Kuopiolaisravintola nousi Suomen parhaiden joukkoon: “Tämän maan paras ravintolaelämys”

Kuopiolaiseen Kuzina Wine & Dailyn matkataan kauempaakin. Selvitimme miksi.

Suomen ravintolahelmistä puhuttaessa todellinen yllättäjä löytyy Kuopiosta. Kyseessä on aitoihin asiakasarvioihin perustuvan TableOnline suosittelee -listauksen toiselta sijalta löytyvä Kuzina Wine & Daily.

Vuonna 2018 ovensa avannut kuopiolaisravintola on onnistunut hurmaamaan asiakkaansa kaikella tekemisellään aina ruoasta tunnelmaan, ja TableOnline-arvostelujen huikea 4,95/5 keskiarvo kertoo omaa kieltään asiakkaiden tyytyväisyydestä.

Mikä on Kuzina Wine & Dailyn salaisuus, ravintoloitsija Saija Pitkänen?

"Meistä ei ole mieheni (Tiberius Stere) kanssa koskaan tuntunut siltä, että Kuzinalla olisi mitään salaisuutta. Otamme ihmiset vastaan ihmisinä ja olemme läsnä. Se, miten kohtelet ja otat ihmiset vastaan, vaikuttaa kaikkeen – ja jokainen tarvitsee rakkautta. Ilon kautta ikimuistoisia hetkiä yhdessä, ”Pitkänen kertoo ravintolan filosofiasta.

Saija Pitkäsen ja Tiberius Steren vieraanvaraisuus näkyy kaikessa – aidossa kohtaamisessa, huolella valituissa viineissä ja rakkaudella valmistetussa ruoassa.
Saija Pitkäsen ja Tiberius Steren vieraanvaraisuus näkyy kaikessa – aidossa kohtaamisessa, huolella valituissa viineissä ja rakkaudella valmistetussa ruoassa.

Kuzinassa jokainen vieras otetaankin vastaan erityisellä lämmöllä, ja tämä vieraanvaraisuus näkyy selvästi myös arvioissa. Tässä ravintolassa asiakas ei tunne olevansa vain yksi pöydän täyttäjä muiden joukossa, vaan odotettu ystävä.

“Paikan palvelussa ja ilmapiirissä korostuvat välittömyys, lämpö ja ammattitaito. Oloa ei tunne asiakkaaksi, vaan melkein kuin tulisi hyvän ystävän luokse.” “Tämän maan paras ravintolaelämys”, TableOnline-arvostelijat hehkuttavat.

Vaikka omistajat eivät osaakaan nimetä Kuzinan salaisuutta, yksi avaintekijä löytyy taatusti tekijöiden intohimosta alaa kohtaan. Kuzinassa kaikki tehdään täydestä sydämestä, ja se myös välittyy asiakkaille.

Kuzinan Dry Aged -tuotteet valmistetaan taitaen ainutlaatuisella ja perinteisellä raakakypsytysmenetelmällä.
Kuzinan Dry Aged -tuotteet valmistetaan taitaen ainutlaatuisella ja perinteisellä raakakypsytysmenetelmällä.

“Vaikka ravintola-alalla on tiettyjä haasteita, se ei poista tai vähennä intoamme ja rakkauttamme tätä alaa ja asiakkaita kohtaan. Olemme aina tehneet, ja tulemme myös tekemään tätä rakkaudesta lajiin”, Pitkänen kertoo.

Kuzinan ruoka saa unohtamaan kaiken muun

Välimerellisiin makuihin keskittyvässä Kuzinassa ruoka valmistetaan luomu- ja lähiraaka-aineista alusta loppuun käsityönä. Trendien perässä ei juosta, vaan luotetaan omaan intuitioon.

"Tarjoilemme sellaista ruokaa, jota tarjoilisimme myös meidän perheenjäsenille ja ystäville. Emme kulje valtavirran mukaan, vaan teemme aidosti sitä mitä rakastamme”, Pitkänen kertoo.

Vaikka ruoka on totta kai oleellinen osa ravintolaelämystä, Kuzinassa ruokailu on paljon ennemmän kuin pelkkää vatsantäytettä.

Kuzina tekee fine diningista rennon ja elämyksellisen happy dining -kokemuksen.
Kuzina tekee fine diningista rennon ja elämyksellisen happy dining -kokemuksen.

“Tavoitteena on, että ruoka ja juoma vievät mukanaan niin, että hetkeksi unohtaa kaiken muun. Aistit keskittyvät vain makuihin ja tuoksuihin”, Pitkänen kuvailee.

Kuzina Wine & Daily ei ole pelkästään ruoan ystävien paratiisi, vaan myös viininystävien unelmakohde. Kuinkas muutenkaan, onhan ravintolan toinen omistaja Tiberius Stere myös palkittu sommelier.

Ravintolan viinifilosofia ei nojaa perinteiseen kiinteään viinilistaan, vaan valikoima elää ja muovautuu jatkuvasti täydellisiä viini- ja ruokaparituksia mukaillen. Kuzinan kellarissa on 200–300 erilaista viiniä, joista jokainen on tarkoin harkittu ja valittu.

Kuzina Wine & Daily ylsi 2. sijalle Suomen parhaat ravintolat järjestykseen laittavassa TableOnline suosittelee -listauksessa.
Kuzina Wine & Daily ylsi 2. sijalle Suomen parhaat ravintolat järjestykseen laittavassa TableOnline suosittelee -listauksessa.

Myös asiakkaat ovat huomanneet ravintolan erityisen viinivalikoiman.

"Kyproksen erikoisviinit tekivät lähtemättömän vaikutuksen. Suositus kaikille kulinaristeille”, TableOnlinessa ylistetän.

“Kokonaisvaltainen kokemus. Upea tunnelma, asiakaskokemus synnyttää wau-efektin ja viinitietämys ja viinivalikoima on laaja. Upea ruoka täydentää kokemuksen. Harva paikka yltää tähän”, toisessa arvostelussa kerrotaan.

Moni asiakas kuvailee Kuzinaa parhaaksi ravintolakokemuksekseen Suomessa, ja arvostelujen perusteella tämä ei ole pelkkä yksittäinen sattuma. Varaa pöytä ja lähde kokemaan itse se, mistä kaikki oikein puhuvat!

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi