Guacamoledipistä tuli avokadonmakuinen dippikastike

Kemikaalicocktail-blogi jatkaa taistelua eikä purematta niele uutta nimeä.

Tätä siinä pitäisi olla. Tai no, ainakin tältä sen pitäisi maistua.
Tätä siinä pitäisi olla. Tai no, ainakin tältä sen pitäisi maistua.

Alkusyksystä kohkattiin Pirkan guacamoledipistä ja siitä, ettei siinä ole kuin alle prosentti avokadoa. Kemikaalicocktail-blogin kirjoitus aiheesta sai pyörät pyörimään ja pakotti Pirkan pohtimaan uusiksi dippinsä nimen. Syynä tähän oli se, että dipistä löytyi vain 0,7 prosenttia avokadoa, ainesosaa, joka on oikean guacamolen pääraaka-aine.

Pirkkaa tuottava K-ryhmä lupasi asiaan parannusta ja ilmoitti uudesta nimestä pikimmiten Kemikaalicocktail-blogin Facebook-ryhmässä. Uusi nimi, Pirkka avokadonmakuinen dippikastike, ei saanut kritiikitöntä vastaanottoa ja Kemikaalicocktail-blogi sai jatkaa aiheen parissa.

"Minusta dippinne ei maistu avokadolta, joten nimi on yhä harhaanjohtava", kirjoitti Kemikaalicocktailin pitäjä Noora Shingler.

Paitsi uusi nimi, Shingleriä kiristää Pirkan perustelut, joissa kerrotaan kuinka K-ryhmässä on selvitetty muiden tavarantoimittajien vastaavia tuotteita ja siitä, kuinka niissäkään ei ole vaihtoehtoa, jossa olisi enemmän avokadoa. Perustelu on hämmentävä, sillä esimerkiksi Old El Pason Guacamole pitää sisällään 26 prosenttia avokadoa ja Rainbow 6,7 prosenttia. Shinglerille kynnyskysymys on kuitenkin se, että samalle tuotteelle annetaan pykälät täyttävä nimi eikä puututa itse tuotteen sisältöön mitenkään.

Shingler oli uudesta nimestä yhteydessä asiaa jo aiemmin hoitaneeseen Eviran ylitarkastajaan Tuulikki Lehtoon. Lehto viittasi Eviran Pakkausmerkintäoppaaseen, joka neuvoo, että jos tuotteen maku on peräisin pelkästään aromeista, on sen nimessä käytettävä "-makuinen" ilmaisua.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi