Kun musta Mersun pakettiauto kaartaa pihaan, kannattaa olla paikalla! Sanga Food Truckin grillatut juustoleivät ovat jotain, mitä et ole ennen maistanut - mutta joita tulet himoitsemaan jatkossa aina.
Kyseessä on kolmen leivontaan ja leipiin fanaattisesti suhtautuvan ystävyksen, Jan Kaurasen, Josh Kemble-Beechin ja Laura Kemble-Kiurun perustama yritys, jonka ainutlaatuiset tuotteet saavat ihmiset matkaamaan kauempaakin täytettyjen leipien äärelle.
Ravintolatason ruokaa helposti
Ajatus grillattuja leipiä myyvästä ruokarekasta sai alkunsa haaveesta ja halusta valmistaa hyvää ruokaa, jossa pääosan roolia vetäisi tuore hapanjuurileipä. Aivan alunperin kolmikon ajatuksena oli perustaa pysyvä kahvila tai ravintola, mutta maailman pandemia-tilanne sai yrittäjät muuttamaan mieltään.
“Nopeasti tämän jälkeen saimme ajatuksen, että mitä jos rakennettaisiinkin ruokarekka, jotta voisimme tarjota erilaisiin naapurustoihin tuoretta ravintolatason ruokaa helposti läheltä nautittavaksi”, yrittäjät kertovat Citylle.
Päässä pyörineet ajatukset konkretisoituivat, kun ruokarekaksi muutettava auto hankittiin tammikuussa 2021. Puoli vuotta kestäneiden muutostöiden jälkeen Sanga Food Truck näki päivänvalon heinäkuussa.
Tällä hetkellä keskiviikosta sunnuntaihin ympäri pääkaupunkiseutua kiertävä ruokarekka on odotettu vieras - sana kuuluisista, kenties Suomen parhaista juustoleivistä on kiirinyt kauas, ja leipien äärelle matkaavat niin vanhat tutut kuin uudet tuttavuudet.
“Saamme paljon pyyntöjä ja suosituksia missä kannattaisi olla. Teemme satunnaisia käyntejä sekä suunnittelemme myös tapahtumia ja yksityistilaisuuksia.”
Itse tekeminen ja pientuottajien raaka-aineet keskiössä
Alusta asti oli selvää, että Sanga Food Truck tulisi keskittymään juuri leipiin; jakoivathan yritttäjät suuren intohimon juuri hapanjuurileivän valmistamista ja ylipäätään leipomista kohtaan.
Loppupeleissä ajatus keskittymisestä juuri Grilled Cheese -leipiin eli grillatuihin sänkkäreihin sai tulta alleen Joshin australialaisista juurista. Juustoleivät ovat maassa todella suosittuja, joten miksi näin ei voisi olla myös Suomessa?
“Tuotteemme ovat ravintolatarjonnassa hyvin uusi juttu ja tuovat erilaista vivahdetta Suomen katuruokakulttuuriin.”
Sanga Food Truck ei myy mitä tahansa juustoleipiä, vaan kaikki tuotteet valmistetaan alusta alkaen itse paikallisia pientuottajia suosien. Hapanjuurileivät täytetään muun muassa hitaasti kypsennetyllä, mojo-glaseeratulla possulla, itse tehdyllä hapankaalilla ja kouvolalaisen Polven Juustolan juustoilla.
Kaikki Sanga Food Truckin tuotteet ovat taatusti erinomaisia, mutta mitä yrittäjät itse suosittelevat maistamaan?
“Omaa suosikkia on vaikea valita, mutta Javier of Finland sekä meidän vegaaninen Avjar the Boneless ovat olleet selvästi suosituimmat tuotteet.”
LUE MYÖS: Todellinen menestys! Leipomoherkut keksittiin viedä liikkuvaan autoon - "myymme tuotteet aina loppuun"
Sanga Food Truckin ensimmäinen puolivuotinen on osoittanut, että grillatuille leiville on kysyntää myös Suomessa. Lisäksi se on osoittanut myös sen, että ei ole maailmanloppu, vaikka suunnitelmat muuttuisivatkin olosuhteiden pakosta. Toisin sanoen, tulevaisuus näyttää erittäin valoisalta.
“Tulevaisuutemme on auki kaikille mahdollisuuksille. Onko se sitten pieni kuppila, deli, bistro baari tai ruokarekka on vaikea sanoa vielä. Teemme kovasti töitä ja seurailemme mitä tulevaisuus tuo tullessaan.”
Sanga Food Truckin aikataulun löydät nettisivuilta ja Facebookista.