elinafors

5 faktaa silikoneista  1

Silikonirinnoista käydään usein lähes aggressiivisia keskusteluja netin keskustelufoorumeilla ja usein kaikista kovaäänisimmillä valittajille ei tunnu olevan oikein faktat hallussa. Kauneuskirurgiaa ja silikoneja haukutaan ”järjettömäksi”, ”turhamaiseksi” ja jopa ”vaaralliseksi” tietämättä edes mistä oikeastaan on kyse.

Vaikka jokaisella on oikeus omaan mielipiteeseensä, niin mielestäni kannattaisi kuitenkin tutustua hieman aiheeseen ennen kuin manaa kaiken sinne alimpaan he***ttiin. Koska itseä on alkanut nämä jatkuvat ”juupas, eipäs” –keskustelu silikoni-implanteista hieman ärsyttämään, niin ajattelin listata tähän kirjoitukseen joitakin myyttejä, faktoja ja kysymyksiä, joihin itse jouduin törmäämään jatkuvasti silloin kun tein taustatyötä silikoni-implanteista.

Hieman omia taustojani

Itse olen nyt vajaa kolmekymppinen, melko hyvässä tikissä oleva mimmi Lappeenrannasta ja olen kärsinyt liian pienistä rinnoista oikeastaan koko elämäni. Teini-iässä jouduin myös paljon kiusatuksi, joka ei kuitenkaan mielestäni ole vaikuttanut toimintaani aikuisiällä enää mitenkään (ainakaan tietoisesti). Joka tapauksessa pari vuotta takaperin tein jämäkän päätöksen, että en halua elää koko loppuelämääni pienien rintojeni takia, koska muuten koen itseni ihan kauniiksi eikä mikään muu asia omassa ulkokuoressani oikeastaan vaivaa tai askarruta. Tämän jälkeen aloin tutustumaan eri vaihtoehtoihin ja päätin lopulta hankkia itselleni silikonit Tallinna ArtiaClinicillä.

1. Silikonit ovat vaaralliset ja voivat aiheuttaa syöpää

Tätä tuntuisi yllättävän moni hokevan joka paikassa ja keskustelujen takia lykkäsin myös omaa toimenpidettäni vuodenpäivät (=lue kärsin vaivastani vuoden pidempään). Silikonit-implantteja on tutkittu todella paljon viimeiset 5-10 vuotta ja ei ole olemassa mitään näyttöä siitä, että ne olisivat syynä minkään taudin ilmenemisessä.

2. Iso osa operaatioista menee pieleen

Usein lehdissä ja blogeissa muistetaan aina mainita niistä epäonnistuneista tapauksista, jonka seurauksena saattaa helposti muodostua sellainen kuva, että operaatioista epäonnistuisi suuri osa. Totuus on kuitenkin se, että lähes kaikki operaatiot onnistuvat ihan niin kuin pitääkin. Kyse onkin lähinnä siitä, ovatko odotukset realistiset? Tämän kohdalla korostuu esimerkiksi plastiikkakirurgian konsultaation merkitys, jossa käydään läpi kaikki mahdolliset riskit ja alan asiantuntija ohjeistaa potilasta siitä, minkälaisia tuloksia on mahdollista saada aikaiseksi.

3. “Saan samanlaiset rinnat kuin ystävälläni, jos menen samalle kirurgille”

Kuten järkevät ihmiset varmasti ymmärtävät, niin kaikki ihmiset ovat erilaisia ennen leikkausta ja he ovat sitä myös toimenpiteen jälkeen. Muutenkin on todella huono lähtökohta tavoitella samanlaista tulosta kuin jollakin muulla, koska se on todella vaikeaa (ja jopa mahdotonta). Toimenpidettä harkitsevan kannattaakin miettiä, että mikä ongelma leikkauksella oikeastaan yritetään ratkaista ja keskustella yhdessä kirurgin kanssa siitä, mikä on oikeasti mahdollista.

4. On ainoastaan yksi oikea tapa asettaa silikoni-implantit

Jos olet jo tutkinut asiaa, niin olet varmasti huomannut, että silikonit on mahdollista laitattaa useammalla tavalla. Viillot voidaan tehdä esimerkiksi kainaloon, rinnan alle tai nänniin sekä vastaavasti implantit voidaan asettaa rintalihaksen alle tai päälle. Kuitenkaan näistä vaihtoehdoista mikään ei ole automaattisesti se ”paras”, vaan oikea lähestymistapa riippuu useasta tekijästä. Lisää tietoa eri vaihtoehdoista löydät muun muassa silikonit.fi -sivustolta.

5. Toimenpiteestä jää isot ja näkyvät arvet

Kun silikonit asetetaan, niin luonnollisesti tämä vaatii kirurgisen viillon ja jokaisesta viillosta jää myös jonkinlainen arpi. Kuitenkin modernien tekniikoiden, työkalujen ja osaavan kirurgin ansiosta arpi voidaan piilottaa nykyisin todella hyvin. Esimerkiksi rinnan alle tehdessä, arpi jää automaattisesti kokonaan piiloon. Vastaavasti, jos ihan pigmentti on vaalea, niin myös toimenpiteen arvet ovat todella huomaamattomia.