Ilmiöksi noussut konttiravintola avasi ovensa Ruoholahteen - hehkutettuja burgereita saa nyt ympäri vuoden

Marraskuun alussa Ruoholahdenrantaan avautui ympäri vuoden toimiva konttiravintola Morton.

  • Mikä: Ympäri vuoden avoinna oleva konttiravintola
  • Missä: Ruoholahdessa
  • Maista: Burgereita ja mustikkakukkoa

Kuva: Marc Goodwin

Moni on saattanut viime vuosina maistaa - tai ainakin kuulla - Mortonista ja heidän laadukkaista burgereistaan.Konttiravintoloista tunnetun ketjun herkkuja ei tarvitse enää odottaa kesään, sillä niitä saa tästä lähin ympäri vuoden.

Marraskuun 3. päivä ovensa Helsingin Ruoholahteen avannut Konttiravintola Morton on yrityksen kuudes ravintola ja ainoa, joka toimii ympäri vuoden.

Morton 10 vuotta

Nopeasti suureen suosioon nouseeen yrityksen tarina on kuin sadusta. Kaikki lähti liikkeelle vuonna 2010, kun kolme parikymppistä opiskelijaa, Jarna Kaplas, Petri Virta ja Iiro Lyytinen, päättivät perustaa ravintolan Pohjois-Savoon Rautalammin kylälle.

Hyvinkin nopeasti avaamisen jälkeen Morton alkoi houkutella paikalle niin hyvän ruoan ystäviä kuin vauhdikkaista livekeikoista nauttivia. Pian Mortonia voitiin jo kutsua ilmiöksi, joka veti puoleensa nimekkäitä esiintyjiä aina Samuli Putrosta PMMP:hen.

Jarna Kaplas voitti Vuoden Nuori Yrittäjä -palkinnon vuonna 2019.
Jarna Kaplas voitti Vuoden Nuori Yrittäjä -palkinnon vuonna 2019.

LUE AIEMMIN CITYSSÄ ILMESTYNYT JUTTU MORTONISTA: Konttiravintola Morton valloittaa maailmaa burgeri kerrallaan

Vaikka kolmikon ensimmäinen ravintola oli tavanomainen kivijalkaravintola, ajatus merikonttiin rakennetusta ravintolasta syntyi pian, kun ilmiöksi noussutta ravintolaa alettiin houkutella myös muille paikkakunnille. Nuoret yrittäjät keksivät vastata näihin kutsuihin muuttamalla rahtikäytöstä tutun rahtikontin liikuteltavaksi ravintolaksi. Vuonna 2015 yrittäjät päättivät keskittyä Konttiravintoihin, ja he luopuivat ensimmäisestä kivijalkaravintolastaan.

"Jäi fiilis, että palaamme vielä"

Nykyisin kesäisin toimivia Konttiravintoloita löytyy jo viideltä paikkakunnalta; Pieksamäeltä, Varkaudesta, Joensuusta, Kuopiosta ja Jyväskylästä.

“Esiteltiin ensimmäinen Konttiravintolamme Helsingin Kansalaistorilla toukokuussa 2013, osana kotikylämme Rautalammin markkinointitempausta. Silloin olimme täällä vain viikon ja jäi fiilis, että palaamme vielä. Nyt, seitsemän vuotta myöhemmin, se hetki on koittanut!” yrittäjä Jarna Kaplas kertoo.

Kuva: Morton

Nykyään Kaplas toimii Mortonin yrittäjänä ja ainoana omistajana.

Uudesta Ruoholahden ravintolasta löytyy 50 asiakaspaikkaa sisältä ja 100 paikkaa kattoterassilta. Ravintolan ruokalistalta löytyy hehkutettujen burgereiden lisäksi salaatteja, pienempää naposteltavaa, lounasta ja aamiaista. Tässä ravintolassa kannattaa ehdottomasti maistaa myös perinteistä savolaista mustikkakukkoa, jota ei ihan jokaisesta ravintolasta löydä.

2 kommenttia

Fkfkfk

10.11.2020 13:42

Voi kun se pihvi ei olisi maistunut kuivalta einekseltä.

Sellaista maakunnissa saa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kip2

11.11.2020 22:23

Minusta tämä kontti sijaitsee kylläkin Hietalden puolella, ei Ruoholahdessa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi