Miksi tapojen muuttaminen on niin hankalaa?
Kirjoitin edellisessä blogipostauksessa siitä, miten pitäisi hoitaa raha-asiat kuntoon. Sillä rintamalla on tavallaan ollut ihan positiivistakin edistymistä. Tulot ovat nimittäin nousseet, kun hankin uuden työpaikan ja lisäksi kulut ovat pysyneet hieman aiempaa paremmin hallinnassa.
Valitettavasti kuitenkaan kaikki ei ole edennyt loistavasti vaan esimerkiksi edelleen velat vainoavat. Tai oikeastaan se isoin ongelma on varmaan se, että on niin vaikea päästä eroon siitä aiemmasta ajattelumallista, missä ensimmäisenä keinona rahoittaa asioita mieleen tulee lainan ottaminen. Ja tämähän toki on pitkällä aikavälillä katastrofaalinen vaihtoehto.
Mikähän ihme siinä on, ettei aivojaan pysty ikään kuin vain saattamaan siihen huonoja tapoja edeltäneeseen tilaan? Lueskelinkin tästä asiasta hieman ja ainakin tää artikkeli vaikutti ihan järkevältä. Toki tuo ei ihan täysin päde tähän omaan tilanteeseeni. Mutta se varmasti auttaisi, että yrittäisi luoda tietoisesti erilaisia toimintatapoja ja myös laittaisi jonkunlaisia esteitä vanhojen, huonojen, tapojen eteen.
Mutta kyllä se tietenkin on niinkin, että ovelastihan nämä nopeita lainoja tarjoavat tahot osaavat hyödyntää ihmisen psykologisia heikkouksia. Ja tähän tietysti vaikuttaa varmasti myös kohdennettu mainonta. Hirvittää ajatella, miten järjettömän kohdennettuja ja osuvia mainoksia Facebookissa tulisi vastaan, jos siellä ei käyttäisi aktiivisesti adblockeria.
No jatketaan yrityksiä, ehkä tähän huonojen tapojen tuhoamiseen päätee jollain tavalla se kuuluisa 10,000 tunnin sääntö, vaikka vaikuttaakin siltä, että se ei ehkä olekaan ihan oikeasti tie varmaan menestykseen – minkä tietysti ymmärtää jo omalta kohdalta, kun miettii, että vaikka käyttäisi tuplat aikaa tuohon verrattuna, niin ei varmasti koskaan esimerkiksi oppisi soittamaan kunnolla rumpuja.