Ylen Kioskin toimittaja Tuomo Björksten johdattaa meidät twiitillään päivän aiheen pariin:
Todella mielenkiintoista juuri nyt: @ParisVictims. Muistoja Pariisin terrori-iskujen uhreista. Näin tätä pitääkin käsitellä. #pariisiniskut
— Tuomo Björksten (@TuomoB) November 18, 2015
En mémoire -twittersivu on kaunis tapa muistaa terrori-iskun kohteita. Sen selaaminen on koskettavaa, koska uutisissa kuullut luvut saavat kuvien kautta kasvot ja kasvot saavat tarinat. Tieto tuntuu tarpeelliselta, vaikkei oikein tiedä miksi. Samalla se lisää tuskaa. Tiedot on koonnut yhteen Mashable, joka käyttää lähteenä sosiaalisen median kanavia ja muita medioita, kuten The Guardiania. Mashable lupaa päivittää lisätietoa uhreista Those we lost -sivulleen.
Kun selaa kuvia viattomista uhreista, herää ensimmäisenä ajatus siitä, miten tavallisia he ovatkaan. Luovan alan ihmisiä, valokuvaajia, opiskelijoita, pr-tyyppejä, kirjallisuuden opiskelijoita, toimittajia, musiikkialan ihmisiä. Useita heistä kuvaillaan sanoilla kuten idealisti, herkkä, rakastavainen, lojaali, mahtava ystävä ja niin edelleen. Iältään he ovat pääosin 25-50-vuotiaita ja vaikuttavat päällisin puolin varsin liberaaleilta ja suvaitsevaisilta. Miksi juuri he joutuivat kohteeksi? Ehkä se oli sattumanvaraista tai ehkä he olivat helppoja uhreja ja otollisella maaperällä. Tai ehkä juuri heidän kuplansa haluttiin puhkaista.