Spaghetti alla Bolognese, 10,65 e
- Kastike: Jauhelihaa, porkkanaa, sipulia, oliiviöljyä
- Leipä: Itsepaistettu vehnäpatonki
Helsingin sydämessä, WTC:ssä sijaitseva Papa Giovannin Spaghetteria on ollut hyvin suosittu pastapaikka. Mutta vastaanotossa on kohdallamme toivomisen varaa. Saavumme iltakuudelta ja jäämme kiltisti norkoilemaan ovensuuhun. Tarjoilija lipuu ohitsemme, katsoo silmiin ja katoaa sanomatta sanaakaan. Muutaman minuutin jälkeen hiippailemme itseksemme pöytään.
Ruokalista on melko yllätyksetön. Alkupalat, jotka yleensä kulkevat Italiassa nimellä antipasto, kulkevat täällä nimellä primi (ensimmäinen pääruoka). Tarjolla on kohtuuhintaisia (noin 6 euroa) klassikkoyhdistelmiä, kuten prosciutto e melone (parmankinkkua ja melonia) ja Caprese piccola (tomaatti-mozzarellasalaattia). Molemmat olivat erityisen suosittuja 1990-luvun uusmediabileissä. Viinilistaa ei ole, joten tilaamme talon punaviinit.
Jos ravintola kutsuu itseään spaghetteriaksi, ei ole muuta vaihtoehtoa kuin tilata pastaa. Seuralaiseni tilaa Spaghetti alla Bolognesen (10,65 e), tuon kaikkien pastojen äidin. Itse päädyn salsiccia-makkaralla, paprikalla, sipulilla ja oliiviöljyllä höystettyyn settiin eli Spaghetti con salsiccia, peperoni e cipolliin (11,58 e). Seuraavana päivänä kokeilemme pinaatti- ja lohipastaa. Annokset ovat runsaita.
Pääruokien jälkeen tilaamme kahvit, mutta espressoni päätyy suoraan syliini – ilman anteeksipyyntöjä.
Plussat
- keskeinen sijainti
- edulliset hinnat
- ilmainen WiFi
- nopea palvelu
- mahdollisuus katsella ihmisiä
Miinukset
- vastaanotto
- sisustus
- ruokalistan yllätyksettömyys
- viinilistan puuttuminen
- ei väkevien listaa