Hyönteisruoka rantautuu Ruisrockiin

Festarikansa pääsee maistelemaan hunajapaahdettuja sirkkoja ja sirkkasmoothieta.

Ruisrockissa maistellaan tänä vuonna sirkkoja.
Ruisrockissa maistellaan tänä vuonna sirkkoja. Kuva: Ruisrock / Riikka Vaahtera

Turun Ruisrockissa herkutellaan hyönteisillä. Turkulainen Entis saapuu festareille sirkkakojunsa kanssa tarjoilemaan festivaalivieraille muun muassa hunajapaahdettuja sirkkoja sekä sirkkasmoothieta.

´´Hyönteisala Suomessa kehittyy kovaa vauhtia ja on mahtavaa päästä kotikaupungin suurimpaan festivaaliin mukaan tuomaan hyöteistuotteita kuluttajien saataville´´, sanoo
Entiksen Samuli Taskila.

Yhdessä sirkkasmoothiessa on 12 jauhettua sirkkaa, paahdetut sirkat sen sijaan nautitaan kokonaisina. Taskila uskoo sirkoille olevan kysyntää festariympäristössä.

´´Uskomme, että hyönteistuotteiden kysyntä festivaaleilla on loistavaa. Festivaaleille tullaan pitämään hauskaa, kuuntelemaan hyvää musiikkia ja yhä etenevissä määrin hankkimaan myös uusia ruokaelämyksiä. Hyönteisruoka vastaa tähän kysyntään loistavasti.´´

Maistuisiko sirkkapesto? Katso videolta Jouni Toivasen resepti ja kokeile kotona!

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi