Tampere-taloon avattiin viime viikolla uusi ravintola. Tuhto on kohtauspaikka sekä Tampere-talon vierailijoille että muillekin ruokailijoille.
Tuhton ruokafilosofia pohjautuu pitkälti kotimaisiin raaka-aineisiin, lähituotantoon ja luomuruokaan. Ravintolan nimi viittaa veneeseen, joten ei ole ihme, että Tuhtosta puhuttaessa viitataan paljon kalaruokiin. Ruokamaailman on suunnitellut Tampere-talon keittiöpäällikkö Juhana Paturi, ja siitä huokuu skandinaavisuus ja suomalaisuus, joita maustetaan yllättävästi saaristolaiselementeillä.
Ravintola Tuhtossa tarjoillaan annoslounasta, à la carte -illallista ja kolmen ruokalajin menukokonaisuuksia. Lapsille on tarjolla muumimenu, joka juontanee juurensa Muumeissa esiintyvästä Tuhto-nimisestä homssusta. Tuhto on omien sanojensa mukaan lämminhenkinen ja sympaattinen paikka, jonne voi poiketa käymään tai istumaan iltaa pidemmäksi aikaa.
Ravintola Tuhto, Tampere-talo, Yliopistonkatu 55.
(Toim. huom.: Taivutamme sanan Tuhto erisnimenä, kuten ravintola itsekin tekee.)