Kolme hotelliaamiaista Helsingissä, jotka kannattaa kokea arkenakin

Aamupalat ovat arjen luksusta! Testasimme kolme vaihtoehtoa parempiin arkiaamuihin.

Arkiaamiaiset jos mitkä ovat arjen luksusta!
Arkiaamiaiset jos mitkä ovat arjen luksusta! Kuva: Laura Paavola

Aamupalat ovat hotelliyöpymisen kohokohtia, mutta oletko koskaan tullut ajatelleeksi, että lähtisit nauttimaan tästä luksuksesta tavallisena arkiaamuna? Jos et, olet jäänyt jostain paitsi!

Sen lisäksi, että nämä paikat tarjoavat herkullisia aamiaiselämyksiä, hotellien tiloissa voi hyvin jatkaa työpäivää ennen seuraavaa päivän kohokohtaa; lounasta.

Aloita seuraava työpäiväsi tai järjestä aamupalaveri jossain seuraavista hyväksi testatuista hotelleista.

Ravintola Albina - The Folks Hotel Konepajan aamiainen

  • Missä: Aleksis Kiven Katu 23, Helsinki
  • Milloin: Ma-pe klo 7-10, la-su klo 8-10
  • Mitä maksaa: 22 €
  • Miksi mennä: Seesteinen tunnelma ja laadukkaat raaka-aineet

Albinan aamupala nautitaan kynttilöiden valossa.
Albinan aamupala nautitaan kynttilöiden valossa. Kuva: Laura Paavola

Kun The Folks Hotel Konepajan ravintolan ovista astuu sisään, maailma hidastuu ja kehoon laskeutuu rauha. Toisin kuin monilla muilla hotellin aamupaloilla, Albinan aamiaisella vallitsee lähes seesteinen tunnelma. Pöydissä palavat kynttilät ja hämärä valaistus pakottaa rauhoittumaan hyvän ruoan äärelle.

Albinan arkiaamainen pitää sisällään laadukkaista raaka-aineista valmistettuja herkkuja jokaiseen ruokavalioon. Noutopöytä kätkee sisäänsä muun muassa Teemu Auran leipää, paahdettua raakamakkaraa, uuniohrapuuroa, kauden hilloja, vispipuuroa, frittataa ja pullapuddingia vaniljakastikkeella.

Kuva: Laura Paavola

Eikä kannata unohtaa myöskään Albinan todellista erikoisuutta; Wanhan ajan lihapiirakkaa ja jallu-sinappia. Tätä et ihan joka aamupalalta löydä!

PLUSSAA! Pisteitä tämä hotelliaamainen saa myös persoonallisista astioistaan, etenkin munakupeistaan.

Brasserie Grand - Scandic Grand Centralin aamiainen

  • Missä: Vilhonkatu 13, Helsinki
  • Milloin: Ma-pe klo 7-10.30, la-su klo 7.30-11
  • Mitä maksaa: 20,90 €
  • Miksi mennä: Ainutlaatuinen miljöö aivan ydinkeskustassa

Scandic Grand Centralin aamupalalta voi löytää astetta harvinaisempia tuotteita.
Scandic Grand Centralin aamupalalta voi löytää astetta harvinaisempia tuotteita. Kuva: Laura Paavola

Jos haluat aloittaa aamusi vau-efektin saattelemana, kannattaa astella sisään historiallisessa jugendrakennuksessa sijaitsevaan Scandic Grand Central -hotelliin. Tässä hotellissa aamupalaa päästään nauttimaan sisätilojen lisäksi lasitetulla sisäterassilla, ja eikä mikään estä siirtymistä sään salliessa myös ulkopöytiin rauhalliselle sisäpihalle.

Perinteisten aamiaistuotteiden lisäksi Grand Centralissa nautitaan paikan omia erikoisuuksia, kuten keittiön omaa granolaa, vastapaistettuja leipiä, inkiväärishotteja ja yön yli hautuneita puuroja.

Pitkään haudutetut puurot kuuluvat tämän aamupalan hittituotteisiin.
Pitkään haudutetut puurot kuuluvat tämän aamupalan hittituotteisiin. Kuva: Laura Paavola

“Mukaan on otettu noin parikymmentä tuotetta, joita ei muiden Scandic hotellien aamupaloilta löydä. Pieniä juttuja, mutta nostavat aamupalan uudelle tasolle”, keittiöpäällikkö Ali Suviala kertoo.

Vaikka suositun hotellin aamiaisella vilskettä riittää, laadusta ei tingitä. Grand Centralin aamupalalla voit olla varma siitä, että poistut hymy huulilla ja vatsa täynnä. Seuraavaa kertaa odotellessa!

Bistro ELO - Valo Hotel & Workin aamiainen

  • Missä: Mannerheimintie 109
  • Milloin: ma-pe 6.30-9.30 la-su klo 8-11
  • Mitä maksaa: 24 €
  • Miksi mennä: Etätyöläisen unelmapaikka

VALOn aamupalan superfoodit antavat energiaa päiviin.
VALOn aamupalan superfoodit antavat energiaa päiviin. Kuva: VALO Hotel & Work

Ruskeasuolla sijaitseva Valo Hotel & Work tarjoaa kaiken, mitä voit työpäivääsi toivoa. Ja tämä kaikki alkaa tietenkin ravitsevalla aamiaisella!

Valossa mottona on “vähemmän on enemmän”, mikä ei suinkaan tarkoita sitä, että aamiainen olisi typistetty vain muutamaan tuotteeseen. Ei suinkaan, mutta tarjolla olevat tuotteet on valittu mukaan huolella - asiakkaiden toiveita kuunnellen.

Jogurttibaari lisukkeineen sekä Mäkelän tilan kaurahelmistä valmistettu, pitkään haudutettu puuro, takaavat energisen alun päivällä. Leipäpöydän pehmeääkin pehmeämpi perunarieska on yksi aamiaisen kohokohdista. Erikoisuuksia ovat myös hyvää tekevät superfoodit sekä erilaiset kalaherkut, kuten sillit ja silakat.

Valon aamupalalla päivä lähtee hyvin käyntiin.
Valon aamupalalla päivä lähtee hyvin käyntiin. Kuva: VALO Hotel & Work

Monipuolisen aamiaisen jälkeen on hyvä siirtyä töiden pariin joko hotellin yleisiin aulatiloihin tai erikseen varattaviin työskentelytiloihin.

 

 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi