Matka Urbaaniin Satamaan

Hyppää kanssamme laivaan ja navigoi itsesi Urbaaniin Satamaan kohti vuoden 2018 resto -tietotaitokilpailuja. Tulet lukemaan tässä blogissa juttuja matkailu- ja ravintola-alalta restonomiopiskelijoiden kirjoittamina.

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on #restokisat #resto2018 #urbanport.

Kohti Urbaania Satamaa ja sen yli!  1

Tervetuloa lukemaan matkailu- ja ravitsemisalan opiskelijoiden kirjoittamaa blogia! Tämän blogin johdattelemana pääset mukaan seuraamaan matkaamme kohti RESTO2018 –tietotaitokilpailuja sekä lukemaan alan kiinnostavista tapahtumista, tekijöistä ja ilmiöistä.

Vahva vastuullisuuden huomioiminen sekä digitalisaatio ovat muokanneet matkailu- ja ravitsemisalan toimintaa viime vuosien aikana radikaalisti ja alan tulevina ammattilaisina meillä on tärkeä rooli uusien toiminta- ja ajatusmallien tuottajina sekä toteuttajina. RESTO -kisoissa restonomiopiskelijat pääsevät todistamaan innovatiivisuuttaan tuomalla uusia näkökulmia ja keksintöjä alan toimintaan.

RESTO –tietotaitokilpailun tavoitteena on tehdä tutuksi monipuolista restonomikoulutusta ja –nimikettä. Kilpailu on pääkaupunkiseudulla järjestettävä kaksipäiväinen tapahtuma, jossa restonomiopiskelijat ympäri Suomea pääsevät neljän hengen joukkueissa ottamaan mittaa toisistaan ja ennen kaikkea verkostoitumaan muiden opiskelijoiden sekä alan ammattilaisten kanssa. Tapahtuma koostuu joukkueiden välisestä kilpailusta ja matkailu- ja ravitsemisalan ammattilaisten kollegatapaamisista. Kilpailujen loppuhuipennuksena on Kattilahallissa järjestettävä upea iltagaala, johon pääsevät osallistumaan kilpailijat, kollegat sekä yhteistyökumppanit.

RESTO –tietotaitokilpailussa restonomiopiskelijat pääsevät näyttämään matkailu- ja ravitsemisalan erikoisosaamistaan yritys- ja yhteistyökumppanien kanssa luotujen tehtävien kautta suoraan alalla toimiville ammattilaisille. Näin kilpailijat saavat tapahtuman kautta merkittävän etulyöntiaseman hyödyllisten kontaktien luomiseen alan yritysten kanssa ja yritykset puolestaan pääsevät esittelemään toimintaansa sekä kertomaan tarjoamistaan uramahdollisuuksista pian työelämään astuville restonomiopiskelijoille.

Kisojen teemana on Urban Port eli Urbaani Satama. Sen tarkoituksena on johdatella kilpailijat vilkkaan satamakaupunkimme tuomiin mahdollisuuksiin matkailu- ja palveluliiketoiminnan tuottajana ja kuluttajana. Stopover matkailijoiden kasvu ja lukemattomat luomu- ja lähiruokaa suosivat popup streetfood –kioskit tuovat pääkaupunkiimme uudenlaista tunnelmaa ja tätä monikulttuuriseksi muodostunutta metropolialuetta on ryhdytty myymään niin turisteille kuin paikallisillekin aivan uudella sykkeellä. Urban Port -teeman saattelemana kisoihin osallistuvien toivotaan tuovan pinnalle uudenlaisia näkökulmia ja ideoita mahdollisuuksia täynnä olevalle matkailu- ja ravitsemisalalle maassamme.

-Jenni Pietola