Julkkiskokki Henri Alénin Twitterissä julkaisemista resepteistä on tullut hittejä, jotka tyhjentävät jo kauppojen hyllyjä. Viimeksi yleisö hullaantui Mutti-tomaattimurskasta, jota Alén suositteli twiitissään täydellisen tomaattisoosin pohjaksi. Nyt koko kansan somekokki aikoo elvyttää suomalaista nakkikioskiperinnettä, kertoo Helsingin Sanomat.
"Sairaan hyvät sämpylät, kunnolliset nakit, itse tehdyt kreemit ja relissit. Ei mitään teollista", Alén kiteyttää konseptin lehden haastattelussa.
Pikku Roobertinkadulle avautuu parin viikon päästä gourmet-hodareita tarjoileva ravintola, jonka yhtenä perustajana häärii Alén. Mistään perinteisistä nakkisämpylöistä ei ole kyse: sämpylät valmistetaan Kanniston leipomossa ja täytevaihtoehtoina tarjoillaan muun muassa chorizo-makkaraa, härän osso buccoa ja eksoottisena lisänä hummeria.
"Keksimme, että hummereita ei saa Helsingissä mistään ja hyviä hodareita ei saa mistään, joten laitetaan nämä yhteen. Hodari on hummerin arvoinen", Alén uskoo.
Ainakin Alénin seuraajajoukko Twitterissä otti ravintolauutisen riemuiten vastaan. Nähtäväksi jää, kuinka pitkälle kokin somejulkisuus kantaa.
@HenriAlen kova juttu tulee #tested #fabulous #hs #huomennatärähtää
— Lintsi Linnamäki (@LintsiL) February 5, 2014
Hyvää yötä. Aamulla paini jatkuu. Gastronomia kehittyy ja Suomesta tulee parempi paikka syödä. Näin on. #jatkuu...
— Henri Alen (@HenriAlen) February 5, 2014
Alén hehkutti jymypaljastustaan Twitterissä jo keskiviikko-iltana.
Hodari&hummeri kuppila aukeaa reilun viikon päästä. Ja nyt saa hummeriakin asialliseen hintaan!
— Henri Alen (@HenriAlen) February 6, 2014
Evoluutio teoria on Vale. Miehet on tulleet koirasta ja naiset kissasta. #pakkoolla
— Henri Alen (@HenriAlen) February 6, 2014
Uuden ravintolan nimi on osuvasti Kaartin hodari ja hummeri.
@HenriAlen hemmetin hienoa että saadaan stadiin hyvä hodarimesta! Foodlabin hodareita on tullut syötyä monta kertaa.
— Jarno Nurminen (@JarnoNurminen) February 6, 2014
@hsfi: @HenriAlen &co starttaa hodariraflan! Woopwoop! pic.twitter.com/nW4w58uOuB
— Ville Sinisalo (@GSinisalo) February 6, 2014
Hienoa että meitä vegejä ei ole unohdettu. Peukku @HenriAlen Henri Alén avaa hot dog -ravintolan http://t.co/IFnJ3TPajf
— Anu N. (@CityAune) February 6, 2014
Oi, vesi kielellä jo nyt! Päiväretki Helsinkiin heti kun tämä aukeaa! "@HenriAlen avaa hot dog -ravintolan http://t.co/e2nomesjf6"
— Sanni Rinne (@theoksa) February 6, 2014
Gourmet-hodareita ja samppanjaa ihan kotikulmilla. I'm in! Via @HenriAlen http://t.co/fWjOZibZ5i
— Mademoiselle Blancs (@Mlle_De_Blancs) February 6, 2014
Ja kansa kiittää.
1 kommentti
Julletonni
13.3.2014 19:28
Hoho. Stadin parhaat hodarit on myynyt jo yli vuoden ajan Little Big Café Jätkäsaaresa. Verkkokauppa.comin katutasossa ja tokassa kerroksessa. Alenin kannattaisi hieman vaikka googlailla, some kokki kun on.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin