Anoppini on mukava ja...
Anoppini on mukava ja ihana ihminen, mutta hän tekee usein ruokaa vanhentuneista raaka-aineista. Eli en oikein uskalla syödä hänen tekemiään ruokia. Esim. jauhelihan viimeinen käyttöpäivä ei merkkaa hänelle mitään, vaan hän tekee ruokaa jo haisevasta jauhelihasta.
Muutenkin keittiöhygienia tuntuu olevan anopille vieras käsite, on tosi usein likaisia astioita ja ruokia säilytetään huoneenlämmössä.
Anopin ollessa poissa kotoa minä heittelen jääkaapista kaikki vanhat ruoat roskiin. Ei ihme että siinä huushollissa ollaan usein mahataudissa...
19 kommenttia
Anonyymi
26.8.2011 14:07
Toi on ihan ku mun anoppi...sillä on ADHD.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
26.8.2011 14:47
Kannattaa sanoa asiasta ! Sillai, että menee perille asti !!
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
26.8.2011 15:19
Siis tuoksuva jauhelihahan on vaan esikypsennetty. Sitten vasta on pilalla, jos väri muuttuu harmaaksi.
Vastaa kommenttiinJuustot ja leikkeleen vaan paranee huoneenlämmössä.
Vastaa kommenttiin
Anonyymi
26.8.2011 17:34
Luulen että anoppisi haluaa sinun sairastuvan näistä pilaantuneista tuotteista tai jopa hmmmm..iiiiiiiiik..
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
27.8.2011 19:54
Hyvin toimittu! Vanhemmalle väelle on tosiaan aivan tuntematonta, että maitopohjaisia ruokia ei jätetä huoneenlämpöön. Omalle äidilleni meni perille vasta kun aloin huutamaan.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
27.8.2011 21:48
Ymmärrän ongelmasi, oma äitipuoleni on just tollainen, mutta siitä tulee sitten se ongelma että jätätkö syömättä tai sanotko asiasta--hän varmasti loukkaantuu molemmista--vai syötkö vaan jotain vähän ja toivot parasta...
Sisarukseni ovat ratkaisseet tämän ongelman ryhtymällä kasvissyöjiksi. Näin he voivat kertoa äitipuolelle (heidän äidilleen) että eivät syö lihaa tms loukkaamatta häntä. Joskus ravintolassa ilman äitiään saattavat tilata lihaakin eli oikeesti eivät 100% kasvissyöjiä ole mutta ruokamyrkytyksen vaarahan on selvästi pienempi jos jätät lihat ja kalat syömättä. Sinä et varmasti asu anoppisi luona joten voit olla "kasvissyöjä" vaan sillon kun vierailet, hänen ei tarvi tietää että et ole sitä muuten.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
28.8.2011 09:55
En usko tätäkään vuodatusta.
Vastaa kommenttiinTäällä ihmiset kertoo mielikuvitustarinoita ja jotkut ilmeisesti aivan tosissaan kommentoivat.
Huh huh.
Vastaa kommenttiin
Anonyymi
28.8.2011 14:03
Olen joskus puhunut (ja riidellytkin) oman äitini kanssa myös jostain lihan viimeisestä käyttöpäivästä. Sukupolviero. Äiti piti minua vähän nirppanokkana, kun mielestäni joku ruoka-aine oli vanhaa. Ennen vanhaan piti hyödyntää kaikki ruoka eikä mielellään heitetty pois ruokaa.
Vastaa kommenttiinAsiaan on varmaan vaikea puuttua loukkaamatta. Tietysti asiaa on helpompi perustella, jos on vaikka uutisoitu jostain ruokamyrkytysepidemiasta, voi sanoa, että haluaisit tietynlaista käsittelyä ruoalle. Sitä ihmettelen, miksi anoppi ei vaikkapa pakasta jauhelihaa, jos ei käytä sitä ajoissa.
Vastaa kommenttiin
Anonyymi
28.8.2011 14:40
Minun äitini on osittain samanlainen. Hän saattaa syödä jo selvästi pilaantunutta, haisevaa ruokaa ja ihmetellä sitten että miksi hänellä on vatsa kipeä tai ripulilla. Myöskään sitä hän ei suostu uskomaan, että maitotuotteita ei saa säilyttää huoneenlämmössä tai ne pilaantuvat jo ennen parasta ennen-päivää tai viimeistä käyttöpäivää tai että kun tekee ruokaa, niin sitä ei saisi säilyttää huoneenlämmössä jopa puolta vuorokautta "jäähtymässä" vaan se pitäisi jäähdyttää nopeasti ja pistää kylmään. Ilmeisesti se on vanhemmilla ihmisillä, jotka ovat nähneet pula-aikaa jolloin ruokaa ei ollut tarpeeksi saatavilla vaikea heittää ruokaa hukkaan, koska heidän lapsuudessaan tai nuoruudessaan ei ollut ruokaa pois heitettäväksi asti. Äitinikin mielummin syö pilaantunutta ruokaa ja sairastuu siitä kuin heittää sen pois.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
28.8.2011 16:52
Kosta näin: Tee ruokaa ihan vitun paljon jostakin kalliista raaka-aineesta (naudan file, mäti, tms.). Kutsu anoppi syömään. Kun hän sanoo ettei enää jaksa, sano heittäväsi loput roskiin. Nuukana ihmisenä hän vittu mättää ruokaa ihan vitusti naamaansa. Jatka näin koko ilta. Lopputuloksena anopille vitunmoinen ummetus ja sinulle hyvä mieli.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
29.8.2011 08:42
Mun äiti tekee samaa. Onneksi ei useinkaan käytä pilalle menneitä tuotteita, mutta se unohtaa ne jääkaappiin, ikään kuin säilöön, ja hieman kohauttaa olkapäitään kun minä olen kylässä, ja lähes oksennellen tyhjentelen haisevaa jääkaappia. kuvottavaa!
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
29.8.2011 12:54
Minun äitini oppi. Nyt pakastaa heti kaiken joka saattaa mennä vanhaksi. Kylmäketjusta huolehditaan.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
29.8.2011 14:23
Ei se ruoka tosiaan vanhene salamaniskusta kun pakkauksessa oleva päivä menee umpeen. Nuoret ovat nykyisin ihan pöljiä sen suhteen. Esimerkiksi kananmuniakin voi syödä vielä kuukaudenkin päästä päivämäärästä, eikä ne ole menneen miksikään.
Harmaa lihakaan ei ole vielä pilalla ellei nyt koko köntti jauhelihaa ole täysin limainen harmaa klöntti.
Juusto voi seistä pöydällä vaikka viikon ja on syötävää. Maitokaan ei mene pilalle hetkessä, vaikka olisi auringossa.
Toki tuore ruoka on aina parasta, mutta ihan liian usein hössötetään ihan turhasta ja heitetään hukkaan hyvää ruokaa.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
30.8.2011 12:02
Mun anoppi on muuten vaan ällö siisteydeltään tai siis siisteytymättömyydeltään. Astiat on aina klähmäsiä (pestään kylmällä vedellä nuukuuden vuoksi, usein myös ilman pesuainetta), mökki on tavaraa täynnä niin että hyvä kun jalansijan saa ja likaa nurkat täynnä. En esimerkiksi koskaan kuivaa käsiäni altaan vieressä oleviin pyyhkeisiin, vaan pyyhkäisen mielummin omiin vaatteisiini. Joka käyntikerran jälkeen KAIKKI mitä on ollut mukana pitää pestä. Hajun takia :(
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
30.8.2011 12:16
^^samaa mieltä, mutta joku raja siihenkin on vedettävä. Jos joka toisessa anopin jääkaapin ruokarasiassa on hometta, niin kyllä mä silloin keksin tekosyitä miksen voi syödä.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
1.9.2011 03:53
Nooh, katos ruoka on kallista tänä päivänä :D
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
1.9.2011 17:41
Kuulostaa niiiin tutulta..
Mulla on aivan vastaava anoppi.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
8.9.2011 21:21
Kuulostaa mun anopilta, pakasteet sulatetaan yön yli huoneenlämmössä, ruokaa jäähdytetään koko päivä tai yön yli lämpimässä, astiat pestään kylmällä vedellä, pyykki pestään kylmällä vedellä, keittiön käsipyyhe on aina märkä ja sillä kuivataan milloin mitäkin..Ilmankos ripulia ja vatsakipuja ilmaantuu toisinaan anoppivierailun aikana.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
10.9.2011 11:58
Seurustelin aikoinaan yhen pihin miehen kanssa. Oli kiva yllätys ykskin aamu kun avasin sellasen valmiiks viipaloidun ruisleivän. Just ku olin levittämässä voita siihen, huomasin et siinähän oli hometta. Oli leivän parasta ennen- päiväys tainnu mennä jo aikoja sitten. Ku huomautin asiasta exälle, se ei ollu moksiskaan. Meinas vaan et raaputan sen homeen pois.. Mä oon aika tarkka ruuan suhteen, mieluummin syön tuoretta, pehmeää leipää ku kovaa, vanhentunutta homeleipää. Ja aina ku herra teki ruokaa, käsienpesu ennen kokkausta oli aivan mahdoton ajatus. Oli mukava syödä sen tekemiä lihapullia, ku se oli paskasilla käsillä niitä pyöritelly.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin