"Ihmisiä kiinnostaa, kun jotain kuvataan, oli kyse sitten musavideoista tai valokuvaussessiosta", pohtii Pete Voutilainen, toinen joulukuussa avattavan Paksun ravintoloitsijoista.
"Meillä ihmiset voivat rauhassa seurata ruokailun ohessa, kun ammattilaiset kuvaavat. Tarjoamme asiakkaille paikan studiosetupin keskellä."
15 vuotta ravintola-alalla toiminut, Ravintola Sunnista ja Voipojista tuttu Otto Helin, sekä eri medioiden sekatyöläisenä ja omistamastaan One Eye Tattoosta tunnettu Voutilainen lanseeraavat joulukuussa 2012 täysin uudenlaisen konseptin, studioravintola Paksun. Paksu avautuu Popkellarin tiloihin Helsingin Yliopistonkadulle.
Tasokkaan ruoan yhdistäminen studiotekniikkaan sekä monipuoliseen, positiivisesti poikkeavaan palvelu- ja ohjelmakattaukseen muodostavat konseptista sellaisen, jota ei olla muualla nähty. Ravintolan sekä studion käytännön työ tuodaan monikameratuotantona toteutettuna ihmisten näkyville.
"Verkosto on hyvinkin laaja. Tarkoitus on lähteä musahommista, mutta meillä on myös mainospuolen kontakteja. Bändeille tulee lava. Teemme monikameratallennusta, jota pystytään striimaamaan ulos", musavideoita ja paljon muita tuotantoja toteuttanut Voutilainen sanoo.
Paksu haluaa näyttää asiakkailleen myös, mitä keittiössä todella tapahtuu. Paikan päällä päästään seuraamaan pihvin matkaa parilalta lautaselle.
"Ihmiset katsovat televisiosta Tomi Björckin vapaapäivää, mikä on aika kaukana siitä, mitä keittiössä oikeasti tapahtuu. Haluamme näyttää, miten huippukokit oikeasti työskentelevät", Voutilainen sanoo.
Millaisia kuvaussessioita Paksussa tullaan näkemään?
Voutilainen ja Helin lähtivät testaamaan orastavaa ideaansa vuosi sitten yhteistyötahojen ja verkostojen kanssa.
"Vastaanotto oli murskaavan positiivinen, joten ajattelimme, että tämä on pakko tehdä. Vapusta asti konseptia on kirjoitettu auki ja tarkennettu", Voutilainen sanoo.
Paksu hakee fiilistään rock- ja jazz-klubeista, mutta ketään ei rajata ulos kohderyhmästä. Tarkoitus on olla helposti lähestyttävä ja rehellinen mesta, josta saa ruokaa aikaisesta aamusta yömyöhään. Keittiössä vetovastuussa on Suomen Kokkimaajoukkueesta tuttu Toni Mikkonen, jonka johdolla asiakkaille tarjoillaan isoja annoksia ja rehellisiä makuja.
"Vaikka tänä päivänä pitää olla kova kapitalisti, teemme tätä suurella sydämellä ja pilke silmäkulmassa", Voutilainen sanoo.
Konseptille sopivalla tavalla studioravintolan taustalla vaikuttaa suuri joukko eri ruoka- ja media-alojen osaajia sekä tukijoita, joista tunnetuin lienee lauantaina Helsingissä otteleva nyrkkeilijä Robert Helenius.
Paksu avautuu 7. joulukuuta.
9 kommenttia
Miksi_kamera
8.11.2012 16:42
Tuota, keittiöasiaan ei tarvitse kameraa, vaan lasiseinän keittiön ja ruokasalin väliin. Esim Turun hotelli Seurahuoneen raflassa on toteutettu tällainen vallankumouksellinen innovaatio.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Siksi
8.11.2012 20:07
Tuliko mieleesi että kameran ansiosta ei katselijan ei tarvitse istua sen lasiseinän vieressä..?
Mistä näitä besserwissereitä lölytyy?
T: tuleva asiakas
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
TosiPaksu
8.11.2012 20:25
Kotoa katsellessa se lasiseinä ei myöskään paljoa lämmitä. Muuten se on kyllä ihan kiva idis.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
blokkari
9.11.2012 23:43
Lasiseinä (mallia Turun Seurahuone) on paljon toimivampi ratkaisu kuin se, että kuvausryhmä pyörii koko ajan jaloissa. Ne kamerapellet nimittäin häiritsevät keittiöhenkilökunnan ja tarjoilijoiden työtä.
Vaikka ainahan löytyy huomionkipeitä työntekijöitä, joilla on enemmän taipumusta näyttelijäksi kuin vakavasti otettavaksi ammattikokiksi.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
lasinkeikuttaja
10.11.2012 00:02
Ravintola työhän on pitkälti näyttelemistä.... :D
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Vierastaja
10.11.2012 00:42
Blokkari, voisiko olla peräti kiinteät kamerat, joita ohjataan studiosta?
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
konsepti
10.11.2012 01:51
Mikäli ravintolanpitäjiä on uskominen, niin kameraryhmät tulevat liikkumaan sekä keittiössä että salissa. Tarkoitus on, että jengi voi vetää safkaa naamaan ja katsella kun viereisessä pöydässä kuvataan musavideota. Ei tässä olla tyytymässä mihinkään bigbrother-tyyliseen tirkistelyyn kiinteiden kameroiden kautta. Sehän olisi so last season.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
VeliSkeptinen
7.12.2012 16:06
Aika vahva konkurssin tuoksu tässä konseptissa.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
AN79
17.1.2013 12:32
Hauska tuo jääkarhukuva. Paksu-ravintola ei ole minulle kävelymatkan päässä, mutta tunnistin sen eräästä mainoksesta artisti Mikko Herrasen.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin