Aamupalat ovat hotelliyöpymisen kohokohtia, mutta oletko koskaan tullut ajatelleeksi, että lähtisit nauttimaan tästä luksuksesta tavallisena arkiaamuna? Jos et, olet jäänyt jostain paitsi!
Sen lisäksi, että nämä paikat tarjoavat herkullisia aamiaiselämyksiä, hotellien tiloissa voi hyvin jatkaa työpäivää ennen seuraavaa päivän kohokohtaa; lounasta.
Aloita seuraava työpäiväsi tai järjestä aamupalaveri jossain seuraavista hyväksi testatuista hotelleista.
Ravintola Albina - The Folks Hotel Konepajan aamiainen
- Missä: Aleksis Kiven Katu 23, Helsinki
- Milloin: Ma-pe klo 7-10, la-su klo 8-10
- Mitä maksaa: 22 €
- Miksi mennä: Seesteinen tunnelma ja laadukkaat raaka-aineet
Kun The Folks Hotel Konepajan ravintolan ovista astuu sisään, maailma hidastuu ja kehoon laskeutuu rauha. Toisin kuin monilla muilla hotellin aamupaloilla, Albinan aamiaisella vallitsee lähes seesteinen tunnelma. Pöydissä palavat kynttilät ja hämärä valaistus pakottaa rauhoittumaan hyvän ruoan äärelle.
Albinan arkiaamainen pitää sisällään laadukkaista raaka-aineista valmistettuja herkkuja jokaiseen ruokavalioon. Noutopöytä kätkee sisäänsä muun muassa Teemu Auran leipää, paahdettua raakamakkaraa, uuniohrapuuroa, kauden hilloja, vispipuuroa, frittataa ja pullapuddingia vaniljakastikkeella.
Eikä kannata unohtaa myöskään Albinan todellista erikoisuutta; Wanhan ajan lihapiirakkaa ja jallu-sinappia. Tätä et ihan joka aamupalalta löydä!
PLUSSAA! Pisteitä tämä hotelliaamainen saa myös persoonallisista astioistaan, etenkin munakupeistaan.
Brasserie Grand - Scandic Grand Centralin aamiainen
- Missä: Vilhonkatu 13, Helsinki
- Milloin: Ma-pe klo 7-10.30, la-su klo 7.30-11
- Mitä maksaa: 20,90 €
- Miksi mennä: Ainutlaatuinen miljöö aivan ydinkeskustassa
Jos haluat aloittaa aamusi vau-efektin saattelemana, kannattaa astella sisään historiallisessa jugendrakennuksessa sijaitsevaan Scandic Grand Central -hotelliin. Tässä hotellissa aamupalaa päästään nauttimaan sisätilojen lisäksi lasitetulla sisäterassilla, ja eikä mikään estä siirtymistä sään salliessa myös ulkopöytiin rauhalliselle sisäpihalle.
Perinteisten aamiaistuotteiden lisäksi Grand Centralissa nautitaan paikan omia erikoisuuksia, kuten keittiön omaa granolaa, vastapaistettuja leipiä, inkiväärishotteja ja yön yli hautuneita puuroja.
“Mukaan on otettu noin parikymmentä tuotetta, joita ei muiden Scandic hotellien aamupaloilta löydä. Pieniä juttuja, mutta nostavat aamupalan uudelle tasolle”, keittiöpäällikkö Ali Suviala kertoo.
Vaikka suositun hotellin aamiaisella vilskettä riittää, laadusta ei tingitä. Grand Centralin aamupalalla voit olla varma siitä, että poistut hymy huulilla ja vatsa täynnä. Seuraavaa kertaa odotellessa!
Bistro ELO - Valo Hotel & Workin aamiainen
- Missä: Mannerheimintie 109
- Milloin: ma-pe 6.30-9.30 la-su klo 8-11
- Mitä maksaa: 24 €
- Miksi mennä: Etätyöläisen unelmapaikka
Ruskeasuolla sijaitseva Valo Hotel & Work tarjoaa kaiken, mitä voit työpäivääsi toivoa. Ja tämä kaikki alkaa tietenkin ravitsevalla aamiaisella!
Valossa mottona on “vähemmän on enemmän”, mikä ei suinkaan tarkoita sitä, että aamiainen olisi typistetty vain muutamaan tuotteeseen. Ei suinkaan, mutta tarjolla olevat tuotteet on valittu mukaan huolella - asiakkaiden toiveita kuunnellen.
Jogurttibaari lisukkeineen sekä Mäkelän tilan kaurahelmistä valmistettu, pitkään haudutettu puuro, takaavat energisen alun päivällä. Leipäpöydän pehmeääkin pehmeämpi perunarieska on yksi aamiaisen kohokohdista. Erikoisuuksia ovat myös hyvää tekevät superfoodit sekä erilaiset kalaherkut, kuten sillit ja silakat.
Monipuolisen aamiaisen jälkeen on hyvä siirtyä töiden pariin joko hotellin yleisiin aulatiloihin tai erikseen varattaviin työskentelytiloihin.