Vuoden kokki 2018 finaaliin ylsi torstaina käydystä semifinaalista kuusi kilpailijaa: Ville Korhonen (Ravintola Savoy), Kim Mustonen (Garden by Olo), Mikko Kaukonen (Food Camp Finland), Kalle Tanner (Villa Störsvik), Sami Sorvoja (Rvintola Pöllöwaari) sekä Teemu Boman (Finnjävel).
Tiukka finaaii käytiin perjantaina Messukeskuksessa Gastro Helsinki -messujen yhteydessä. Voittajaksi selviytyi Kalle Tanner. Toiselle sijalle ylsi Mikko Kaukonen, kolmannen sijan vei Sami Sorvoja.
Vuoden Kokki on ruoanlaiton suomenmestaruuskilpailu, joka järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 1995. Vuoden mittainen kilpailukausi pitää sisällään useita eri tapahtumia. Kausi huipentuu yleisön edessä käytäviin finaaleihin, joissa kilpailijat valmistavat kilpailuannoksensa tuomareiden arvioitavaksi.
Pisteitä annetaan annosten mausta ja herkullisuudesta sekä raaka-aineiden oikeaoppisesta käytöstä ja annosten omaperäisyydestä. Kilpailun päätuomarina toimi Markus Aremo.
Keittiötyöskentelyä valvovat keittiötuomarit puolestaan arvioivat esimerkiksi hygieniaa, huolellisuutta, taloudellisuutta sekä kilpailun sääntöjen noudattamista esimerkiksi välineiden suhteen.
Vuoden kokki -kilpailun yhteydessä kilpailtiin myös Vuoden tarjoilijan tittelistä. Finaalissa voiton vei Noora Sipilä ravintola Orasta.
City onnittelee voittajia!