Manu tarjoaa suomalaiseen suuhun sopivaa ruokaa

...joka tulee eteesi kuin manulle illallinen. Mutta mitä sanonta edes tarkoittaa?

Yhteistyössä Sokotel ja HOK-Elanto.

Kaikki eivät välttämättä tiedä, mistä fraasi “kuin manulle illallinen” on peräisin. Moni luulee, että lausahduksessa viitataan presidentti Mauno Koivistoon, mutta totuus on oikeasti toinen.

Manni eli manu oli vanha yleisnimitys käsityöläisille eli mestareille. Suutarit, nahkurit ja räätälit kiersivät taloja, joissa vieraillessaan heille kuului itsestäänselvyytenä myös ruoka. Asia, joka tulee ansaitusti, nopeasti ja pyytämättä, tulee kuin manulle illallinen.

Nyt mietit varmaan, miksi kirjoitamme vanhojen sanontojen etymologiasta. Siksi, että Helsinkiin avattiin juuri uusi Manu-niminen ravintola, jossa sanontaa tekee mieli viljellä jatkuvasti (enemmän kuin ehkä on hyvän maun mukaisesti sallittua). Ravintola Manun nimellä on tuplamerkitys: se sijaitsee hotellissa, jonka nimi on Presidentti, joten Koivistohan siitä mieleen tulee. Mutta nimellä halutaan muistuttaa ihmisiä myös perinteisemmästä manumaisuudesta: mestarillisuudesta, käsityöstä ja kotimaisuudesta.

“Manu on rouhea, mestarillinen bistro, jossa tarjoillaan suomalaiseen suuhun sopivaa ruokaa. Kaikki tehdään omin käsin itse, ja suomalaisia raaka-aineita käyttäen”, keittiöstä vastaava “keittiömanu” Janne Tihtonen sanoo.

Listalta löytyy mukava kattaus konstailematonta ruokaa: lohikeittoa, lihapullia, sandwicheja ja pihvejä. Kasvisvaihtoehtoja ja houkuttelevia jäkkäreitä löytyy myös, ja joka arkipäivä tarjoillaan neljän vaihtoehdon lounas.

Manun avaus on osa hotellin kokonaisuudistusta, jonka konseptin takana on Ivana Helsingin Paola Suhonen. Hotellin uudessa ilmeessä korostetaan suomalaisuutta ja suomalaisia luonteenpiirteitä. Kirjoitimme teemoitelluista hotellihuoneista viime vuonna. 

Joku saattaa huomata, että Manu muistuttaa erästä toista ravintolaa. Radisson Blu Seaside -hotellin tiloissa toimiva Bistro Gimis onkin sen sisarravintola.

“Tai nämä ovat ehkä paremmin ilmaistuna veljeksiä”, Manun ravintolapäällikkö Heli Lahtinen vitsailee.

“Gimiksen ja Manun ruokalistat on suunniteltu osin yhdessä, osin erikseen. Gimiksessä korostetaan Helsinkiä ja satamameininkiä, Manussa kotimaisuutta ja mestarillisuutta. Kummallakin ravintolalla on oma persoonallisuus ja sellaisia ruokia, joita toisesta ei saa.”

Manu jatkaa persoonallisten hotelliravintoloiden trendiä. On mahtavaa, että hotellin yhteydessä saa käsin tehtyä, maistuvaa ruokaa, jota ulkomaisille ja kotimaisille vieraille tarjoaa mielellään. Paikallisille hotelliravintoloiden ehdoton plussa on se, että ne ovat auki viikon jokaisena päivänä – niin myös Manu.

Lisäksi Manussa ruoka voi myös oikeasti tulla ikään kuin manulle illallinen: talo tarjoaa illan isännälle tai emännälle ruoan, kun seurueessa on syömässä erikoismenua vähintään 10 henkilöä.

Bistro Manu, Antinkatu 2 / Eteläinen Rautatiekatu 4. Avoinna joka päivä.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi