Yhteistyössä ChopChop
Monipuolisista sushibuffeteistaan tunnettu Luckiefun’s laajentaa aasialaisten ravintoloidensa tarjontaa täysin uudella konseptilla. Fuusioaasialaiseen ruokaan keskittyvä Chop Chop tuo suomalaisten ulottuville tirisevän kuumat sizzler-annokset.
Nimensä mukaisesti sihisevän tirisevinä pöytiin tarjoiltavat sizzlerit ovat erityisen suosittua ruokaa Aasiassa. Idea on yksinkertainen: raaka-aineet paistetaan tuoreeltaan valurautapannussa, päälle lisätään kastike, ja annos tuodaan kuumassa pannussa pöytään kastikkeen vielä kiehuessa.
"Aasiassa, Filippiineillä ja HongKongissa sizzler-ravintolat ovat yleistyneet todella paljon. Suomessa olemme ensimmäinen ravintola, joka näitä tarjoaa", kertoo ravintoloitsija Fanni Zhou.
Sizzlerit ovat suosittuja myös Zhoun kotikylässä Shanghain lähellä. Idea omasta sizzler-ravintolasta syntyi scouttausmatkalla Macaussa, jossa nautittu sizzler-annos toi mieleen makumuistoja lapsuudesta.
"Suomalaisille tämä on uusi ja jännittävä konsepti, mutta täällä asuville aasialaisille se on sellainen lohturuoka ja tuulahdus kotiseudulta."
Sizzlereitä, bibimbapia, donburia ja poke bowleja
Sizzlereiden lisäksi ChopChopin ruokalistalle on valittu annoksia, jotka sopivat sizzlereiden makumaailmaan. Korealainen bibimbap ja japanilainen donburi tarjoillaan niin ikään sihisevän kuumana valurautakulhossa.
Sekä bibimbap että donburi kootaan riisin kera kasvispedin päälle, ja annos kruunataan paistetulla kananmunalla. Bibimbapin maustaa tulinen korealainen kastike, donburissa käytetään japanilaista teriyakikastiketta.
Havaijilaiset poke bowlit ovat sen sijaan raikkaan viileitä annoksia. Trendikäs kulhoruoka sisältää japanilaisittain maustettua sushiriisiä sekä tuoreita vihanneksia, avokadoa ja valinnaisesti tuoretta lohta, friteerattua kanaa, tofua tai naudanlihaa.
Kaikista annoksista on saatavilla myös vegaaninen versio. Sizzler-annoksen proteiiniksi voi valita seitanin, bibimbap, donburi ja poke bowl on saatavilla myös tofulla. Muutenkin Chop Chopissa käytetään vain kotimaista naudanlihaa ja kanaa, ainoastaan lohi on norjalaista.
ChopChopissa myös jälkiruoka saa osakseen ihastuneita huokauksia, kun jäätelöpallolla höystetty suklaakakku kannetaan pöytään suklaakastikkeen yhä poreillessa kiehuvan kuumana.
"On ihanaa nähdä asiakkaiden reaktio, kun he tulevat ensimmäistä kertaa syömään ja yllättyvät."
ChopChop, Leppävaarankatu 3-9