
Vaikka vuosi 2025 on vasta alussa, uusia mielenkiintoisia ravintoloita on jo saapunut, tai saapumassa, iloksemme.
Helsingin ravintolakenttä täydentyi vuoden alussa sekä ikonisen Finlandia-talon a'la carte -ravintolalla sekä huipputiimin uudella innovatiivisella leikkikentällä. Pian ovet avautuvat myös osoitteessa Iso Roobertinkatu 16, kun suosikkiravintola Naturan uusi ruoka- ja viinibaari avautuu yleisölle.
Lue lisää uutuuksista ja lähde kokemaan uudet suosikit ensimmäisten joukossa.
Finlandia Bistro
- Mikä: Finlandia-talon ensimmäinen à la carte -ravintola
- Missä: Karamzininranta 4, Helsinki
- Mitä: Suomalaisia makuja designmiljöössä
- Milloin: Palvelee illallisaikoihin torstaista lauantaihin

Vuoden alussa avautunut Finlandia Bistro juhlistaa suomalaista käsityötaitoa, laadukkaita raaka-aineita sekä ensiluokkaista ruokaa, juomaa ja palvelua.
Ravintolaa luotsaa keittiöpäällikkö Mikko Puuronen, joka on työskennellyt aikaisemmin muun muassa Michelin-palkituissa ravintola Kadeaussa Kööpenhaminassa, ravintola Kontrastissa Oslossa, ravintola Enoteca by Paco Pérezissä Barcelonassa ja ravintola Chapterissa Helsingissä.

"Uudistamme ja päivitämme ruokalistojamme aktiivisesti sesonkien ja raaka-aineiden kasvukausien mukaan, tarjoten asiakkaillemme aidosti vastuullisia valintoja. Suomalaiset maut, ruoat ja raaka-aineet ovat tekemisemme keskiössä, mutta inspiroidumme sekä yhteispohjoismaalaisesta että Italian, Ranskan ja Espanjan keittiöistä", kertoo Puuronen.
64-paikkaisessa Finlandia Bistrossa oman tunnelmansa luovat myös Alvar Aallon uniikki arkkitehtuuri ja design, Finlandia-talon alkuperäiset huonekalut sekä kotimainen taide. Eli toisin sanoen kyseessä on kaikkia aisteja herättelevä ravintolaelämys!
BasBas Studio
- Mikä: Suosikkiravintolan uusi leikkikenttä
- Missä: Pursimiehenkau 27, Helsinki
- Mitä: Luovuutta kausien ja teemojen mukaan
- Milloin: Illallisaikoihin tiistaista perjantaihin

Helsinkiläinen BasBas-ravintolaperhe laajeni vastikään kolmen ravintolan kokonaisuudeksi, kun BasBas Studio muuttui pysyväksi ravintolaksi. Aiemmin vaihtelevasti avoinna ollut Studio on toiminut keittiötiimin luovuuden leikkikenttänä, mutta nyt sen ovat pysyvät säännöllisesti auki tiistaista perjantaihin.
BasBas Studion konsepti perustuu numeroituihin sykleihin, joissa jokainen jakso tuo mukanaan uuden teeman. Ensimmäisessä vaiheessa Studio keskittyy talvisiin meren antimiin, ja ruokalistan päätähtinä nähdään kaloja ja äyriäisiä. Ruokalistoja ei julkaista etukäteen, vaan lopulliset annokset selviävät vasta paikan päällä.

“Studio tarkoittaa myös yksiötä. BasBas Studio on kodinomainen kolo, johon on kiva kutsua ystäviä kylään, fiilistellä hienoja raaka-aineita ja jakaa yhteisiä intohimoja. Koska keittiössä on aina kutsujen paras tunnelma, meidän yksiömme on yhtä suurta avokeittiötä. Se imaisee sisälleen 24 ruokailijaa”, ravintolan nettisivuilla kerrotaan.
BasBas Studion keittiössä nähdään myös nimekäs vahvistus, kun Vuoden kokki 2018 ja pitkän linjan ravintola-alan ammattilainen Kalle Tanner liittyi mukaan huipputiimiin jatkoksi.
Flor
- Mikä: Huippuunsa hiottu ruoka- ja viinibaari
- Missä: Iso Roobertinkatu 16, Helsinki
- Mitä: Upeita viini- ja ruokaelämyksiä
- Milloin: Illallisaikoihin keskiviikosta lauantaihin

Helsingin ravintolakenttä saa uuden tulokkaan, kun pitkään omistaja David Albertin mielissä kytenyt idea ravintola Florista käy toteen ystävänpäivänä. Ravintola syntyi halusta luoda Michelin-oppaassakin noteerattua Naturaa rennompi ja helposti lähestyttävä paikka, jossa viinillä on keskeinen rooli.
Flor panostaa laajaan viinivalikoimaan, joka koostuu pääasiassa eurooppalaisista biodynaamisista ja luomuviineistä. Ensi vuoden loppuun mennessä listalle on tarkoitus saada lähes 400 viiniä, ja tavoitteena onkin nousta Suomen kiinnostavimmaksi viinibaariksi.
Ruokalistalla yhdistyvät kansainväliset vaikutteet ja sesongin kotimaiset raaka-aineet. Tarjolla on à la carte -annosten lisäksi viiden ruokalajin yllätysmenu.

“Siinä missä Natura keskittyy Pohjoismaisiin makuihin, Florin ideologia on henkilökohtaisempi. Olen asunut Ranskassa, Hollannissa ja Englannissa, ja matkustellut paljon muun muassa Kreikassa ja Intiassa, ja näistä maista olen ammentanut ideoita ja inspiraatiota ruokalistaan. Esimerkiksi sitrushedelmät, suklaa ja oliiviöljy ovatkeskeisiä raaka-aineita menussa”, Alberti kertoo.
Flor on sisustettu perinteisiä käsityömenetelmiä kunnioittaen, ja sen tunnelmallinen miljöö yhdistää vanhan ja uuden harkitulla tavalla. Ravintolassa on 31 asiakaspaikkaa, joista osa sijaitsee baaritiskillä – teli toisin sanoen talon parhailla paikoilla, joista on suora näkymä keittiöön.
1 kommentti
grisma56giga
13.2.2025 08:52
The diversity in concepts, from the exquisite Finlandia Bistro to the innovative BasBas Studio and the elegant Flor, shows how dynamic and evolving the city's culinary landscape is. Each establishment brings a unique experience, blending local flavors with international inspiration. It's amazing to hyundai see how these places not only focus on great food and drinks but also on creating an inviting atmosphere that engages all senses.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin