Yhteistyössä Linnankellari
Kun ravintola sijaitsee vanhassa vankilassa, tunnelma on sen mukainen. Vanhat tiiliseinät pitävät tilan kesälläkin mukavan viileänä, ja valaistus on sopivan hämyinen. Tila on kuin tehty tunnelmallisille illallisille.
Kellari on toiminut ravintolatilana vasta vuodesta 2007. Sitä ennen kellarin eristyssellejä asuttivat vangit. Ainoastaan yksi eristysselleistä on jätetty alkuperäiseen asuunsa, muuten tilat on modernisoitu ravintolakäyttöön. Myös eristyssellissä voi nauttia intiimin kahden hengen illallisen.
Linnankellarin menussa korostuvat skandinaaviset maut, joiden takana on keittiöpäällikkö Mikko Kukkonen.
Vankilateema näkyy myös menussa. Annosten nimissä vilisee vankilatermejä, ja Kukkonen on hakenut inspiraatiota vankilakeittiön historiasta.
“Syksyksi tuon ruokiin vielä enemmän vankilamaailmaa. Tuon ruokalistalle enemmän sitä, mitä vangit ovat syöneet joskus ennen vanhaan, ja sieltä lähdetään purkamaan miten sen voisi tuoda tähän päivään”, Kukkonen sanoo.
“Olen lukenut sellaista vanhaa vankilakeittokirjaa, jossa on paljon hauskoja reseptejä. Esimerkiksi hernekeittopäivän ohje meni näin: Ota lihakirves, pilko sika, keitä lihoja vuorokauden ympäri ja niin pois päin.”
Entisajan reseptejä modernisoimalla syntyy uusia oivaltavia annoksia. Ylikypsä liha muuntautuu mainiosti myös nykypäivään ja sopii Linnankellarin ronskiin tyyliin.
“Mitään huippuhienoa fine diningia emme haluakaan tehdä, vaan rehellisiä suomalaisia ja skandinaavisia makuja rennolla otteella.”
Linnankellarin a la carte on saanut rinnalleen myös kausittain vaihtuvia menuja, joissa hyödynnetään entistä enemmän sesonkien parhaita raaka-aineita. Kevätmenun päätähtenä on parsa.
Myös teemaillalliset tarjoavat mahdollisuuden revittelyyn. Toukokuinen teemaillallinen rakentui samppanjan ympärille.
“Yleensä mennään ruoka edellä ja siihen katsotaan hyvä viini viereen. Tämä oli hauska ja haasteellinen projekti, kun samppanja oli se tärkein juttu, ja ruoat valittiin tukemaan samppanjaa”, Kukkonen sanoo.
Ranskalaisen gastronomian klassikoista inspiraationsa saanut menu sopi saumattomasti yhteen Lanson ja Besserat de Bellefon samppanjatalojen helmien kanssa, ja etenkin hiillostettu porotartar yhdessä Lanson Extra Agedin kanssa muodostivat makuparin, joka hakee vertaistaan.
Linnankellari, Merikasarminkatu 1.
1 kommentti
Viracocha
25.5.2018 21:36
Olen käynyt, hieno paikka! Muistakaa tutustua myös vankilatiloihin...
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin