Luominen on tänä vuonna isossa osassa Lakritsi- ja salmiakkifestivaaleja, ja kävijät pääsevätkin koristelemaan kuppikakkuja, luomaan lakritsitaidetta ja keittämään omaa lakritsia.
Mustien herkkujen ystäville festivaalit ovat oiva kohtaamispaikka ja vierailijoita tulee ympäri maailmaa.
“Kiinnostus ja innostus tapahtumaa kohtaan on suuri ja odotamme innolla montaa lakritsiuutuutta”, festivaalin järjestäjä Tuija Räsänen sanoo tiedotteessa.
Viime vuoden kävijäennätyksensä rikkonut festari laajentaa näyttelytilaa 2 500 neliömetriin. Ohjelmistossa on erilaisia työpajoja sekä lakritsisävytteistä viihdettä, ruokaa ja juomaa.
Lisäksi lakufaneille tarjoutuu ainutlaatuinen mahdollisuus herkutella Wanhan Sataman ravintola Soiman loihtimasta lakubrunssista. Tarjolla on esimerkiksi belugalinssi-juuressalaattia, jossa on lakritsijuurella maustettua vinegretteä sekä lakritsaomenavoita.
Viikonlopun aikana valitaan myös koristelukisan lakukakkuvoittaja. Finalistien upeat luomukset ovat ihasteltavissa myös festivaaleilla.
Lakritsi- ja salmiakkifestivaalit 27. - 28. lokakuuta 2018