Turun Ruisrockissa herkutellaan hyönteisillä. Turkulainen Entis saapuu festareille sirkkakojunsa kanssa tarjoilemaan festivaalivieraille muun muassa hunajapaahdettuja sirkkoja sekä sirkkasmoothieta.
´´Hyönteisala Suomessa kehittyy kovaa vauhtia ja on mahtavaa päästä kotikaupungin suurimpaan festivaaliin mukaan tuomaan hyöteistuotteita kuluttajien saataville´´, sanoo
Entiksen Samuli Taskila.
Yhdessä sirkkasmoothiessa on 12 jauhettua sirkkaa, paahdetut sirkat sen sijaan nautitaan kokonaisina. Taskila uskoo sirkoille olevan kysyntää festariympäristössä.
´´Uskomme, että hyönteistuotteiden kysyntä festivaaleilla on loistavaa. Festivaaleille tullaan pitämään hauskaa, kuuntelemaan hyvää musiikkia ja yhä etenevissä määrin hankkimaan myös uusia ruokaelämyksiä. Hyönteisruoka vastaa tähän kysyntään loistavasti.´´
Maistuisiko sirkkapesto? Katso videolta Jouni Toivasen resepti ja kokeile kotona!