Loiria ja Eino Gröniä.
Opas viiniharrastajille
Juha Lihtonen ja Risto Karmavuo ovat kirjoittaneet kätevän oppaan viinin ystäville. 64 -sivuisessa, 5 euron hintaisessa taskuun mahtuvassa kirjasessa paitsi esitellään viinit, annetaan myös mahdollisuus muistiinpanoille. Gummeruksen kustantamaa Pruuvipäiväkirjaa myy Wine Academy of Finland.
Jani Rantaeilola on Bartender of the year
Bols bartender of the Year -finaali päättyi oululaisen Jani Rantaeilolan juhliin.
Tässä ohjeet voittoisaan drinkkiin Photophobil:
2 cl Bols rasberry
Dash Orange Bitter
2 cl Absolut Citron
1 cl Roses Lime Juice
Sekoitetaan aineet sekoituslasissa ja siivilöidään jäähdytettyyn lasiin. Koristellaan sitruunankuoresta leikatulla salamalla.
Sundmans suosiossa
Vuoden 2001 Amex Service Award on myönnetty G.W. Sundmansille. Ravintola sai kiitosta ennen kaikkea palvelustaan. Kunniamaininnan saivat myös Chez Dominique, Lyon sekä oululainen Uusi Seurahuone.