Olin koulussa meidän...
Olin koulussa meidän luokan huonoin matematiikassa, en siis tajunnut siitä yhtään mitään. Kerran meinasin saada ehdotkin siitä. En vieläkään oikein ymmärrä matikan saloja ja siksi pidän itseäni tosi tyhmänä. Isä haukkui kotona, kirosi ja huusi päin naamaa. Yritin parhaani ja poru tuli monet kerrat. Olin siis ala-asteella silloin. Kertotaulun opettelin ulkoa, jakolaskut olivat pahin painajaiseni. Lukion keskeytin kahden vuoden jälkeen, en päässyt matikan kursseja läpi. Fysiikan tajuaminen oli myös vaikeaa. Pärjäsin oikein hyvin kielissä ja luin niitä mielelläni. Isä ei hyväksynyt sitä ja riitely oli kovaa. Mulle luvattiin auto ylioppilaslahjaksi, mutta toisin kävi. Keskeytyksen takia tuli kauhea riita, kuten arvata saattaa. Sitten menin ammattikouluun opiskelemaan ja olen onnellisesti työelämässä. Ja en aio koskaan enää mennä lukioon. En tarvitse sitä todistusta ja lakkia yhtään missään!
43 kommenttia
Anonyymi
28.5.2010 14:21
Kuulostaa aika katkeralta. Oletko _ihan_ varma että se neliöjuuri on liian vaikea?
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
28.5.2010 14:32
No, kolmekymppisenä et sitä vitun lakkia enää tartte kuin wappuna.
Vastaa kommenttiinItselle kävi melkein samoin, koulua en oikeastaan viitsinyt käydä, olin semmonen kovis joka paskat nakkasi koululle ja opelle. Jälkeenpäin tietenkin kadutti. Kävin sitten amiksen ja päästyäni työelämään kävin ahkerasti kursseilla yms. Nykyään olen ylempi toimihenkilö, 45 alaista, tosi mukava jobi jonka osaan hoitaa hyvin jo 19 vuotta.
Vastaa kommenttiin
Anonyymi
28.5.2010 14:36
Kyllä hattua aina tarvitaan kun on kylmä. Muuten aivot jäätyy. Olisit käyttänyt pipoa kakarana ja syönyt kalaa, niin matikkakin olisi sujunut kunnolla.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
28.5.2010 14:49
olet kaiketi blondi?
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
28.5.2010 15:04
Ei se matemaattinen lahjakkuus mikään älykkyyden mitta ole, vaikka monessa sivistysmaassa tunnutaan usein niin ajattelevankin.
Olen kyllä sitä mieltä, että perusjutut olisi jokaisen hyvä osata, eikä lukion matematiikka sieltä vaikeimmasta päästä ole. Monen matematiikan vihaajan kohdalla taitaa olla niin, että varhaisessa vaiheessa koulunkäyntiä on saatu huonoa opetusta ja ainetta on opittu inhoamaan tai jopa pelkäämään ihan turhaan.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
28.5.2010 15:10
Sääli, että et jatkanut sisulla vain eteenpäin. Olisit varmasti ollut hyvä kielissä yliopistolla. Jokainen on hyvä jossakin ja harva kaikessa. Ei se tee sinusta vielä tyhmää, jos et osaa matematiikkaa (vaikka jakolaskut eivät kyllä olekaan erityisen vaikeita). Pääasia kuitenkin, että löysit alan, jolla olet onnellinen. Kaikilla ei vain ole kunnianhimoa ja halua ylittää esteitä. Tällöin on helpompaa mennä vain sieltä mistä aita on matalin eli amikseen.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
28.5.2010 15:13
Matematiikka ja fysiikka ovat kouluaineista juuri ne, jotka ilmentävät parhaiten henkilön omaa, todellista älyllistä kapasiteettia. Kaikki muu on silkkaa pänttäämistä ja paskanjauhuuta, jonka suorittamiseksi ei tarvitse ymmätää mitään vaan pelkästään suorittaa.
On suorastaan väärin, että lukion selvittää niin moni henkilö, joka on vammaisen ihmisen asteella matemaattisen hahmotuskykynsä suhteen. Sanomattakin on selvää, että se, että ei tajua matematiikkaa, ilmentää muutoinkin kyvyttömyyttä loogiseen ajatteluun ja älykkääseen ajatteluun.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
28.5.2010 15:16
Miksi ajattelet että sinussa olisi vikaa aina, eiköhän se ole opettajissa jos ei ole opetus selkeää.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
28.5.2010 15:32
Juuri kirjoittajan kaltaisten lahjattomien yksilöiden takia on keksitty ”tunneälyt” ja muu potaska. Matematiikka on fysiikan rinnalla ainoa puhdas tiede, joka ei perustu empiirisiin havaintoihin. Matematiikka on väline, jolla ihminen hallitsee maailmaa. Joka ei ymmärrä matematiikkaa ja sen merkitystä, on tuomittu hallittavaksi.
Suomalaisen kansakunnan suhteellinen menestys maantieteelliseen sijaintiin ja väestöpohjaan verrattuna on matematiikan ansiota. Humanistiset tiedekunnat tulikin lopettaa Suomesta. Mikäli haluaa pehmeitä arvoja opiskella, voi muuttaa maasta varakkaampiin länsimaisiin valtioihin, jossa moiseen turhuuteen on varaa. Matematiikan avulla kansakunta, ja sitä kautta yksilö voi varmistaa henkisen kehittymisensä, suuruutensa sekä sotilaallisen mahtinsa.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
28.5.2010 16:00
Voisimme täällä luonani lohtuseksin äärellä perehtyä matematiikan ja fysiikan salaperäiseen maailmaan.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
28.5.2010 17:00
^^Mikä urpo.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
28.5.2010 17:15
Laiska oot tai sulla oli muuten vaan huonot matikan opettajat - kaikki pystyy opettelemaan matikkaa kunhan vaan jaksaa vaivautua. Se on tieteellisesti todistettu et perus matikka on kaikkien opittavissa. Toivottavasti osaat kaupassa asioidessa laskea vaikkapa et onko osta 3 maksa 2 parempi vaihtoehto kuin osta 4 maksa 3...jne...Niiku gigantti toitottaa - vain tyhma maksaa liikaa.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
28.5.2010 17:50
Tyypillinen amisbimbo. Hajoo siihen palkkaasi.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
28.5.2010 18:07
Kuules amisjuntti, se autokorjaamon johtaja on opiskellut vähän (paljon) muutakin kuin amishitsaamista, jota osaa tehdä kaksivuotias päiväkodin kakara, miksi sinun pitäisi opetelle sitä kolme vuotta? (varmaan siksi, kun oot tyhmä amisjuntti)
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
28.5.2010 21:08
Taskulaskin on keksitty aikoja sitten.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
28.5.2010 22:33
No voi herranjumala näitä kommentteja... Ei kaikki oo hyviä matikassa eikä kaikkia oo tarkotettu olemaan hyviä siinä. Ite olin hyvä myös kielissä, musiikissa, mantsassa ja psykologiassa ja en tunne itteäni tyhmäks, saati jääneeni jostain paitsi ku matikka ei kulje. Kuten olet iteki huomannut, elämässä pärjää loistavasti ilman matikkaa tai edes yo-lakkia. :D
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
28.5.2010 23:11
Tälläkin tarinalla oli onnellinen loppu. Elämänkoulu paras koulu.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
28.5.2010 23:34
^^Joopa joo... Kyllä sen näistä kommenteistakin huomaa, että kenellä on matikkapäätä ja kenellä on kananpää.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
29.5.2010 03:39
Kaikki muu ei todellakaan ole ulkoa opeteltavissa.
Voit kyllä opetella ulkoa seitsemän kielen sanakirjat ja kieliopin, muttet silti välttämättä osaisi käyttää kieltä fiksusti, luovasti ja luoda uutta.
Voit katsella tauluja vuosikaudet ja opetella ulkoa koko taidehistorian, muttet silti osaisi maalata.
Voit opetalla musiikin teorian lukoa, muttet osaa edes marssia tahdissa.
Voit treenata voimistelua ikäsi, muttet koskaan pääse edes olympiajuokkueeseen.
Luonnontieteen ongelmatkin voidaan selittää ilman matematiikkaa. Sumopainija taklaa kovempaa kuin perus kukkakeppi, koska E=mc^2.
Looginen päättelykyky on hyvä ominaisuus, mutta ei sillä kaikessa pärjää.
Aloittajalla: sinulla on luultavasti ollut huono opettaja. Perusmatikan oppii kuka hyvänsä, jos vain haluaa ja löytää oikeat keinot.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
29.5.2010 05:01
Pari vuotta sitten kun peruskoulut päättyi, mulle sanottiin että jos et muualle pääse niin mee lukioon.
Nykyään ammattikouluistakin pääsee jatko-opintoihin, ja lukiohan on siinä mielessä täysin turha paikka, että siellä ei opita mitään ammattia.
Ja lukioihinhan pääsee paljon helpommin kuin ammattikouluihin, ammattikouluilla on parempi kysyntä.
Nykyään oon kauppiksessa. Pistää vähän sapettamaan välillä toi lukiolaisten ylimielisyys, mitä noissa kommenteissa TAAS esiintyy.
Ette ole parempia ihmisiä koska olette käyneet lukion. Ette myöskään ole viisaampia tai nykyään edes paremmin koulutettuja, joten sen ylimielisen asenteen voitte vaikkapa tunkea perseeseenne.
Muuten ei ole mitään lukiolaisia vastaan, jokainen opiskelee siellä missä haluaa, ja se valinta ei ole kenenkään arvosteltavissa.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
29.5.2010 18:24
^En käsitä, kuinka lukio voi jonkun mielestä olla "turha paikka". Onko elämän päämäärä muka oppia joku ammatti mahdollisimman nopeasti? Lukio puolustaa paikkaansa ehdottoman hyvänä yleissivistyksen lähteenä ja sieltä saadun tiedon pohjalta on helpompi rakentaa myöhempää, työelämässäkin tarvittavaa osaamista.
Jos ihminen on luontaisen tiedonjanoinen ja jaksaa vaivautuu ottamaan asioista selvää omatoimisesti, saa lukiossa opittavan tiedon toki hankittua itsekin. Silloin tosin menettää ainutlaatuisen mahdollisuuden vaihtaa ajatuksia oppimisen ilmapiirissä opettajien ja kanssaopiskelijoiden kanssa. Sitä paitsi harvapa sitä jaksaa itseään potkia persuksille oppmimaan niitä aluksi vähemmän kiinnostavia asioita, joista myöhemmin saattaakin innostua.
En halua kuulostaa arrogantilta, mutta pakko myöntää, että useimmiten keskustelujen perusteella kuulee, ketkä ovat amiksia ja ketkä edes sen lukion käyneitä. Näitä vivahteita ei tietenkään tajua, jos itsellä ei sitä(kään) sivistystä ole.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
29.5.2010 18:41
Yhteiskunta arvostaa liikaa lukutaitoja. Lukekoot ne, keille se on helppoa. Muille lukeminen on turhaa statusta.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
29.5.2010 19:27
Miltäköhän sitten kuulostaa vain peruskoulun käynyt paskaperse?
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
29.5.2010 19:30
Taas näitä älyttömiä keskusteluja siitä, mikä koulu on parempi kuin toinen. Eikös tärkeintä kuitenkin ole se, että jokainen opiskelee itselleen sellaisen ammatin, jossa viihtyy, oli reitti sitten mikä hyvänsä? Itse olen lukion käynyt, koska lukupäätä oli ja yleissivistävä koulutus kiinnosti. Haaveammatti on ollut tiedossa jo ala-asteelta asti ja ainut järkevä vaihtoehto oli edetä lukion kautta. Mikäli jostain ammatillisesta koulutuksesta olisi ollut hyötyä tämän hetkisen ammatin kannalta, olisin varmasti kulkenut toista reittiä.
Miksi siis aina jankuttaa siitä, mikä on parempi, kuka on oikeassa ja miksi toiset opiskelevat vähemmän kuin toiset. Mitä esimerkiksi lähihoitajaksi haluava tekisi lukiossa, kun lyhempi reitti työelämään kulkee ammattikoulun kautta? Miksi opettajaksi suunnitteleva menisi ammattikoulun datanomi-puolelle, kun yleissivistävästä lukiokoulutuksesta on tulevaisuudessa hyötyä? (jatkuu)
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
29.5.2010 19:32
(jatkoa) Eikös pääasia ole kuitenkin se, että ihmiset joko opiskelevat tai käyvät työssä, sen sijaan että nauttisivat työttömyyskorvauksia?
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
29.5.2010 23:01
Mulla on jo neljä ammattia ja joka alalla olisi töitä.
Vastaa kommenttiinOpiskellessa ei tarvinnut murehtia matikan takia.
Olen siis päässyt mielestäni aika pitkälle ikääni nähden.
Ja teen mieluisinta työtä ikinä!
T:tunnustaja :)
Vastaa kommenttiin
Anonyymi
29.5.2010 23:35
Minä kävin lukion, kauppakorkeakoulun ja valtsikan. Ihan hyvin on mennyt. Nyt olen johtaja, minulla on 20 alaista, tienaan tavattoman hyvin. Pidän työstäni, ja elämä on muutenkin mallillaan.
Päätän täältä tähän.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
30.5.2010 03:58
Mies, 34 veilen 23:35
Vastaa kommenttiinJeiii, ja matikka sujuu!
Vastaa kommenttiin
Anonyymi
30.5.2010 04:47
Yks plus kaks pälliä, eipä paljon älliä. (Leggingsit hiljaa :D.)
Fiksuimmalta kuulostaa, kun pitää hyvänä kaikenlaista koulutusta. Itse osaisin kai arvostaa jopa fiksusti käyttäytyvää peruskouluun jättänyttä, tosin kunhan hänellä olisi jokin ammatti/työ. Veroilla passiivisesti eläviä en sympatisoi. Tiedän esimerkiksi todella asiansa osaavan nuortenohjaajan, joka on lähinnä oppinut omista mokailuistaan.
Itse kuljin lukion. En kadu. Nyt korkeakoulussa ja ammattikoulussa (outo ratkaisu kyllä). Ammattikoulu on avannut paljon enemmän silmiä maailman suhteen, kuin mitä halveksien ennakoin. Etenkin ihmisten ja kunnioituksen suhteen, ja yhteistyön sekä joo verkostojenkin kohdalla kehitys on ehkä ollut parempaa kuin opiskelijoiden vimmaista yksinäistä kilpajuoksua hieman korostavien korkeamman asteen koulujen.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
30.5.2010 05:38
Entä taiteilijat, jotka kuulemani mukaan suorastaan nauttivat työttömyysturvasta. Harva heistä hinkuu taiteilijoille suotua apurahaa. He pärjäävät kyllä.
Nämä taiteilijat tekevät sitä mitä heidän sydän sanoo, panevat itsensä likoon halvalla punkulla, mutta ei heitä kai voi arvostaa teidän mielestä..
Sillä koulussa opitaan se taito, eikö niin??
Tajuatko uuvatti, että taiteilija ei tee jotain työtä sen takia että voisi vaikuttaa fiksulta ja tuntea paremmuutta kaltaisesi kanssa. Taiteilija tekee omaa tietänsä, eikä sitä kiinnosta sun tekotaiteelliset romantisoinnit siitä, että hei nyt me kaikki maksetaan veroja, ollaan arvostettuja. Ei hän siivoile, jotta voi olla luova. Hän vaan on. Hän miettii. Ja elää omassa paskassaan.
Olet kuin robotti, inhimillisyys ja ihmisyys sulle jotain mitä et osaa ymmärtää.
En osaa kommunikoida kanssasi. I'm sorry.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
30.5.2010 11:21
Suomalaisen koulujärjestelmän suurin heikkous on matemaattisesten ja luonnontieteiden heikko taso. Opettajat ovat huonoja, koska matematiikkaa, kemiaa ja fysiikkaa pääsee opiskelemaan kuka tahansa urpo, joka osaa edes hieman niitä. Muttei sitten mitään muuta. Ja opettajaksi valikoituu sitten ne kaikkein urpoimmat, joiden rahkeet eivät riitä tutkijoiksi tai oikeisiin töihin.
Vastaa kommenttiinLukiossa opetetaan nykyään saman tason matikkaa, kuin peruskoulussa 20 vuotta sitten. Tukiopetusrahoista kuluu 90% matematiikan lisäopetukseen, kun opettajat eivät osaa opettaa kuin niitä, jotka osaavat jo valmiiksi lahjojensa tms. avulla.
Vastaa kommenttiin
Anonyymi
30.5.2010 14:26
^Ne jotka osaavat, tekevät. Ne jotka eivät osaa, opettavat.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
30.5.2010 16:33
Pari huomautusta näille pätijöille:
Matematiikka on fysiikan rinnalla ainoa puhdas tiede, joka ei perustu empiirisiin havaintoihin.
Että fysiikkako ei perustuisi empiirisiin havaintoihin? Mikäli et tarkoittanut tuota, on äidinkielen taidoissasi hieman petraamista. Kas, matemaatikkokin tarvitsee kielitaitoa voidakseen kommunikoida ulkomaailman kanssa.
Suomalaisen kansakunnan suhteellinen menestys maantieteelliseen sijaintiin ja väestöpohjaan verrattuna on matematiikan ansiota. Humanistiset tiedekunnat tulikin
Tarkoittanet "tulisikin"?
lopettaa Suomesta. Mikäli haluaa pehmeitä arvoja opiskella, voi muuttaa maasta varakkaampiin länsimaisiin valtioihin, jossa moiseen turhuuteen on varaa. Matematiikan avulla kansakunta, ja sitä kautta yksilö voi varmistaa henkisen kehittymisensä, suuruutensa sekä sotilaallisen mahtinsa.
Hauska provokaatio.
jatkuu...
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
30.5.2010 16:35
Sumopainija taklaa kovempaa kuin perus kukkakeppi, koska E=mc^2.
(a) Tarkoittanet "peruskukkakeppi"?
(b) Nyt olet lahjakkaasti sekoittanut energian, joka syntyy materian muuttuessa ydinräjähdyksessä kokonaan energiaksi, ja liikkeessä olevan materian liike-energian. Edellinen on m * c^2 (missä m massa ja c valon nopeus), mutta jälkimmäinen vain m * v^2 (missä v on liikkeessä olevan materian nopeus).
Kirjoittanut pitkän matematiikan ja fysiikan lukija ja yliopistossa matematiikkaakin lukenut nörtti, joka arvostaa muitakin elämän osa-alueita.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
30.5.2010 17:18
Mies, 27 v, tänään 05:38
Ei taiteilija elä passiivisesti verrattuna vaikkapa juoppoon (jolla sillä taas saattaa olla takana elämässään vaikka mitä traumoja jnejnejne.). Oletkohan itse jonkin sortin taiteilija...
Itsekin kuvittelen salaa menestyväni vielä eräällä luovemmalla saralla.
En todellakaan osaa kommunikoida hyökkäyksesi kanssa, "uuvatti" :D, mutta koetinpa kuitenkin.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
31.5.2010 16:43
Eli nykyisin olet lutka..
En suosittele, itse en ole ollut lukiossa vaan menin suoraan ammattikouluun ja teen toimistotyötä.
Tiedät varmasti miten miehet suhtautuvat, "tyhmä amis-lutka", tai niin ainakin ajattelevat. Suurin osa miehistä joilla on sitten vaan se ammatillinen perustutkinto hakee pelkkää seksiseuraa. Eli miestä ei ainakaan voi löytää.
Eikö sun kuitenkin olisi kannattanut hakea vaikkapa ammattikorkeaan?
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
31.5.2010 16:45
Ai niin, mutta.. Jos on peruskoulussa ja ammattikoulussakin surkea kaikessa, niin ei sinne ammattikorkeaan sitten pääse.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
31.5.2010 19:39
Täällä on yksi kohtalotoveri. Annoin
asian hautua aikuisikään asti ja menin
ja suoritin loput lukion lyhyen matikan
kurssit hyväksytysti (yo - todistukseen
sain matikasta 6:sen!). Eli kyllä
sinäkin varmaan vielä joskus pystyt siihen!
Kyse ei ollut omalla kohdallani matemaattisesta
Vastaa kommenttiinlahjattomuudesta vaan ala - asteen kelvottomasta
opetuksesta!
Vastaa kommenttiin
Anonyymi
31.5.2010 21:55
Hei! Et ole ainoa!! Vihaan matikkaa, olen aina vihanut, ja aina ollut surkea siinä, vaikka muissa aineissa ihan ok. Silti olen onnistunut kouluttautumaan (linjalla jossa ei hirveästi matikkaa tarvita) ja hommaamaan useamman hyvän duunin. Ei kannatakaan enää sitä miettiä :)
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
1.6.2010 11:56
ihan paska tunnustus, miettisit mielummin vaikka hiljaa pienen pääsi sisällä paljon on 1+1-1*8*7*3....
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
2.6.2010 13:42
Sinunkinlaisia tarvitaan. Ei kaikkien tarvitse osata laskea. Pidä pää pystyssä vaan ja ole iloinen, että päätit lakata takomasta päätä seinään.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
9.6.2010 00:26
Valitettavasti matikkan ymmärtäminen on aika paljon kiinni millainen opettaja sattuu olemaan. Itselläni oli yläasteella erittäin hyvä matikan maikka ja päätin siksi valita lukioonkin pitkän matikan mut lukiossa pohjanmaalla sattui opettajaksi eduskunnasta pudonnut liberaali poliitikko joka haroi vain leukaansa kun lukion ekanluokan oppilaat opetti miten kotitehtävät olisi pitänyt tehdä. Opettamisesta mies ei tiennyt yhtään mitään mutta kun edes opetettava aine ei ollut hanskassa tai hanskat oli ainakin pahasti hukassa joten oma matikka vaihtui ensimmäisen vuoden jälkeen lyhyeen. Eduskunnasta pudonneille opettajille pitäisi tehdä pakollinen tutkinto opettajaksi kelpuutuksesta et tällaisia tapauksia ei päästettäisi lukioon opettajaksi enää tänä päivänä. Terveisiä Juhanille jos satut lukemaan.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
4.7.2010 21:05
Mä olen mielestäni onnistunut elämässäni vähintäänkin kohtuullisesti:
Olen yrittäjä, perheellinen, osaan keskustella muustakin kuin moponrassauksesta ja koulujen vertailuista, Olen lukenut filosofiaa, osaan myös derivoida.
Olen mielyttävä johtaja ja ihminen päätellen laajalla ystäväpiirilläni sekä sillä, ettei porukka yrityksessäni vaihdu. Olen looginen, pätevä ja myös matemaattisesti lahjakas (ÄO 158, mensan testihän EI mittaa kuin loogis-matemaattista älyä)
Kaikki tämä käymättä ainoaakaan koulua PK:n jälkeen loppuun.
Se ei ole autuaaksi tekevää että on käynyt lukion. Päin vastoin. Kaikesta hyvästä opista huolimatta, lukion käyneillä on pääsääntöisesti kapeahko maailmankatsomus, taipumusta pikkumaisuuksiin ja oman egonsa kohottamiseen. Samalla tulee poljettua muut, "huonommin" koulutetut jalkoihin (mikä on todistettu jo tämän palstankin vastineissa). Ja tämä yhteiskunta vieläpä sallii sen korostamalla lukion erinomaisuutta..ja aivan turhaan.
Kiitos ja kumarrus
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin