Pia Alapeteri on tarinankertoja, joka rakastaa pitkiä illallisia, syö päivittäin parsakaalia ja leipoo lohturuoakseen ohrarieskaa. Hän asuu Helsingissä, mutta upottaa kätensä savolaisen mökkipihan multaan aina mahdollisuuden tullen. Hänen esikoiskirjansa Ruokaystävät julkaistiin joulukuussa 2020.
Ruokaa rakastava nainen paljasti Citylle omat ravintolasuosikkinsa ja vinkkaa, mistä saa esimerkiksi heittämällä Helsingin parhaat mantelicroissantit ja mikä ravintola tarjoilee autenttista ranskalaista bistrotunnelmaa.
Pia Alapeterin TOP3 ravintolat
1. Nolla
Huipputason ravintolaruokaa zero waste -ajatuksella tarjoileva Nolla on Alapeterin sanoin ekologista elämäntapaa havittelevan herkuttelijan mekka. Ravintolassa naista viehättää etenkin sen ideologia - ja tietysti itse ruoka. Ravintola hankkii raaka-aineensa mahdollisimman läheltä, mahdollisuuksien mukaan luomuna ja vain sellaisilta tuottajilta, jotka allekirjoittavat kestävän kehityksen periaatteet.
“Nollahukkaan pyrkivä keittiö käyttää hankkimansa ainekset kokonaan, ja jos jotain joskus jää yli, syntyy biojätteestä multaa ravintolasalin nurkassa pöhisevässä kompostissa”, Alapeteri kertoo suosikkiravintolastaan.
Sen lisäksi, että Nolla hyödyntää raaka-aineita parhaalla mahdollisella tavalla ravintolan keittiössä, sama linja jatkuu myös Nollan omassa panimossa. Oluet valmistetaan sesongin yllättävimmistä raaka-aineista, ja tällä hetkellä panimon hanasta löytyy muun muassa Tutti Frutti Gosea ja Cocoa & Salmiakki Stoutia.
Nollan ainutlaatuisuutta korostavat myös siellä käytetyt kierrätetyt astiat ja nostalgiset Sorsakosken aterimet. Vesilasit on muotoiltu presidentinlinnan entisistä vesipulloista ja lautasliinat puolestaan kudottu käytettyjen pullojen muovikuidusta. Pieniä, mutta merkityksellisiä yksityiskohtia.
“Niin ja itse ruoka, se on poikkeuksetta pirun hyvää", Alapeteri toteaa”
2. Carelia
Ranskalaista ruokaa tarjoileva Carelia on Alapeterin mukaan klassikko, jonka ruokalistaan voi luottaa tilanteessa kuin tilanteessa.
“Vanhassa apteekkimiljöössä on juhlistettu asuntokauppoja ja pyöreitä vuosia, käyty treffeillä, istuttu oopperan jatkoilla ja siemailtu viiniä ihan tavallisina torstai-iltoina”, Alapeteri perustelee valintaansa.
“Yhtä autenttista ranskalaista bistrotunnelmaa ei muualta Suomesta löydy.”
Sen lisäksi, että Carelian tunnelma lämmittää mieltä, sen tekee myös ruokalistalta löytyvät klassikot.
“Kaupungin paras tartar ja järjettömän hyvä tarte tatin”, esikoiskirjailija hehkuttaa.
3. Wino
Karhupuiston kupeessa sijaitseva Wino on Alapeterin valinta silloin, kun hän haluaa kunnolla kutitella makuaistejaan.
“Kekseliästä, taidolla tehtyä ruokaa tunnelmallisessa kortteliravintolassa, jonka jokainen annos on mieletön makukokemus.”
Sen lisäksi, että Wino tarjoilee erinomaista ruokaa, sen panostus on muodikkaissa natural-viineissä. Paikan viinilista onkin hänen mukaan aivan omaa luokkaansa.
+ Bonus
Edellä mainittujen suosikkien lisäksi suuri ravintoloiden ystävä vinkkaa kahdesta ravintolasta, joiden tarjontaan kannattaa ehdottomasti lähteä tutustumaan.
Way
Karhupuiston kulmalla sijaitseva Way toimii samaan aikaan sekä viinibaarina, leipomona, kahvilana että ravintolana. Tänne kannattaakin naisen mukaan poiketa niin natuviinien kuin leivonnaisten äärelle.
“Isojen ikkunoiden takana valmistuvat heittämällä Helsingin parhaat mantelicroissantit”, Alapeteri hehkuttaa.
Lopez y Lopez Teurastamo
Teurastamolla sijaitseva Lopez y Lopez tarjoilee aitoa taco-kulttuuria suoraan meksikolaisilta pikkukaduilta.
“Työhuoneeni nurkalla sijaitseva aitojen meksikolaisten makujen paikka. Nopeaa ja samalla hillittömän herkullista, toimii erityisesti lounasaikaan.”
Ruokalistalta Alapeteri kannustaa maistamaan ainakin herkullisia kalatacoja.
Mitkä ravintolat ovat muiden ruokafaneiina tunnettujen suomalaisten suosikkeja? Lue myös nämä aiemmin juttusarjassa ilmestyneet artikkelit:
- Teemu Laurell paljastaa ravintolasuosikkinsa - yhden paikan meno saa huippukokin syttymään: “Oikeaa pilkettä silmäkulmassa”
- Ressu Redford paljastaa suosikkiravintolansa - mukana todellinen legenda: “Aikuisten ykkösmenomesta”
- Satokausikalenterin isä Samuli Karjula paljastaa ravintolasuosikkinsa - yksi espoolaispizzeria ylitse muiden: “Se on tikissä”
- Suosikkibloggari paljastaa lempiravintolansa: “Rakastan joka solulla”
- Suosikkijuontajan 3 suosikkia - näissä ravintoloissa Vivian Valpuri Nick käy syömässä: "Parhain varjeltu salaisuus"
1 kommentti
SaraPepp
16.12.2021 00:54
Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://SaraPeppus.goshrink.com
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin