"Korruptoitunut lääketeollisuus yrittää härskisti rahastaa sairastuttamalla huonolla ravinnolla suomalaiset.
http://www.adressit.com/ei_mausteita_tai_ruokaa_laakeluetteloon
Ei mausteita tai ruokaa lääkeluetteloon
Mausteet, yrtit ja ruoka-aineet vapaasti kaikkien saataville - ei lääkeluetteloon
Suomen kansallinen lääkeviranomainen, lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea esittää, että lääkeluetteloon lisätään 104 uutta kasvia. Näiden lääkeluetteloon lisättävien kasvien joukossa on runsaasti aivan tavallisia ruoka-aineita, mausteita ja mietoja yrttejä (mm. seuraavat: anis, helokkiöljy, humalankukka, inkivääri, kaneli, katajanmarja, kehäkukka, koivunlehti, kultapiisku, mausteneilikka, mesiangervo, mustaherukanlehti, mustaseljankukka, nokkonen, pellavansiemen, peltokorte, rosmariini, siankärsämö ja voikukka).
Nämä uudet kasvit aiotaan lisätä lääkeluetteloon omaksi liitteeksi 2A. Fimea ei ole pystynyt osoittamaan mitään kansanterveydellistä vaaraa perusteeksi, miksi kyseinen EU:n kasvimonografioihin perustuva liite 2A pitäisi Suomessa lisätä lääkeluettelon liitteeksi. Mihin ja millaiseen käyttöön kansallinen viranomainen sillä tähtää? Me allekirjoittaneet vaadimme liitteen 2 ja 2A poistamista kansallisesta lääkeluettelosta.
Uusi lääkeluettelopäätös pyritään vahvistamaan helmikuussa 2013 ja tämän jälkeen se alkaa vaikuttamaan välittömästi kansallisten viranomaisten toimintaan. Lääkeluettelo ohjaa voimakkaasti eri viranomaisten toimintaa. Esimerkiksi Tulli tulkitsee lääkeluetteloa kirjaimellisesti ja voi niin halutessaan vaatia toimijaa hakemaan tuotteelle lääkeluokittelua Fimealta, jos maahantuodaan lääkeluettelon liitteissä 2 ja 2A mainittuja ainesosia.
Tämä koskee elintarvikkeita, ravintolisiä ja luonnonkosmetiikkaa.
Evira tukeutuu lääkeluetteloon selvittäessään ravintolisien ainesosien sallittavuutta markkinoilla ja paikalliset terveystarkastajat käyttävät lääkeluetteloa tarkastuskäynneillään päivittäistavarakaupoissa ja luontaistuotekaupoissa. Luokitteluprosessiin johtavat viranomaiskäytännöt pohjautuvat yksiselitteisesti lääkeluetteloon ja sen liitteisiin.
Jos viranomainen tahtoo luetteloida kasveja, joista on olemassa EU:n monografiat, lista tulisi olla täysin Suomen lääkelainsäädännöstä erillinen tai siihen tulisi olla vain viittaus ilman mitään automaattista sitovuutta, sillä listahan myös muuttuu jatkuvasti ja näin ollen ehdotettu liite 2A ei anna relevanttia tietoa, vaan aiheuttaa tarpeettomasti hämmennystä suomalaiselle kuluttajalle ja maahantuojalle. Lääkeluettelon liitteet 2 ja 2A saattavat olla pahasti ristiriidassa EU-komission vapaan kaupankäynnin Valkoisen Kirjan ja Kilpailuviraston esittämään pyrkimykseen poistaa kaupankäynnin esteitä Suomen ja muiden maiden välillä. http://www.kilpailuvirasto.fi/cgi-bin/suomi.cgi?luku=aloitteet-ja-lausunnot&sivu=aloit-laus/a-1999-72-0215
Luonnonmukaisen terveydenhoidon ystävät ovat suhtautuneet epäilevästi Fimean esitykseen lisätä lista suosittuja kasveja lääkeluetteloon, sillä Fimea on tunnetusti luokitellut herkästi lääkkeeksi sellaisia kasveja, joista kuluttajat ovat saaneet terveyshyötyjä, joista on kansanterveydellisiä terveyshyötyjä tai jotka ovat suosittuja kuluttajien itse kustantamassa ennaltaehkäisevässä ravitsemuksellisessa itsehoidossa.
Tämä kansallisen lääkeviranomaisen kaavailema muutos tulee estää.
Allekirjoita adressi ja vaikuta siihen, että Fimea peruu suunnitelmansa lisätä tavallisia ruoka-aineita, mausteita ja mietoja rohdoksia lääkeluetteloon. Me allekirjoittaneet vaadimme liitteiden 2 ja 2A poistamista kansallisesta lääkeluettelosta.
Adressi luovutetaan Fimealle, jotta kansallisessa viranomaispäätöksessä saadaan suomalaisen luonnonmukaisen terveydenhoidon kannattajien ja kuluttajien kanta vahvasti esille. On mahdollista, että adressin kopio luovutetaan myös Sosiaali- ja terveysministeriölle tiedoksi.
Lisätietoja lääkeluettelon uusimisesta saat Fimean sivuilta:
Lista lääkeluetteloon aiotuista lisättävistä 104 kasvista:
http://www.fimea.fi/download/21983_LIITE-2-A-Lausuntopyynto-2012--10-08.pdf
Lääkeluettelon kansallinen liite 2. jossa jo ennestään 399 rohdosta! :
http://www.fimea.fi/download/21982_LIITE-2-_Lausuntopyynto-2012-10-08.pdf
Altti Parviainen"