Upeimmat näköalaravintolat pääkaupunkiseudulla: Testaa ainakin nämä!

Näköalaravintolat tarjoavat herkullisten ruokaelämysten lisäksi myös upeita maisemia.

Bistro O mat Hakaniemessä yhdistyvät upeat maisemat ja herkulliset makuelämykset.
Bistro O mat Hakaniemessä yhdistyvät upeat maisemat ja herkulliset makuelämykset.

Miltä kuulostaisi nauttia herkullisista ruoka- ja juomaelämyksistä kaupungin kattojen yllä? Jos haluat nostaa ravintolaelämyksesi astetta korkeammalle, kirjaimellisesti, kannattaa suunnata johonkin seuraavista pääkaupunkiseudun näköalaravintoloista. 

Kokosimme yhteen seitsemän ravintolaa, jotka tarjoavat elämyksiä kaikille aisteille.

7 x kokemisen arvoista näköalaravintolaa

Bistro O mat Hakaniemi

  • Mikä: Uusi luottoravintolasi‘
  • Missä: Toinen Linja 7, Helsinki
  • Mitä: Ranskalaisia klassikoita päätä huimaavissa maisemissa

Sesongin raaka-aineet näkyvät Bistro O matin ruokalistalla.
Sesongin raaka-aineet näkyvät Bistro O matin ruokalistalla. Kuva: Laura Paavola

Helsingin Hakaniemen Lyyra-korttelin 9. kerroksessa sijaitseva Bistro O mat tarjoilee ravintolaelämyksen vailla vertaa! Tyylikkään ravintolasalin lisäksi hissistä ulos astuvaa vierasta tervehtii upea näkymä Helsingin kattojen ylle.

Tämän ravintolan ruoka ei häviä upeille maisemille. Ruokalistalta voi löytää niin ranskalaisia klassikoita kuin parhaita sesongin raaka-aineita; tartaria, keitettyjä sinisimpukoita ja risottoa. Klassinen jälkiruokakärry, tyylikäs palvelu sekä huolella koostettu juomalista viimeistelevät elämyksen.

TESTAA MYÖS: Ravintolan antimia pääsee kesäisin nauttimaan myös terassilla! Eikä kannata unohtaa arkisin tarjolla olevaa lounasta, jolloin pöytiintarjoilluista annoksista sekä upeista maisemista pääsee nauttimaan illallista edullisemmin.

Loi Loi Rooftopbar & Distillery

  • Mikä: Kattoravintola ja panimo
  • Missä: Konepajankuja 5, Helsinki
  • Mitä: Aasialais-amerikkalaista fuusioruokaa

LoiLoin ruokalistalta voi maistaa mm. vegaanista Tofu Okonomiyakia, japanilaistyylistä pannukakkua.
LoiLoin ruokalistalta voi maistaa mm. vegaanista Tofu Okonomiyakia, japanilaistyylistä pannukakkua. Kuva: Laura Paavola

Vallilassa sijaitseva Loi Loi Rooftop Restaurant on kohde, joka tulee tietää. Konepajan alueella, tavalliselta toimistolta näyttävän rakennuksen 6. kerroksessa sijaitseva ravintola tarjoaa upeita drinkkejä ja herkullista aasialais-amerikkalaista fuusioruokaa niin lounaalla kuin illallisella.

Loi Loi Rooftop sopii erinomaisesti kaveriporukoille, sillä ruokalistalta löytyy vaihtoehtoja moneen makuun ja ruokavalioon. Iso plussa etenkin herkullisista vegaanisista vaihtoehdoista!

Eikä tässä suinkaan kaikki, sillä ravintolassa toimii myös Suomen pienin kaupallinen tislaamo. Tislaamon omista artesaanigineistä valmistetut drinkit ovat todella kokeilemisen arvoisia. 

HUOM! Tämä ravintola sopii suomalaisille kuin nenä päähän, sillä tilaukset voi halutessaan tehdä myös pöydästä QR-koodien avulla. Ei tarvitse puhua kenellekään!

Toppa

  • Mikä: Ravintola, baari ja terassi
  • Missä: Kanavaranta 1, Helsinki
  • Mitä: Street foodia huippukokin tapaan

Kanavarannassa sijaitsevan rakennuksen kuudennesta kerroksesta on huikeat näköalat niin merelle kuin Helsingin ylle.
Kanavarannassa sijaitsevan rakennuksen kuudennesta kerroksesta on huikeat näköalat niin merelle kuin Helsingin ylle. Kuva: Laura Paavola

Jos et vielä ole testannut huippukokki Tommi Tuomisen Toppaa, asia kannattaa korjata välittömästi! Historiaa kunnioittaen remontoitu ravintolasali ja mielettömät merimaisemat ehtivät hurmata vieraansa jo ennen pöytiin siirtymistä.

Toppan ruokalista koostuu ympäri maailmaa kootuista katuruoka-annoksista; löytyy muikkuja, Takoyaki-mustekalaa, samosoja, wingsejä, corn sausagea ja kuuluisaa lihamukia. Kannattaa ehdottomasti testata myös baarimestareiden loihtimia herkullisia drinkkejä, joita pääsee siemailemaan myös Toppan upealla terassilla.

PS: Tähän kehuttuun paikkaan voit suunnata myös lounaalle!

LUE MYÖS: Tommi Tuomisen Toppa on merkittävä ravintola monessakin mielessä - mutta paras on vasta edessä!

Brasserie NÒR

  • Mikä: Lentokentän uusi ravintola
  • Missä: Helsinki Airportin 12. kerros
  • Mitä: Modernin brasserien herkkuja ainutlaatuisessa miljöössä

Tuoreita ostereita ja samppanjaa lentokoneiden kiitäessä ohi - siinä vasta mainio yhtälö!
Tuoreita ostereita ja samppanjaa lentokoneiden kiitäessä ohi - siinä vasta mainio yhtälö! Kuva: Brasserie NÒR

Lentokentälle ei enää kannata matkata pelkkiä reissuja varten, sillä kesäkuun alussa Helsinki-Vantaan lentoasemalle auenneen hotellikokonaisuuden ravintola on jotain, mitä sinun tulee kokea itse!

Itsensä moderniksi eurooppalaiseksi bistroksi määrittelevä Brasserie Nòr tarjoilee keittiömestari Jari Kettusen suunnitteleman Chef’s Menun lisäksi yksittäisiä a’la carte annoksia - juomapuolta unohtamatta.

Nykypäivään tuotujen brasserieherkkujen nauttimista siivittää esteetön näkymä suoraan kiitoradalle. Tämä on ainutlaatuinen ravintolaelämys, jos mikä.

LUE LISÄÄ: Ainoa laatuaan Suomessa! Vantaalle avautuva kokonaisuus muuttaa käsitykseksi näköalaravintolasta

Torni Ateljee Bar

  • Mikä: Hotelli tornin 13.kerros
  • Missä: Yrjönkatu 26, Helsinki
  • Mitä: Aamiainen näköalalla varustettuna

Tornin upeilla maisemilla varustettu aamupala jää mieliin pidemmäksikin aikaa.
Tornin upeilla maisemilla varustettu aamupala jää mieliin pidemmäksikin aikaa. Kuva: Torni

Miltä kuulostaisi hidas aamupala Helsingin ikonisen rakennuksen katolla upeita maisemia ihaillen? Aikas mahtavalta, vai mitä? Tällaista on tarjolla Hotelli Tornin katolla viikonloppuaamuisin.

Aamiaisen voi valita kahdesta eri vaihtoehdosta; pohjoismainen - tai kasvisaamiainen. Molemmat vaihtoehdot sisältävät kaiken mitä voit aamiaiselta toivoa - ja vähän enemmänkin.

Hotellin katolla palvelee pääasiassa kattobaari, mutta upeita näköaloja pääsee ihailemaan aamiaisen ja drinkkien siemailun lisäksi myös syyskuussa starttaavien Dinner with a view -tapahtumien merkeissä.

Lucy in the Sky

  • Mikä: Kattoravintola- ja baari
  • Missä: Keilaniementie 1, Espoo
  • Mitä: Klassista bistroruokaa modernilla twistillä

Näitä maisemia kelpaa katsella!
Näitä maisemia kelpaa katsella! Kuva: Lucy in the Sky

Ikonisen Accountor Towerin katolla, 80 metrin korkeudesssa Espoon Keilaniemessä sijaitseva Lucy in the Sky, tarjoaa henkeäsalpaavat näkymät neljään eri ilmansuuntaan aina Nuuksion kansallispuistosta Helsingin keskustaan.

Lucyyn kannattaa suunnata maisemien ihailun lisäksi myös ruoan perässä. Klassista bistroruokaa modernilla twistillä tarjoilevassa ravintolassa pääset herkuttelemaan niin schnitzelillä, mustekalalla, risotolla kuin cevicheillä ja tacoilla. Lisäksi tarjolla on valmiiksi mietittyjä menukokonaisuuksia sekä maistelumenu.

Savoy

  • Mikä: Yli 85 vuotta palvellut klassikkoravintola
  • Missä: Eteläesplanadi 14, Helsinki
  • Mitä: Suomalais-ranskalaisia fine dining -elämyksiä

8. kerroksessa sijaitseva Savoy on ajaton klassikko, joka ei taatusti petä.
8. kerroksessa sijaitseva Savoy on ajaton klassikko, joka ei taatusti petä. Kuva: Savoy

Kun puhutaan upeista näköalaravintoloista, ei voi jättää mainitsematta yli 85 vuoden ajan palvellutta klassikkoa; Savoyta.

Klassista ranskalaista keittotaitoa edustavalta ruokalistalta voit löytää vuosikymmenten ajan suosiossa olleita herkkuja, kuten Mannerheimin kuhaa ja paistettuja silakoita. Sen lisäksi, että ravintolasalin suurista ikkunoista levittyvät upeat kaupunkimaisemat, kesäisin näitä silmiä hiveleviä näköaloja pääsee ihailemaan myös terassilta.

Savoy on ravintola, joka tulisi kokea edes kerran elämässään. Niin näköalojen, ruoan kuin ainutlaatuisen tunnelmansankin puolesta.

 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi