Marko Suksi

Vuoden tamperelaiseksi ehdokaslistan ohi valittu Marko Suksi tanssii sadetansseja mökillä.

Marko Suksi maistelee päivittäin uusia chili-yhdistelmiä ja kehittää niistä uusia tuotereseptejä.
Marko Suksi maistelee päivittäin uusia chili-yhdistelmiä ja kehittää niistä uusia tuotereseptejä.

Marko Suksi on tullut tunnetuksi tulisia mausteita, kastikkeita ja naposteltavia tuottavan Poppamiehen pyörittäjänä. Suksen valintaa Vuoden tamperelaiseksi edelsi suuren fanijoukon masinoima Facebook-kampanja.

Mihin sinua on kehotettu suksimaan viimeisimmäksi?

"Sitä perinteistä vaihtoehtoa kuulee vähän väliä, mutta viimeisin taitaa kuitenkin olla kuuseen."

Miksi et päässyt ehdolle Vuoden tamperelainen -kisassa?

"Ehdokkaissa tuntui olevan lähinnä perinteisiä vaihtoehtoja. Nuoria oli äänestäjien joukossa selvästi enemmän kuin ennen, mikä vaikutti luultavasti suosiooni. He eivät löytäneet sopivaa vaihtoehtoa, ja paljon esillä ollut Facebook-kampanja puri heihin."

Vuoden turkulaiseksi valittiin Michael Monroe. Mitä yhteistä teillä on?

"Haha, todella paha sanoa. Vastakohtia löytyy moniakin. Yksi niistä on se, että Michael on lavalla ja minä taas katsomon puolella. Ainakin me molemmat tykkäämme rock ’n’ rollista."

Kaksi kovinta kilpailijaasi olivat Näsinneulan ravintola ja Rajaportin sauna. Kumpi on parempi?

"Rajaportin sauna. Olen ronski tyyppi, joten Näsinneulan ravintola on minulle ehkä turhan fiini, ja saunan tunnelma on lähempänä sydäntä. Arvostan toki hyvää ruokaa."

Tiedätkö, kumpi on Googlessa suositumpi tulos hakusanalle poppamies, Wikipedia-artikkeli vai verkkokauppasi?

"Väitän, että verkkokauppa tulee ensin."

Niin tulee. Mistä uskot sen johtuvan?

"Meidän sivuilla on niin hurja määrä kävijöitä. Äskettäin meni 10 miljoonan kävijän raja rikki. Suurin osa ihmisistä varmasti tietää, mitä poppamies perimmiltään tarkoittaa, niin sitä ei tarvitse hakea Googlesta."

Kauppasi ansiosta sinua kutsutaan poppamieheksi. Taivutko sadetanssiin?

"Mökillä! Juuri ennen kalaan lähtöä."

Mikä ruoka on jopa sinulle liian mausteista?

"Anjovis. Mausteisuuden voi käsittää monella tavalla, ja anjoviksen suolaisuus on sellaista, josta en pidä. Harvoin löydän ruokaa, joka olisi liian tulista minulle. En kuitenkaan laita kaikkiin ruokiin älyttömästi chiliä vaan haen sopivaa tasapainoa."

Eikö suun palaminen ole ikävä tunne?

"Se tunnehan on aistiharha. Vähitellen siihen jää koukkuun, sillä tunteesta seuraa omanlaisensa endorfiiniryöppy. Syön joka päivä chiliä, ja toisinaan on masokistipäiviä, jolloin otan itseltäni luulot pois. Kaikkien ei kuitenkaan pidä syödä niin. Tulisuudessa pitää pysyä omien mukavuusrajojen sisällä."

2 kommenttia

Joskah

24.4.2012 17:58

Myös vuoden oululainen, Paavo J Heinonen valittiin lista ulkopuolelta!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

kokokokokokokoko

24.4.2012 19:00

Joopa joo, tuo oli tylsää!!!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi