Mahtoi Tupac hieraista haudan pohjalla silmiään, kun kuuli esiintyvänsä Coachella-festareiden päälavalla.
Idea Tupacin shown herättämisestä henkiin lähti länsirannikon toverin Dr. Dren suusta. Vanhat kelmit Snoop Dogg ja Dr. Dre olivat jo saaneet keikalleen vierailijoiksi Eminemin, Wiz Khalifan, 50 Centin ja Warren G:n. Oleellinen hahmo kuitenkin puuttui joukosta ja niinpä tekniikan miehet rakensivat 1996 murhatun Tupacin mukaan konserttiin.
"What up, Coachella?", tervehti paidaton, roikkuvilla housuilla varustettu ja tatuointeja sekä liikehdintää myöten autenttinen Tupac yleisöä ja alkoi pomppimaan Hail Mary -singlensä tahtiin.
Tupacin hologrammi oli sandiegolaisen AV Conceptsin käsialaa. Saman firman tuotoksia ovat myös Gorillazin, Celine Dionin ja the Black Eyed Peasin keikoilla nähdyt hologrammit. Vastaavaa tekniikkaa on käytetty myös lukuisissa elokuvissa, kuten TRONissa, Curious Case of Benjamin Buttonissa, X-Menissä ja The Girl With the Dragon Tattoossa.
"Voit ottaa heidän äänensä ja muut yhtäläisyydet. Voit vaikka ottaa ihmisiä, jotka eivät ole koskaan tehneet konsertteja, tai laittaa heidät esittämään kappaleita, joita he eivät ole laulaneet, ja luomaan ne digitaalisesti", AV Conceptsin Nick Smith kertoi MTV:lle.
Tupacin hologrammia suunniteltiin kuukausia ja yleisö vaikutti suurelta osin aidosti yllättyneeltä, vaikka salassa pidetty tieto tulevasta hologrammishowsta vuotikin muutamaa päivää ennen keikkaa.