Hiljattain Uudenmaankadulla sattunut tulipalo tuhosi Groteskin sisarravintola Demon keittiön, ajaen henkilökunnan evakkoon. Kauaa ei yhteistyötä tarvinnut miettiä, kun ajatus jouluravintola Jouluevakosta jo syntyi. Pop-up aukeaa Groteskin viinibaarin tilaan Erottajan puolelle tänään keskiviikkona. Ravintola palvelee keskiviikosta lauantaihin klo 16-01.
Pop-up-ravintola Jouluevakossa kantavana ajatuksena on tietenkin joulu, mutta kaikki ei välttämättä ole niin perinteistä kuin sopii odottaa. Erityisesti Demon keittiötiimi on pyrkinyt luomaan jouluklassikkoja uudella, hieman vinksahtaneellakin näkökannalla. Salin puolella vahva joulutunnelma ylläpidetään rennolla otteella pipareita koristellen ja glögejä hämmennellen. Ravintolan hittijuomaksi on kehitelty kaupungin paras munatoti.
Myös hyväntekeväisyys on vahvasti läsnä Jouluevakossa. Ravintolan tuotosta osa lahjoitetaan Hyvä Joulumieli-keräykseen, jossa vähävaraisille lapsiperheille hankitaan ruokaa joulupöytään.
Pop-up-ravintola Jouluevakko palvelee pikkujoulukansaa lauantaihin 20.12. asti. Ravintolaan ei oteta pöytävarauksia.