Aiemmin Mikä Viini! -festivaalina tunnettu Viinimaa Festival valtaa Vanhan Ylioppilastalon jälleen 19.–20. syyskuuta. Tarjolla on noin 150 viiniä kymmenestä eri maasta sekä erillinen cocktail-lounge.
Viinivalikoimaan voi tutustua erilaisin teemapoluin, vapaasti kierrellen tai viinintuottajien vetämissä tastingeissa. Maisteltavana on muun muassa luomu- ja kestävän kehityksen viinejä, syksyn uutuustuotteita sekä trendikkäitä matala-alkoholisia drinkkejä.
“Olemme lisänneet suuren suosion saavuttaneiden luomuviinien tarjontaa entistä laajemmalla osastolla. Kannattaa myös tutustua Ravintola Nokan pop up -ravintolan tarjontaan ja keittiöpäällikkö Ari Ruohon valmistamiin herkkuihin”, tapahtumasta vastaava Altia Finlandin Content Manager Anne Riski suosittelee.
Ravintola Nokan pop up -menu koostuu syksyisistä mauista, jotka on sovitettu Tarapacá-viineille.
“Teen tiivistä yhteistyötä kotimaisten pientilatuottajien kanssa ja myös pop-upin annosten raaka-aineet on koottu tutuilta tuottajiltamme, sekä nimetty kotipaikkakuntansa mukaan”, Ari Ruoho kertoo.
Kaikki annokset rakentuvat suomalaisen perunarieskan päälle. Kala-annoksen päätähtenä on lämminsavustettu hauki, riista-annoksessa maistuu inkoolainen peura, ja kasvisannoksessa Ruohon suosikkijuures punajuuri kohtaa kotimaisen vuohenjuuston.
“Tänä vuonna tapahtumassa vierailee myös akvaviittimestari Jonas Odland maistattamassa trendikkäitä akvaviittidrinkkejä. Blossa 18 -vuosikertaglögin Suomen lanseeraus tapahtuu jälleen Viinimaa Festivaleilla eli jännityksellä odotamme, millainen maku paljastuu loppuvuoden lämmittelyyn”, Riski sanoo.
Viinimaa Festival, 19.–20.9. Vanha Ylioppilastalo